Digidexo.com

solbrent nese

Slik unngår du at nesen fra å få brenne

Slik unngår du at nesen fra å få brenne


Soling kan være farlig, spesielt om sommeren når det er på sitt sterkeste. Solen utelater ultrafiolette stråler som kan skade huden og forårsake solbrenthet. Solbrenthet kan føre til visse typer hudkreft, inkludert basalcellekarsinom som er felles for ansikt, ører og nese, ifølge American Academy of Dermatology. Selv de mest forsiktige folk ofte glemmer sine nesen når du søker solkrem. Overeksponering for solen kan også føre til at ansiktet og nesen for tidlig alder. Forhindre nesen fra brenning i solen er en absolutt nødvendighet som fordeler din helse og utseende.

Bruksanvisning

•  Påfør solkrem rikelig over hele ansiktet 30 minutter før soleksponering, med særlig vekt på nesen. Velg en solkrem med solfaktor (SPF) på minst 15. Øke solfaktor solkrem hvis du har lys hud og øyne og er utsatt for solbrenthet. Påfør hver tredje til fjerde time, øker søknaden tid hvis svømming eller svetting gjør at ansiktet vått.

Påfør en salve som inneholder sink oksid til nesen. Sinkoksyd har en fysisk barriere mot solen, blokkerer alle stråler fra å nå nesen.

Bruk en bredbremmet hatt som kaster en skygge over nesa når ut i solen. Bo i skyggen så mye som mulig, spesielt mellom klokken 10 og 16:00, den varmeste delen av dagen.

Hint

  • Snø, vann og sand reflekterer solens stråler, så ta ekstra vare rundt dem og nytt solkrem oftere enn vanlig.
  • Behandle en solbrent nese med antibiotisk salve, steroid krem, kjølig komprimerer og ekstra væske.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du har andre symptomer, som feber, blemmer, svakhet eller blackouts.

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese


En rennende nese oppstår når overflødig væske eller slim blir produsert og går ut av nesen. Dette kan ha flere årsaker, slik som vanlig forkjølelse, allergier, influensa og irriterende stoffer som pollen, støv, flass eller tobakksrøyk. Tørr hud rundt nesen ofte oppstår som en bivirkning av blåser og tørke. Selv om denne tilstanden er ubehagelig, det vanligvis går unna på egen hånd. Å vite hvordan du skal ta vare på huden din forebygger tørr og flassende hud på og rundt nesen.

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese

•  Hold huden hydrert ved å drikke minst åtte glass vann hver dag. Å drikke tilstrekkelig mengde vann hjelper bli kvitt din rennende nese og også fukter huden din. Reduser inntaket av koffein, alkohol og salt fordi disse stoffene føre slimhinner å tørke ut.

Unngå å gni eller klø nesen. Dette fører til hudirritasjon og mer tørrhet. Hold deg unna irritanter som kjæledyr dander, pollen, støv og røyk. Bruk en nesemaske for å fremme helbredelse og for å hindre tørrhet.

Påfør en mild fuktighetskrem til den ytre huden på nesen for å redusere rødhet og å stoppe huden mot flassing.

Bruk mykt vev i stedet for grov tørkepapir og servietter til å tørke eller blåse rennende nese. Ha alltid med en liten boks i vesken eller bilen når du forlater huset.

Solbrent Lip Care

Solbrent Lip Care


En solbrenthet oppstår når huden utsettes for lenge for solens skadelige stråler. Hvis du lider av en solbrenthet på leppe, kan det være ubehagelig å spise, drikke eller snakke. Heldigvis er de fleste solbrenthet er mild, og leppene vil helbrede seg selv, med litt hjelp, i løpet av få dager. Bruke en leppepomade som inneholder solfaktor, eller SPF, 15 år kan bidra til å beskytte leppene fra å bli tørre, sprukne eller solbrent.

Solbrent Lip Care

Bruk en kul komprimere til dine lepper for å redusere varmen fra brenne. En kompress er en våt vaskeklut eller en annen myk klut. Det er viktig å bruke en kjølig, men ikke kaldt, komprimere fordi solbrente lepper er skjøre, og du ikke ønsker å skade dem ytterligere ved å bruke en veldig kald klut.

Bruk en aloe vera lotion eller leppepomade på leppene. Aloe vera er en naturlig planteekstrakt som lindrer solbrent hud mens gjenopprette fuktighet til det. Påfør aloe vera i et tynt lag så ofte som du kan, men minst et par ganger om dagen, spesielt før du går å sove om natten.

Kontakt legen din hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av noen få dager. De fleste brannskader er første grads forbrenning som leges innen en uke. Men hvis du lider av en annengrads forbrenning, eller brenne er ikke healing, varsle lege umiddelbart. I tillegg, hvis du har feber eller frysninger, du kan ha oppstått heteslag, og du bør oppsøke lege umiddelbart.

Hint

  • Prøv en over-the counter smertestillende som ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerte forårsaket av solbrenthet.
  • Unngå å spise krydret eller salt mat mens leppene er healing. Disse typer mat kan forårsake irritasjon som gjøre leppene enda mer ubehagelig.

Hvordan virker en blodig nese begynne?

Umiddelbare årsakene Neseblod

En neseblødning er nesten alltid en illustrasjon av den gamle leveregel: Det ser verre ut enn det er. Nosebleeds stammer fra skade på en av de mange meget små blodkar inne i nesen. Mange faktorer kan bidra til neseblødning, og noen kan produsere en langsiktig mottakelighet. Blant umiddelbare årsakene er: skader blåmerker eller bryte nesen, hard blåser eller plukke på nesen, eller voldelig nysing. I hvert tilfelle, kan vevet tynt dekke blodkar skades nok til å tillate blødning. Ekstremt tørr varm eller kald luft kan forverre nasal vev, som kan drastiske endringer i høyde (en person som reiser fra havnivå til fjellområder kan oppleve neseblødning). Allergi angrep eller tett nese av en kald kan også bidra til kortsiktig mottakelighet.

Langsiktig Mottakelighet for Nosebleeds

Atmosfærisk eller medisinske tilstander kan gjøre nesen mer utsatt for blødning. Kronisk eksponering for allergener som for eksempel pollen, kan luft forhold som er beskrevet ovenfor og kronisk eksponering for kjemiske eller andre arbeidsrelaterte irritanter gjøre deg mer utsatt for neseblødning. Ustabil eller ubehandlet høyt blodtrykks kan være en større bekymring bør neseblod oppstår. Medisiner som fortynner blodet, slik som aspirin eller reseptbelagte anti-clotting medisiner, også kan gi økt risiko.

Behandling og Ved å søke hjelp

Selv om hver generasjon ser ut til å ha en favoritt måte å håndtere neseblødning, antyder nåværende behandling så enkelt er best. For vanlig neseblødning, klemme neseborene sammen med et lite press i 10 minutter. Tips hodet litt nedover for å unngå å svelge blod. Kule komprimerer eller en coldpack pakket inn i et håndkle kan plasseres på nesen eller i pannen, men er ikke avgjørende. All behandling skal være ekstern; pakking nesen med vev eller bomull bare risikerer ytterligere skade delikat vev.

Hvis nesen ikke stoppe blødninger i 10 minutter, gjentar seg så snart du fjerner press eller økninger i blodstrømmen, søke profesjonell hjelp. Selv om dette virker som andre natur i tilfelle en ulykke, kan det ikke skje automatisk i andre situasjoner. Personen du hjelper kan eller ikke kan være klar over en medisinsk tilstand som gjør neseblødning verre. Blødning kan medføre skade på mer enn en liten nese blodkar.

I alle situasjoner med neseblødning, som bor rolig og ta enkle trinn for å demme strømmen er sannsynlig å være helt effektiv behandling for en oppskakende, men vanligvis mindre blødninger episode.

Hva fører til en kronisk tett nese?

Hva fører til en kronisk tett nese?


En tett nese kan være et irritasjonsmoment når du har forkjølelse eller influensa, men når drypp og sniffing ser ikke ut til å forsvinne, kan det være en annen underliggende årsak. Finne årsaken til tett nese er første skritt i å finne lettelse.

Høysnue

Høysnue er trolig en av de vanligste årsakene til en kronisk tett nese. Det er den vanligste allergien at mange mennesker får under visse tider av året når pollen teller i luften er spesielt høy. Tilbringe mye tid utendørs og sove med åpne vinduer kan bidra til problemet. Mange foreskrevet og over-the-counter medisiner er tilgjengelig som kan lette symptomer.

Andre Allergier

I mange mennesker, enkle allergier har skylden for en kronisk tett nese. Dette er ofte problemet når allergier kjøre i familien. Situasjonen kan bli verre om vinteren, når mer tid tilbringes innendørs rundt kjæledyr og støv. Allergi kan også føre til forkjølelse å vare lenger og være mer alvorlig, og de øker sjansene for en kald snu til en bihulebetennelse. Det er mange allergitester tilgjengelige for å bestemme hva slags allergi pasienten har. Resultatene av testen kan hjelpe legen anbefale et kurs i behandling, enten det er et medikament eller eliminering av irriterende.

Røyking

Sigarettrøyk er ofte den skyldige i en kronisk rennende nese. Personen med problemet ikke engang nødvendigvis å være røyker. Folk som bor i samme hus som en røyker er utsatt for passiv røyking og kan høste konsekvensene. Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, som har underutviklet nesegangene er lett tett og irritert. Den beste måten å unngå tett nese på grunn av passiv røyking er å begrense røyking til utendørs.

Bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand der sinus ubehag og irritasjon varer i lange perioder av gangen på grunn av bakterie-og soppinfeksjoner og andre årsaker. En bakterieinfeksjon er mye mer vanlig, og kan vanligvis behandles med antibiotika.

Nasal Polypper

Nesepolypper er små godartede vekster vev inne i nesehulen. De kan vokse i klynger og forårsake en myriade av irriterende helseproblemer som hodepine, snorking, pusteproblemer og kronisk stuffiness. Denne tilstanden i mer vanlig hos voksne over 40 år og kan være ledsaget av andre forhold som søvnapné, cystisk fibrose, bihulebetennelse og astma.

Airborne Fungus

Hirohito Kita, MD, av Mayo Clinic gjennomført en studie for å teste effekten av luftbåren sopp på mennesker med kronisk nasal stuffiness. Resultatene av studien fant at visse folks immunforsvar reagerte negativt på soppen. Disse menneskene var de som viste nasal stuffiness. Nitti prosent av deltakerne i studien viste et bestemt svar på en sopp som heter Alternaria. En annen sopp som heter cladosporium forårsaket lignende svar. Disse typer sopp er funnet over hele USA, og kan være en viktig årsak i mange pasienter med uforklarlig kronisk stuffiness. Denne oppdagelsen kan hjelpe forskere med å finne en behandling for problemet.

Hva er årsakene til en blodig nese?

Nesen er spesielt utsatt for blødning. Først av alt, det er fullt av blodårer gjør den sårbar for blødning ved påvirkning. Også, siden nesen rager ut fra ansiktet, er det mer utsatt for skader. En blodig nese eller neseblødning, kan skyldes en rekke forhold. Årsaker til en blodig nese kan være interne så vel som eksterne. Imidlertid er det store flertallet av neseblod forårsaket av tørre neseslimhinnen. Mengden av blødning kan variere fra begrenset til sterk. Uavhengig av årsak, kan en blodig nese vanligvis bli stoppet i løpet av noen minutter.

Interne årsaker

Fysiologisk sett resulterer en blodig nese når membraner i nese sprekk som et resultat av betydelig tørrhet. Betennelse i nese fôr, eller rhinitt, kan også føre til neseblod. Mengden av blødning at resultatene kan bli påvirket av medisiner som hindrer blodet fra clotting. Foreskrevet medisiner, som for eksempel Coumadin, og over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen, er blodfortynnende og derfor resultere i økt blødningstendens.

Eksterne årsaker

Absolutt en skade hvor direkte påvirkning eller trykk påføres til nesen kan resultere i betydelig blødning. Men eksterne faktorer, for eksempel vær og luftkvalitet, er oftere assosiert med neseblod. Forekomsten av en blodig nese er mer sannsynlig i vintermånedene. Endringene i temperatur og fuktighet i løpet av de kalde månedene gjør neseblod samt øvre luftveisinfeksjoner mer vanlig. I tillegg neseslimhinnen er sårbare for tørke i et varmt innemiljø som gir lite fuktighet.

Behandling

Lider av neseblod ofte feilaktig rådet til å sette hodet tilbake. Selv om dette vil forhindre blod fra drypper ned foran ansiktet, vil dette ikke stoppe blødningen. Dessuten vil den omdirigerte blod ende opp clogging bihulene eller svelg. Klemming nesen med tommelen og pekefingeren mot nesebenet i flere minutter vil utrydde flyten av blod.

Forebygging

Opprettholde fuktig nesehulene er en fin måte å forebygge neseblod forårsaket av tørrhet. Saltløsninger kan sprøytes i nesen flere ganger i løpet av dagen for å gi nesen med tilstrekkelig fuktighet. Belegging slimhinnen i nesen med vaselin holder fuktig og myk innsiden av nesen. Forsiktig blåser i nesen er en annen måte å hindre betennelser. Plukke nesen bør unngås da dette ikke bare er uhygienisk, men irriterer neseslimhinnen.

Strai

Fysisk anstrengelse kan føre til påfølgende neseblod. Når nesen har stoppet blødning, er det fortsatt følsomme. Som sådan bør løfte tunge gjenstander må unngås siden dette øker blodtrykket. Økninger i blodtrykket kan utløse flere neseblod. Også, straining under avføring bør unngås da dette resulterer i ekstra press også.

Tilbakevend Nosebleeds

Hvis en blodig nese vedvarer til tross for tiltak for å hindre det, se en lege. Mange ganger, årsaken til neseblod stammer fra en bestemt blodåre som har blitt svekket. En kirurgi av at blodårene, vil forsegle den opp på en måte og fremme blodpropp i det området. Hvis denne behandlingen ikke lykkes, er ytterligere tester for å avgjøre om en blodsykdom eller annen underliggende tilstand eksisterer.

Rette for en tørr nese

Rette for en tørr nese


Hvis nesen din ikke får nok fuktighet, kan det bli tørt og ubehagelig. Dette skjer som følge av allergi, men det kan også utvikle seg fra stress. Når du er under stress, har du en tendens til å puste annerledes, noe som kan føre til en tørr nese. Hvis du lider av en tørr nese, er det noen ting du kan gjøre for å avhjelpe situasjonen.

Neti Pot

Helse-butikker og apotek selger neti potter. Disse pottene er laget for å sende en saltvann løsning gjennom nasal cavaties. Denne prosessen kan bringe tilbake noen hardt tiltrengte fuktighet til nesen. Legg lunkent vann til en neti pott og 1 ts. havsalt; bland godt sammen. Lene hodet over vasken, litt på skrå, og hell væsken i det ene neseboret. Løsningen vil naturligvis strømme ut av den motsatte nesebor. Gjennom hele prosessen, må du huske å puste gjennom munnen. Gjenta prosessen, som begynner med motsatt nesebor. Gjør dette to ganger per dag frem til nesen forblir fuktig på egen hånd.

Saltvann dråper

Et annet alternativ er å bruke saltvann dråper. Disse er laget for både barn og voksne. Bøy hodet bakover og drypp 3-4 dråper saltvann i hvert nesebor. Denne metoden er svært trygt og enkelt. Du kan bruke saltvann dråper tre til fire ganger per dag etter behov. Saltvann vil gi den fuktighet som nesen din trenger for å helbrede seg selv.

En luftfukter

Når du er klar til å gå til sengs om kvelden, satt opp en luftfukter på soverommet. Maskinen steder fuktighet i luften mens du sover. Når du bruker luftfukter, lukket døra soverom slik at fuktigheten ikke slipper ut soverommet. Bruk luftfukter hver kveld før du legger merke forbedring.

Øre, nese og hals infeksjoner

Øre, nese og hals infeksjoner


Infeksjoner som oppstår i ører, nese og hals inkluderer bihulebetennelse, mellomørebetennelse, betennelse i mandlene, mononukleose, eller mono, og streptokokkinfeksjoner, ellers kjent som strep hals. Mellomørebetennelse, eller en ørebetennelse, og tonsillitt oppstår oftest hos barn, mens bihulebetennelse påvirke ca 10 til 15 millioner mennesker hvert år.

Otitis Media

Mellomørebetennelse er den medisinske termen for ørebetennelser, som er mest vanlig hos spedbarn og små barn. Symptomer inkluderer tette ører på grunn av væske og slim buildup, som kan skade hørselen.

Tegn på at enkeltpersoner kan ha en øreinfeksjon inkluderer øret drenering, balanse og søvnvansker, hørselsproblemer og slite i ørene. Babyer med ørebetennelser kan gråte oftere.

I noen tilfeller kan enkeltpersoner trenger bare en smertestillende og ørebetennelse går bort av seg selv. Men helsepersonell anbefaler antibiotika for alvorlige infeksjoner og ved behandling av spedbarn. Barn som får hyppige ørebetennelser kan trenge kirurgi for å plassere rørene inni ørene for å lindre trykket og øke hørsel.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse, ellers kjent som bihulebetennelse, kan være forårsaket av en bakteriell, viral eller soppinfeksjon. I de fleste tilfeller oppstår bihulebetennelse sammen med betennelse i nesegangene. Vanlige symptomer på bihulebetennelse er smerter, ømhet, tett nese og hodepine. Det finnes to typer av bihulebetennelse: akutte, som går bort i løpet av en måned, og kronisk, som er preget av vedvarende og tilbakevendende infeksjoner som varer lengre enn tre måneder.

Bihulebetennelse behandlinger inkluderer kortikosteroid eller saltvann nesespray, decongestants og ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende midler. Varme kompresjoner, dampende, drikke mye væske og sover med hodet hevet kan også bidra til å lindre trykket og smerten forbundet med bihulebetennelse.

Tonsillitt

Betennelse i mandlene er en vanlig tilstand blant barn. Det er forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon, forårsaker mandlene blir hovne og smertefull. Andre symptomer kan være hvite flekker på mandlene, sår hals, svelgeproblemer, hodepine, feber og frysninger, og mister stemmen. Barn kan også oppleve magesmerter.

Mesteparten av tiden, er tonsillitt forårsaket av et virus. I slike tilfeller vil en antibiotika ikke hjelpe. Imidlertid vil en over-the-counter sår hals medisin lindre smerter og betennelser. Det kan ta en til to uker å komme seg.

Når tonsillitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon, er antibiotika nødvendig. Hvis behandlingen ikke forbedre tilstanden, kan en mandlene for å fjerne mandlene bli anbefalt av helse-omsorg leverandøren.

Drikking varme væsker som te eller supper og gargling med varmt saltvann kan også bidra til å lindre symptomer på betennelse i mandlene.

Mononukleose

Mononukleose, eller mono, er forårsaket av et virus og kan overføres ved kyssing eller deling av glass og bestikk med noen med mono. Vanlige symptomer er slapphet, tretthet, sår hals, feber, hovne mandler og lymfekjertler, hudutslett, tap av matlyst, nattesvette og en hoven milt.

Uheldigvis, på grunn mono er forårsaket av et virus, antibiotika vil ikke behandle den. Recovery innebærer 10 til 12 timer med sengeleie daglig, mye væske for å holde hydrert, gurgle med varmt saltvann og tar over-the-counter smertestillende midler og sår hals medisiner. Helsepersonell anbefaler også at pasienter unngå aktiviteter som kan føre til at milten til å sprekke.

Streptokokkinfeksjon

Streptokokkinfeksjoner eller strep hals, er mindre utbredt enn mono og er forårsaket av en bakteriell infeksjon. I noen tilfeller kan en person med mono også lider av strep hals. Strep hals kan utløse en mandel eller bihulebetennelse.

Symptomer på strep inkluderer sår hals, feber, hodepine, magesmerter og utslett. Penicillin er den vanligste behandlingen. Hvis venstre ubehandlet, kan strep hals forårsake revmatisk feber og betennelse i nyrene.

Den beste måten å stoppe en alvorlig blodig nese

Når du har en blodig nese som viser ingen tegn til avtakende, det er ingenting du kan gjøre, men stoppe opp og ta vare på den. Forbli rolig, og ta forholdsregler for å sørge for at blødningen ikke blir verre. I to til tre minutter, kan du ha din blodig nese i kontroll.

Ta opp problemet

Når du oppdager at nesen er blødning, finne papirhåndklær, vev eller servietter å holde den fra å gjøre et rot. Hvis nesen blør voldsomt, kan du stikke papirhåndklær opp lekkende neseborene. Pass på at håndklær er en behagelig passform og ikke begrense til pusten din. Finne et sted å ligge eller sitte ned med hodet hevet å bremse blødningen.

Knip sammen Nose

Bruk pekefingeren og tommelen for å klemme nesen. Påfør en moderat mengde press til området i to til tre minutter før blødningen avtar og stopper. Klemming nesen mens hodet er forhøyet (over ditt hjerte, liggende) vil hjelpe deg å stoppe blødningen raskt. Vask hender og ansikt grundig etter blødningen har opphørt.

Hindre en blodig nese

Blodig nese er vanligvis uventet, men det er ting du kan gjøre for å hindre en alvorlig problem. Hvis du har blodig nese hjemme, luften kan det være tørr. Invester i en luftfukter. Stress eller traumer kan også føre til en blodig nese. Hvis du får en blodig nese når du er engstelig, utvikle strategier for å senke stressnivået raskt og effektivt. Hvis du har blodig nese som du anser for hyppig, snakk med legen din.

Hvordan pakke en blodig nese

Hvert barn får en blodig nese minst én gang i sin levetid. Å vite hvordan du får flyten å stoppe og hvordan å pakke nesen kan være livreddende, spesielt i tilfeller av hemofili. Hvis du ikke kan få det slutter å blø, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan pakke en blodig nese

Hvordan å pakke en blodig nese

Trekk en bomullsdott fra hverandre så det er ikke lenger en ball, men nå to stykker av bomull. Rull hvert stykke bomull mellom fingrene før det blir 2 små, harde baller.

•  Skjær gasbind inn i en 3-tommers square. Nå vikle gasbind rundt en av de harde bomull baller til å gjøre en liten, rund pille sized ball.

Komprimer ballen mellom fingrene og trykk den inn i neseboret som er blødning. Sett den bare dypt nok til å få den ytre kanten av bomull ballen inne i neseboret. I et tilfelle hvor begge neseborene er blødning, vil du bruke både bomull baller, en på hver side.

Klem nesen rett under broen med en god del av trykket mens du holder hodet litt tilbake. Haken skal ikke være parallell med gulvet. Hold klype på nesen for ikke mindre enn 1 minutt og blødningen bør stoppe.

Hint

  • Hvis neseblødning fortsetter lenger enn 5 minutter etter flokken og klype metoden er brukt, bør du oppsøke lege umiddelbart. Neseblod er normalt på grunn av tynne slimhinner i neseboret, og stoppe innen 2 minutter. Hvis barnet ditt er en hemophiliac, konsultere legen din om hvordan du behandler noen blødning situasjon.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch


Håndteringen av en nese eller munn rykk kan være ødeleggende, spesielt hos barn. Ofte feildiagnostisert og hell behandlet denne tilstanden platene og bekymringer mange foreldre. Å vite årsakene og mulige behandlinger tilgjengelig kan hjelpe deg å få tilbake kontrollen og bistå i å finne en løsning.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

diagnostisere årsaken til nese eller munn napp ved å konsultere en nevrolog. Vanlige forholdene er Tourettes, OCD og nerveskade. Pinpointing årsaken er den beste måten å målrette den riktige løsningen.

•  Vurder hypnoterapi, som vellykket styrer problemer i mange tilfeller. Hypnoterapi opplæring er tilgjengelig og kan brukes når som helst og hvor som helst for å sikre full tid kontroll av symptomene.

Bruk nevro-lingvistisk programmering for å lære et barn å fokusere bort fra ønsket om å nappe. Denne metoden krever ofte barnet å lære fokus teknikker som kan løse andre tilknyttede problemer i tillegg. Prøv så mange individuelle teknikker som det tar; mange løsninger fungerer for bare en kort tid, og en langsiktig løsning er funnet ved prøving og feiling.

Prøv en holistisk healing program designet for de spesielle behovene til pasienten. Akupunktur kombinert med riktig urte medisiner kan forbedre symptomene når det brukes sammen med råd fra en medisinsk faglig.

Forskning tilgjengelige medisiner for å kontrollere nese og munn rykninger. Vanlige valg er haloperidol, klonidin, pimozid, og klonazepam.

Hint

  • Alle tilgjengelige medisiner som er nevnt har alvorlige bivirkninger du bør vurdere før bruk. Medisiner bør være den siste løsningen forsøkt.

Hva er årsakene til Infeksjoner i nese & Sinus mucosal celler?

Bihulebetennelse er en medisinsk tilstand der infeksjoner utvikle seg i slimhinnecellene nesehulene og bihulene. Denne tilstanden har flere årsaker. I sjeldne tilfeller kan det føre til komplikasjoner.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse inflames bihulene. Det følger ofte et tilfelle av vanlig forkjølelse.

Årsaker

Slimhinner i nese og bihuler som er fuktig og trafikk kan bli smittet, fordi de gir et miljø for bakterier og andre smittestoffer til å vokse.

Symptomer

Personer med bihulebetennelse kan utvikle nese og lunger, feber og hodepine. Tretthet, sår hals og hoste kan også forekomme med denne tilstanden.

Komplikasjoner

I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse pasienter utvikler meningitt, bein infeksjoner eller hudinfeksjoner nærheten øynene.

Behandling

Leger kan forskrive antibiotika for kroniske tilfeller av bihulebetennelse, men mange tilfeller klare seg på egenhånd med rikelig med væske og over-the-counter smertestillende midler.

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Tett nese er en vanlig barne klage. Bihulebetennelse, eller en hevelse av de indre fôr av bihulene, er ofte en del av problemet. Tett nese, ifølge American Academy of Øre, har fire identifiserbare årsaker: rhinitt, strukturelle unormalt, allergi og infeksjon. Lunger er en plage som kan påvirke barns søvn og kan føre til grogginess. Det finnes mange metoder for å få den sårt tiltrengte lettelse fra ubehag som følger med stuffiness.

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Tett nese rettsmidler

•  Se etter hindringer. Barn ofte stikke ting i nesen, og hindringen kan maskere seg som lunger. Sjekk for eventuelle gjenstander som kan være i nesepassasjen, og oppsøke lege hvis nødvendig.

Bruk en luftfukter. En luftfukter er en enhet som frigjør vanndamp i luften, og dermed holde fuktigheten i omgivelsene og bidra til å lindre tørrhet forbundet med tett nese.

•  Gi barnet den riktige dosen av en over-the-counter nesespray. Dr. Richard Marby, i en rapport om Mother Nature, oppmerksom på at antihistaminer bør brukes for "våt" symptomer, mens nesesprayer bør brukes for stuffiness.

Ha barnet drikke mye væske. Væsker hjelpe tynn slimete og kan lindre visse symptomer på en tett nese. Vann og fruktjuice er sunne valg.

Spill med barnet. Ifølge presidentens Council on Physical Fitness and Sports, kan moderat fysisk aktivitet har en positiv effekt på immunsystemet. Hold barnet aktivt med leker og spill. Det vil trolig hjelpe ham til å glemme hans ubehagelige symptomer mens du holder kroppen sunn.

Hint

  • Bruke trykte lommetørklær kan være morsomt for barn, mye som bandasjer med print.
  • Unngå å bruke eucalyptus, en vanlig tett nese rette, for barn. Det er for harde og kan ha negative bivirkninger.

Tett nese rettsmidler for barn

Tett nese rettsmidler for barn


Barn har en spesielt tøff tid med forkjølelse og tett nese. En del av dette er fordi det er få medisiner som fungerer godt for dem, og i stor grad fordi de ikke forstår hvorfor de føler seg elendig. Yngre barn og babyer har den vanskeligste tiden, siden de vanligvis ikke forstår hvordan de skal pusse nesen, en lindrende handling at voksne tar for gitt.

Medisiner

Det finnes en rekke medisiner som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for bruk med barn over to år. Legevitenskapen er debattere hvis bør heves aldersgrensen for kalde medisiner til så høyt som seks år gammel. Studier gjort i 2007 av føderale eksperter viste at kalde medisiner kan ha noen positive effekter for alle under 12 år Som i 2009, FDA har ikke besluttet å heve aldersgrensene og gjennomgår ytterligere testing. Foreldre bør bestemme om de føler fordelene av slimhinneavsvellende medisiner oppveier den potensielle risikoen. Pseudoefedrin er den vanligste decongestant i bruk for barn i dag. Den er tilgjengelig i flytende eller tygge former. Mindre tvilsom medisiner som acetaminofen eller ibuprofen kan anvendes for å lindre smerte og feber etter behov. Noen mentol bryst kremer kan også benyttes på babyer og barn. Sjekk produsentens advarsler før du bruker dem.

Andre rettsmidler

En kjølig tåke luftfukter kan fukte nesegangene og løsne noen hodet lunger, noe som gjør det enklere og mindre smertefullt å puste. Drikker masse væsker har en lignende effekt, ved at hydrater det kroppen generelt. Saltvann dråper kan brukes på egen hånd eller med en sugekilden. For å bruke en pære, plasserer noen dråper saltvann i nesen. Klem pære og legg den forsiktig inn i nesen. Slipp pære, og det bør suge noen av lunger fra nesen.

Sleeping

Nighttime er ofte den vanskeligste tiden på døgnet for barn med en kald. De kan dukke opp helt fornøyd i løpet av dagen, men ser ut til å bli svært syk plutselig i kveldstimene. For å gjøre barnet ditt behagelig for sengetid, er det best å ta en all-of-the-above tilnærming. Et varmt bad med damp kan bidra til å tømme bihulene og løsne lunger. Følg et bad med brystkrem godkjent for bruk med barn. Hvis hun fortsatt synes å ha en god del av lunger, prøv noen dråper saltvann enten med eller uten pære sug. Gi barnet den riktige dose av ibuprofen eller acetaminofen med et glass vann, og unngå melk hvis mulig, siden det fremmer slim. Hold en luftfukter kjører i soverommet hans over natten. Ved hjelp av alle disse metodene sammen bør gi barnet ditt, og du, for å nok lindring få et par timers søvn.

Kronisk tett nese hos barn

En kronisk tett nese er vanlig hos små barn. Det kan være forårsaket av allergi, forstørret adenoids, tørr luft eller små neseganger. Løse en kronisk tett nese kan forebygge bihulebetennelse. Behandlingen avhenger av årsaken.

Liten nesegangene

Barn som oftest har en kronisk tett nese fordi deres nesegangene er svært liten. Selv en liten nese utslipp effektivt blokkerer disse passasjene.

Allergier

En gang, er kronisk tett nese forårsaket av en allergi. Kalt allergisk rhinitt, kan tilstanden være sesongbetont, som med pollenallergi. Innendørs allergener som for eksempel støvmidd eller kjæledyr dander skape verre symptomer når barnet er inne mye av tiden.

Sinus infeksjoner

Når et barn med allergi fanger en kald, er den normale drenering av bihulene blokkert av kronisk nasal irritasjon, som kan resultere i bihulebetennelse.

Allergi Solutions

Etter å bestemme årsaken til barnets allergi, fjerne kilden og deretter rense hjemmet regelmessig, spesielt barnerommet, er de beste løsningene.

Tørr luft

Tørr luft i huset kan også føre til et barns nese å være kronisk tett. Ved hjelp av en hel-hus eller rom luftfukter kan hjelpe, men det må holdes rene.

Forstørret Adenoids

Kronisk nasal kongestion kan være forårsaket av forstørrede adenoider, som mandel-lignende vev i baksiden av nesen. Adenoids noen ganger hovne opp av ukjente grunner og føre til pusteproblemer. Disse vev kan fjernes kirurgisk.

Dryppende nese hos barn

Barn, spesielt de som deltar barnehager eller gå til skolen, ofte utvikle sykdommer som fører til postnasal drypp. Selv om postnasal drypp er vanligvis ikke en sak for medisinsk bekymring, kan det resultere i ubehag og komplikasjoner som sinus eller ørebetennelser hvis venstre ubehandlet. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, National Library of Medicine og Drugs.com om postnasal drypp hos barn.

Symptomer

Barn med postnasal drypp kan snufser ofte og har en rennende nese som kan flyte fritt. Postnasal drypp hos barn kan også forårsake hoste og sår hals, som kan føre til vanskeligheter med å spise eller svelge. Barn med postnasal drypp kan ha en redusert appetitt og babyer og småbarn med postnasal drypp kan nekte flaske eller bryst.

Årsaker

Barn med luftveisinfeksjoner som forkjølelse kan utvikle postnasal drypp som varer i flere uker. Sesong eller året allergi kan også være en årsak til postnasal drypp hos barn. Barn smittet med luftveissykdommer som bronkitt, vannkopper, kikhoste, roseola eller røde hunder kan også utvikle postnasal drypp.

Betraktninger

Små barn kan ikke være i stand til å forklare sine symptomer eller fortelle foreldre eller omsorgspersoner hva gjør vondt. Omsorgspersoner bør passe på å observere små barn og babyer som har rennende nese og andre luftveissymptomer. Postnasal drypp kan føre barna til å være irritabel og distrahert og har problemer med å sove.

Hjem Rettsmidler

Barn med postnasal drypp kan ha nytte av den klassiske kald middel av kyllingsuppe eller kylling kjøttkraft. Å gi barna god væsker som appelsinjuice, varm kakao, sportsdrikke og vann kan lindre sår hals og tynn mucus. Barn med postnasal drypp kan også ha nytte av å tilbringe tid i en dampende bad eller pusteluft fuktet med en luftfukter.

Medisinske behandlinger

Barn med postnasal drypp som forstyrrer normale daglige aktiviteter eller blir ikke bedre etter å ha prøvd hjemme rettsmidler kan trenge medisinsk behandling. Barneleger kan forskrive antibiotika for postnasal drypp forårsaket av bakterielle infeksjoner. Antihistaminer eller allergivaksinering kan være foreskrevet for barn med postnasal drypp forårsaket av sesongmessige eller året allergier.

Hjem rettsmidler for tett nese på spedbarn

Nasal kongestion er et vanlig problem for spedbarn som vanligvis ikke er forårsaket av en infeksjon. Selv ikke et alvorlig problem, kan en tett nese være problematisk for foreldrene og kan hindre barnet fra å spise eller sove godt. Prøv disse hjem rettsmidler for å hjelpe den lille puste lettere.

Saltvann nesedråper

Saltvann nesedråper er en enkel måte å bryte opp tett nese. Du kan kjøpe disse på apoteket eller du kan lage din egen. For at dine egne saltvann nesedråper, bare bland 1/2 ts salt i en kopp varmt vann. Ved hjelp av en medisin dropper eller pære sprøyte, plasserer en dråpe i hvert nesebor. Forsiktig sug inntil klart. Du kan gjenta denne prosessen, men kun bruke en dråpe om gangen for å unngå kvelning. Vær forsiktig under denne prosessen.

Hold det kjølig

Tørr luft er svært skjerpende til et spedbarn nesegangene. I vintermånedene er det en god idé ikke å holde hjemmet for varmt. Sytti grader Fahrenheit er den perfekte temperaturen for å holde babyen varm uten å tørke ut hans nese passasjer.

Bruk en luftfukter

En luftfukter er en enkel måte å hjelpe barnet å puste lettere ved å fukte hans nesegangene og løsne slim. Pass på å holde luftfukteren ren og alltid endre filteret på en jevnlig basis. Unnlate å opprettholde din luftfukter kan forverre barnets lunger og føre til ytterligere problemer.

La spedbarn sove i skrått

La babyen sove i en tilbøyelig posisjon bidrar til å fremme nasal drenering. Dette gjør det lettere for barnet å puste gjennom nesen. Du kan gjøre dette ved å sette noe under den ene enden av sengen hans. Ikke sett noe direkte under babyen din til å støtte ham opp. Noe lagt til babyens barneseng øker sin risiko for krybbedød.

Aldri røyke rundt babyen din

Sigarettrøyk er irriterende for en spedbarnets nesegangene. Dette øker hevelse og fører til en tett nese. Passiv røyking er også farlig for spedbarn på andre måter. Aldri røyke rundt babyen. Hvis du røyker, vask hendene og skifte klær før du holder din baby.

Kronisk rennende nese i Småbarn

Hvis pjokk synes å hele tiden ha en rennende nese, er du ikke alene. Kroniske rennende neser i småbarn er vanlige hendelser og er vanligvis ikke alvorlig, med mindre de er ledsaget av andre symptomer.

Allergier

Hvis barnets rennende nese er ledsaget av øye rubbing eller vanning, kan han ha en vanlig allergi til en husholdning allergen. Pollen, dyr dander og støvmidd er alle vanlige allergener som påvirker både barn og voksne.

Konsultere legen din

Hvis du tror at allergi er årsaken til barnets rennende nese, konsultere legen hennes. Legen vil gi deg råd om hvordan du skal administrere medisiner som Benadryl eller andre anithistamines som passer for barnets alder og vekt.

Bygge Antistoffer

Barnets rennende nese kan også være på grunn av det faktum at kroppen hans er å bygge opp sårt tiltrengte antistoffer for å beskytte mot fremtidige infeksjoner. Mye som måten vaksiner arbeid, kanskje kroppen hans opplever milde symptomer som det fungerer å lage antistoffer som kan holde ham frisk og sterk i det lange løp.

Slim

Når du har utelukket allergi, rennende nese --- så lenge slimet er klar og tynn --- er ingenting å bekymre seg for. Være trygg på at din pjokk er å bygge immunitet mot vanlige sykdommer, en naturlig prosess som vil holde ham frisk i fremtiden.

Feber

Hvis rennende nese er ledsaget av feber, bør du kontakte legen din dersom feberen ikke avtar ikke innen tre dager.

Tørr nese hos barn

Tørr nese hos barn


Det er mange grunner for en tørr nese i et barn. De fleste tilfellene er enkel å håndtere eller forebygges, men noen krever ytterligere undersøkelser.

Været

Den vanligste årsak til et tørr nese er været. Hvis det er varmt ute, med lite eller ingen fuktighet, er tørr nesen et vanlig symptom. Overdreven vinden kan forårsake tørr nese, som kan Klimaanlegg og varmeovner, hva vi slår på og bruker som svar på været. Barn er spesielt følsomme for svingninger i temperatur når du flytter fra utendørs til innendørs og mer sannsynlig enn voksne til å lide en tørr nese.

Medisiner

Tørr nese hos barn kan også være et resultat av medisiner. Den vanligste årsaken til tørr nese er anti-histaminer. Dessuten kan nesespray forårsake tørr nese, men det synes teller intuitivt. Dersom barnet har astma, mange inhalatorer og astma behandlinger føre til tørr nese. En ingrediens for å se opp for: atropin. Hvis du ser atropin i noen av barnas medisiner, forteller barnelege av tørr nese problemet og bytte til et produkt uten denne ingrediensen.

Sykdom

Noen ganger kan en tørr nese er en smptom av sykdom. En tørr nese kan være symptomatisk for influensa, allergier, og forkjølelse. Mer sjelden kan det være et tegn på en lomme eller halsinfeksjon.

Not Alone

En tørr nese er vanligvis ikke en frittstående symptom. En tørr nese kan utløse tørre øyne og en tørr sår hals. Den vanligste effekten av en tørr nese hos barn er neseblødning, så vær forberedt. En annen bivirkning kan være pustevansker og ubehag spise.

Naturlig rettsmidler

Den enkleste naturlig middel er hydrering. Har barnet drikke mye væske. Hold væsker koffein fri og lite sukker - vann er vanligvis best. En annen ting som hjelper er en luftfukter. Legge fuktighet til luften kan gå langt i å lindre tørre nesegangene. Hvis du ikke har en luftfukter, sitte i dusjen med liten en i ca 15 minutter, slik at rommet fylles med damp. Vasoline er bestemor rette samt olivenolje plassert i neseborene. Litt omsorgsfull hjelp og mest tørr nese er raskt kurert.

Rennende nese hos barn

Rennende nese hos barn

Det er ikke uvanlig for et barn å ha en rennende nese, delvis fordi deres immunforsvar ikke har utviklet så fullstendig som voksne. Selv om det er mange faktorer kan føre til en liten en nese for å kjøre i de fleste tilfeller er det ikke en alvorlig tilstand, og vil trolig klare seg på egen hånd i løpet av få dager. En vedvarende rennende nese som varer i mer enn 10 dager er grunn til bekymring imidlertid, og kan kreve medisinsk behandling.

Identifikasjon

En rennende nese eller rhinoré som det er referert til i de medisinske kretser, er definert som et kontinuerlig utslipp fra nesen. Utslippet kan variere fra tykk til vassen og kan være ledsaget av nysing, hoste, tett nese, hodepine eller feber.

Årsaker

Mest rennende neser er forårsaket av vanlig forkjølelse, men andre sykdommer eller miljøfaktorer som røyk, kjæledyr dander og støv kan også føre til et barns nese å kjøre. Barn kan også ha en rennende nese som en allergisk reaksjon på pollen, visse matvarer, kjæledyr eller andre elementer.

Advarsel

Av spesiell bekymring er en rennende nese i et barn som følger en hodeskade. Tynn, vannaktig væske rennende fra nesen etter en hodeskade kan være en indikasjon på cerebrospinalvæsken rhinorrhea (CFR) som indikerer væske fra hjernen siver gjennom ørsmå sprekker fra et skallebrudd. Denne tilstanden krever legehjelp.

Forebygging / løsning

Trening barn du skal vaske sine hender med jevne mellomrom er den beste beskyttelsen mot en rennende nese fra sykdom. Imidlertid, når barnet får en rennende nese lære dem å blåse forsiktig nesen inn i en engangs vev er den beste måten å behandle en overfladisk rennende nese. For mer alvorlige symptomer barnespesifikke over-the-counter antihistaminer kan være effektive.

Medical Care

En lege bør konsulteres når et barn yngre enn to måneder gammel har en rennende nese som er ledsaget av feber, eller hvis det fører til at spedbarn problemer sykepleie. Eldre barn bør se en lege hvis deres rennende nese vedvarer i mer enn ti dager, hvis den rennende nese er ledsaget av høy feber, eller hvis slimet blir tykk og grønt.