Digidexo.com

Hva er fordelene med L-lysin?

Hva er fordelene med L-lysin?


L-lysin er den vanligste kosttilskudd formen av aminosyren lysin. Kroppen trenger tilstrekkelig lysin for å gjøre kollagen og karnitin, en forbindelse nødvendig for fettstoffskiftet. Et kosthold som inkluderer meieriprodukter, fisk, egg, fjærkre og magert storfekjøtt eller svinekjøtt bør gi den gjennomsnittlige voksne med nok lysin regelmessig. Men noen vitenskapelige studier tyder på at supplere med L-lysin kan bidra til å forhindre visse medisinske problemer. Snakk med legen din før du bruker L-lysin kosttilskudd.

Herpes infeksjon behandling

Den nyu Langone Medical Center rapporterer at L-lysin-tilskudd kan være i stand til å inhibere replikasjon av herpes simplex virus, eller HSV. HSV er ansvarlig for genital herpes og forkjølelsessår. En artikkel publisert i "Alternativ medisin omtale" i 2007 konkluderte med at et flertall av studier indikerer lysin tilskudd er vellykket på å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av HSV utbrudd. En typisk L-lysin dosering i løpet av HSV aktive fase varierer 3-9 gram, mens 1 gram per dag kan være effektivt for å forhindre starten av symptomene. Har legen din hjelpe deg å finne riktig L-lysin dosering.

Sterke Bones

Kroppen din er avhengig av lysin for å hjelpe deg å absorbere kalsium og for å hindre at nærings fra å bli eliminert i urinen. Økt absorpsjon av kalsium bidrar til sterkere bein, noe som kan forebygge osteoporose. I henhold til en undersøkelse publisert i "Biomedicine & farmakoterapi" i 2001, supplere med L-lysin sammen med en annen aminosyre, L-arginin, kan stimulere beincellevekst. Siden undersøkelsen fokusert på beinceller isolert fra rotter, trengs mer forskning for å finne ut om humane ben-celler som reagerer på samme måte som supplerende L-lysin.

Reduksjon av angst

Hvis dietten ikke inneholder nok lysin, kan du oppleve uvanlige nivåer av uro og kronisk angst. A "Biomedical Research" studie publisert i 2007 viste at friske voksne som tok 2,64 gram L-lysin hver dag sammen med samme mengde L-arginin opplevd en nedgang i deres nivå av kortisol, en adrenal hormon utgitt som svar på stress. Fagene også rapportert følelsen mindre angst. De forskere konkludert med at supplere med både L-lysin og L-arginin kan være en effektiv behandling av angst.

Forebygging av helseproblemer i Veganere

Friske voksne mellom 18 og 59 år bør ha ca 0.038 gram lysin per kilo kroppsvekt hver dag. Veganere og strenge vegetarianere som ikke spiser noen animalske-baserte produkter kan finne det vanskelig å nå dette kravet med mindre deres kosthold inneholder store mengder bønner, belgfrukter og soyaprodukter. Hvis de blir mangelfull i lysin, kan de utvikle anemi, slapphet, forsinket vekst og reproduktive problemer. L-lysin tilskudd kan hjelpe disse veganere og strenge vegetarianere å holde seg frisk.