Digidexo.com

Nevropati Pain Relief

Nevropati er et begrep som brukes for å beskrive nerveskader i kroppen. Den har en rekke mulige årsaker, inkludert direkte traumer, diabetes, autoimmun sykdom, alkoholisme, toksin eksponering, vitaminmangel og genetisk predisposisjon. Blant sine mange effekter, kan nevropati utløse smerter i hender, fingre, føtter, tær, armer, hofter, rumpe og lår. Det finnes flere behandlingsalternativer for å lindre eller redusere disse smertene.

Over-the-counter smertestillende

Ifølge Mayo Clinic og National Diabetes Information Clearinghouse (NDIC), kan legen din velge å behandle nevropati smerte med en av flere ulike klasser av medisiner.

Hvis din smerte er relativt små, kan legen din foreslå begynner behandlingen med en over-the-counter smertestillende som ibuprofen eller paracetamol. Vær oppmerksom på at disse stoffene, som er effektive i andre smerterelaterte forhold, er ikke spesielt egnet for de fleste former av nervesmerter. Hvis du tar disse medikamentene, er det mulig at bivirkninger fra deres bruk vil oppveie eventuelle fordelene du kan motta. Konsultere legen din for en passende alternativ dersom dette er tilfelle.

Antidepressive Behandlinger

Legen din kan også behandle symptomene ved bruk av trisykliske antidepressiva, en gruppe medisiner som gir smertelindring i tillegg til sine mer tradisjonelle humørendrende roller. De oppnår denne effekten ved å forstyrre visse kjemiske signaler i ryggmargen og hjernen. Eksempler på disse forbindelsene omfatter imipramin, desipramin (Norpramin), nortriptylin (Pamelor) og amitriptylin. Legen din kan også foreskrive en annen klasse av antidepressiva som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Disse medikamentene virker ved å blokkere de normale absorpsjon priser av signalstoffet serotonin i visse nerveceller i hjernen. Eksempler på vanlige SSRI inkluderer duloksetin (Cymbalta), citalopram (Celexa) og paroksetin (Paxil, Pexeva). Cymbalta er spesielt godkjent av US Food and Drug Administration for å behandle nevropati smerter relatert til diabetes.

Antikonvulsive Behandlinger

Visse krampestillende medisiner kan også brukes til å behandle nevropati smerte. Vanlige eksempler er gabapentin (Neurontin, Gabarone), lamotrigin (Lamictal) og karbamazepin. Den krampeløsende pregabalin (Lyrica) er spesielt godkjent av FDA for diabetisk nevropati smerte.

Aktuelt Behandlinger

Legen kan også bruke aktuelle behandlinger for å håndtere dine symptomer. Lidokain patcher inneholde en bedøvelse, og kan brukes på smertefulle områder av kroppen din så mange som tre ganger om dagen. De er mest brukt på føttene. Du kan også få smertelindring fra aktuelle programmer av capsaicin krem, samt nitrat patcher og spray. Den NDIC siterer også nattlysolje og antioksidant alpha-lipoic acid for sine smertelindrende egenskaper. Disse forbindelsene kan også bidra til å forbedre nervefunksjon.

Opioide Behandlinger

Hvis smertene er særlig alvorlig og kan ikke lindres gjennom andre metoder, kan legen også foreskrive en opium-baserte medikamenter som kodein eller oksykodon. Han kan også forskrive opioider tramadol, som er både en smertestillende og antidepressiva. Som alle muntlige medisiner for nevropati, disse forbindelsene bære risikoen for alvorlige bivirkninger. Konsultere legen din for en full forklaring av eventuelle medisiner han kan foreskrive.

Alternative behandlinger

I tillegg til narkotika-baserte metoder, kan legen anbefale alternative behandlingsmetoder som biofeedback, akupunktur eller fysioterapi.