Digidexo.com

Hvordan behandle bronkitt

Hvordan behandle bronkitt


Bronkitt er en betennelse i bronkiene - rørene som kobler luftrør til lungene. Akutt bronkitt er vanligvis forårsaket av en infeksjon - typisk bakteriell eller viral - mens kronisk bronkitt er forårsaket av en kontinuerlig irritasjon i lungene, som for eksempel røyking eller eksponering for giftige kjemikalier.

Hvordan behandle bronkitt

•  Iverksette tiltak for å redusere eksponering for giftstoffer. Unngå røyking og puste i passiv røyking, holde seg innendørs så mye som mulig i perioder med høy luftforurensning, og bruke riktig ansiktsmaske og beskyttelse hvis du arbeider med kjemikalier eller andre irritanter.

Bruk en luftfukter eller vaporizer å legge fuktighet til luften. Dette vil bidra til å løsne sekret og hjelpe deg å puste lettere.

Legg en varmeflaske eller en varm, fuktig klut på brystet og ryggen. Dette vil redusere betennelse og er spesielt nyttig om natten, når du ønsker å sove.

Dekk nese og munn med et skjerf hvis du må gå ut i kald luft. Kulden kan ytterligere forverre bronkitt.

Unngå å bruke en hoste suppressant, bortsett fra om natten. Du må hoste for å få opp sekret.

Ta medisiner som anvist. Hvis du tar antibiotika for en bakteriell infeksjon, ta hele dosen, selv om du begynner å føle deg bedre før den er fullført.

Bruk aerosoler og inhalatorer som anvist. Ikke bruk en større dose enn anvist og ikke bruke oftere enn rettet. Dette kan forårsake bivirkninger.

8. Snakk med en naturopathic lege eller fastlege om kosttilskudd som goldenseal, solhatt, kolloidalt sølv, sink, koenzym Q10, og vitamin A og C.

Forbedre din diett. Drikk rikelig med væske, for eksempel vann, urtete og supper.

Eliminer eller redusere inntaket av slim-forming matvarer som meieriprodukter, hvitt mel, søt frukt, sukker og noen bearbeidet mat, og unngå stoffer som forårsaker allergiske reaksjoner.

Hint

  • Du bør oppsøke lege hvis symptomene varer lenger enn en uke; hvis din slim blir gul, grønn eller rustfarget; Hvis hosten øker i alvorlighetsgrad; eller hvis du har dyp brystsmerter når du hoster.
  • Ring legen din dersom du har problemer med å puste, eller søke legevakt.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.