Digidexo.com

Hva er årsaken til carnitine mangel?

Hva er årsaken til carnitine mangel?


Karnitin er en aminosyre som produseres i leveren og nyrene og lagret i hjerte, hjerne og muskler. I utgangspunktet, det hjelper kroppen å omdanne fett til energi. Hvis kroppen ikke kan produsere eller lagre nok karnitin, kan resultatet være myoglobinuri, hypoglykemi, kardiomyopati, leversykdom, muskel nekrose og hyperammonemi med muskelsmerter, tretthet og forvirring.

Dårlig Intake

Karnitin-mangel kan føre bare en mangel på karnitin i kosten. Vanlige årsaker til dårlig inntak er kjepphest dietter, langsiktig intravenøs fôring eller manglende tilgang til riktig ernæring.

Enzym mangel

Visse enzymmangel, som for eksempel karnitin palmitoyltransferase mangel, methylmalonicaciduria, propionicacidemia og isovalericacidemia vil resultere i en manglende evne til å metabolisere carnitin.

Karnitin Leak

Kroppen din kan lide av en karnitin-mangel hvis du har en arvelig tilstand der karnitin er lekket fra nyretubuli.

Sykdom

Karnitin-mangel kan oppstå som en sekundær tilstand til en annen sykdom eller tilstand. Alvorlig leversykdom, ketose, store brannskader, diurese, alvorlig diaré, claudicatio intermittens, angina og sepsis kan alle føre til en mangel i karnitin.

Kirurgi eller medisinsk prosedyre

Major kirurgi i mage-tarmkanalen, kan føre til en carnitin-mangel, som kan hemodialyse.

Medisinering

Tar antikonvulsiv stoffet valproat eller hiv / aids narkotika zidovudin kan føre til en mangel i karnitin.