Digidexo.com

wild yam behandling

Wild Yam Root Informasjon

Wild Yam Root Informasjon


The wild yam rot er en fascinerende plante med en rik historie i Nord-Amerika. Brukes av enkelte tidligere kulturer som kaffeerstatning, er jordstengler og røtter av wild yam planten brukes i dag av den farmasøytiske industrien for å produsere en syntetisk form av det kvinnelige hormonet progesteron.

Beskrivelse

The wild yam rot anlegget har vekslende blader med uklare eller hårete under. Bladene er ovale og mellom 5 og 10 cm lang. Bladene kommer til en skarp spiss på sitt beste. Bladene 'årer er håndformet, noe som betyr at de strekker seg ut som linjene i hendene dine. Wild yam rotvekster er urteaktig og reprodusere via insekt og vind pollinering. Wild yam rot produserer små, seks-petal blomster i sommermånedene. Dette anlegget må ikke forveksles med søtpotet yam.

Geografi

The wild yam rot anlegget er innfødt til Nord-Amerika og vokser i naturen over det meste av kontinental Østkysten og sentrale deler av USA. Det kan også bli funnet i Puerto Rico, og er et lokale plantearter i Kina. Wild yam rot foretrekker et fuktig miljø og vokser i åpne områder av kratt, skog, etterfølgende løpet nærliggende busker og langs veien sider.

Arter

Det vitenskapelige navnet for vill yam rot anlegget er Dioscorea villosa. Dioscorea er yam familie av planter som består av mer enn 600 arter. Dioscorea er oppkalt etter en gresk naturalist. Ordet "villosa" betyr "hårete" på latin. Også ofte kalt kolikk rot, revmatisme rot og devil's-bones, har wild yam plante flere varianter inkludert Dioscorea villosa var. hirticaulis og Dioscorea villosa var. glabrifolia.

Historie

Indianere brukte vill yam røtter for smertelindring av arbeidskraft sammentrekninger under fødsel. Native Hawaiians brukt wild yam rotvekster som mat. En drikk ble fremstilt og brukt til å behandle generell utilpasshet, over-oppvarming og overdreven svette. Herbalists brukt wild yam å behandle menstruasjonssmerter og problemer med fødsel i løpet av det 18. og 19. århundre. På 1950-tallet oppdaget forskere diosgenin, en plante form for østrogen som kan syntetiseres å produsere progesteron, som wild yam aktive ingrediensen. Diosgenin ble brukt til å produsere den første p-pille i løpet av 1960.

Medisinsk bruk

Selv om naturmedisinere fortsatt bruke wild yam rot i dag til å behandle premenstruelt syndrom og symptomer forbundet med overgangsalderen, er det ingen vitenskapelige bevis som indikerer wild yam rot er en effektiv behandling. Egentlig studier tyder på at kroppen ikke er i stand til naturlig konvertere diosgenin inn progesteron; det må være syntetisert i et laboratorium. Wild yam rot er tilgjengelig kommersielt i kraft- og flytende ekstrakt former. Aktuelt kremer laget av vill yam root ekstrakter er også tilgjengelig.

Natural Relief for hetetokter med Wild Yam Kapsler

Mange kvinner opplever ubehagelige symptomer i overgangsalder som inkluderer hetetokter, tretthet og humørsvingninger. Vanligvis er hormonbehandlinger som brukes til å behandle disse symptomene er fremstilt av syntetiske forbindelser og har alvorlige bivirkningen risikoer, inkludert blodpropp, hjerteinfarkt og en økning i forekomsten av brystkreft. Wild yam kapsler gi en alternativ og naturlig måte å oppnå hormonbalansen i overgangsalderen, mens lindrende moderat til alvorlige hot flash symptomer.

Naturlig plante hormon

Naturlig lindring for hetetokter kan fås med wild yam kapsel kosttilskudd. Wild yam planter produserer en plante hormon som er nesten nøyaktig det samme som det kvinnelige hormonet kalles progesteron. Hormonet funnet i wild yam anlegget kan tas av kvinner i overgangsalderen for å balansere uberegnelig hormonnivåer. Ved å balansere hormonnivået, mange kvinner opplever færre og mindre alvorlige hetetokter. Fordi wild yam kapsler er et naturlig hormon terapi, er det ingen alvorlige bivirkninger som blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Bivirkninger og dosering

Mens du tar wild yam kapsler for hetetokter, for de første ukene noen kvinner kan oppleve magesyke som kvalme, oppkast eller diaré. Stick med din naturlige hormon program, fordi etter hvert vil kroppen din bli vant til wild yam hormonell supplement.

Wild yam kapsler er laget av den tørkede roten av wild yam plante som har blitt pulverisert og innkapslet. Den anbefalte dosering er å ta 2-4 kapsler om dagen. Den er også tilgjengelig i skjær form, ta 1/2 ts. tre til fem ganger om dagen.

Tilgjengelighet

Mange ulike kosttilskudd laget av vill yam er tilgjengelig på helsekostbutikker. Mer og mer, som fordeler og brukervennlighet er oppdaget, er disse kosttilskudd blir tilgjengelig i stoff butikker og masse detaljister. Alternativt, for de kvinnene som har en hard tid å svelge en stor kapsel, er wild yam tilgjengelig i kremform. Dette kan lett anvendes på områder av kroppen, slik som indre lår-området, øvre bryst og den indre arm-området.

Advarsler

Noen kvinner kan oppleve lettelse i noen uker mens du bruker wild yam kosttilskudd eller krem. Hvis du har alvorlige bivirkninger som elveblest eller brystsmerter, bør du kontakte lege.

Likeledes, hvis du bruker wild yam kosttilskudd ikke fullt ut ta opp problemet med hetetokter i overgangsalderen, bør du kontakte lege for andre behandlingstilbud.

Hvordan bruke Wild Yam Therapy

Wild yam rot har vært brukt i mange år for å behandle kvalme, urolig mage, hoste, menstruasjonssmerter, premenstruelle spenninger og problemer knyttet til fødsel. I nyere tid en ingrediens kjent som diosgenin ble oppdaget i roten. Diosgenin kan være kjemisk omdannet til hormonet progesteron, som støtter østrogen i kroppen og bistår med lav libido, graviditet og menopausale symptomer. Wild yam terapi er mest vanlig å behandle menstruasjonssmerter og kramper og menopausal problemer.

Bruksanvisning

Therapy

En legge en til to spiseskjeer med wild yam tørket rot til en kopp kokt vann. La det bratt i tre til fem minutter. Drikk dette tre ganger om dagen for å lindre premenstruelle spenninger og menstruasjonssmerter, kvalme, muskelkramper og astma.

Wild yam kremer med forbedret progesteron kan brukes som anvist i bruksanvisningen for å lindre symptomer forbundet med overgangsalder og lav libido.

kapsler som inneholder wild yam rot er også tilgjengelig for å bistå i å gi lindring av menopausale symptomer.

Ti til 40 dråper flytende ekstrakt av vill yam rot kan tas i vann, 3-4 ganger om dagen, for å utnytte alle fordelene med roten. Tinkturer er også tilgjengelig for dette formålet; legge 40-120 dråper vann til tre ganger om dagen.

Gjennomgående bruk ved behandling i minst 30 dager, og deretter vurdere resultatene.

Tips og advarsler

 • Klaseormedrue og dong quai er komplementære urter som kan brukes med wild yam. De hjelper i behandling av menstruasjons og menopausale symptomer.
 • Ikke bruk wild yam terapi på barn. Må ikke brukes hvis du er på noen hormon erstatning program. Må ikke brukes hvis du er gravid eller ammende.

Bruker for Wild Yams

Bruker for Wild Yams


Wild yam, eller Dioscorea villosa, har lenge vært en del av tradisjonell kinesisk medisin. Ifølge Dr. Maoshing Ni i sin bok "Second Spring," wild eller kinesisk yam har blitt brukt til å balansere kroppens hormonelle system og styrke bukspyttkjertel, lever, nyrer og milt. Fiber i wild yam ble også brukt til å bekjempe hyperlipidemi ved å redusere høye nivåer av lipid molekyler som finnes i blodet. I dag er wild yam brukes i aktuell kremer og kosttilskudd.

Tidlig amerikansk Bruk

Tidlig i Amerika, ble en annen art av wild yam brukes til å behandle kolikk og var kjent da som kolikk root. Som kinesisk yam, inneholder kolikk root også diosgenin, en phytoestrogen avledet fra planter, og begge har lignende medisinske fordeler. Wild yam ble også brukt til å behandle muskelspasmer, betennelser og astma. I løpet av 18. og 19. århundre, herbalists brukt wild yam for forhold knyttet til fødsel og til å behandle menstruasjonssmerter. Flere nylig, diosgenin ble brukt i 1960 for å gjøre de første p-piller.

Høy Kolesterol

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMM), har forskere teoretisert at bruk av wild yam kan være gunstig for å redusere kolesterolnivået i blodet. Diosgenin funnet i wild yam syntes å blokkere opptaket av kolesterol i en undersøkelse utført på dyr. Studier utført på mennesker, derimot, viste at kolesterolnivået ikke hadde gått ned, men triglyserider i blodet viste en nedgang. UMM sier mer forskning er nødvendig for å bekrefte fordelene med wild yam når den brukes til å redusere høyt kolesterol.

Weight Control and Blood Sugar

Fiber i yams bidrar til å gjøre at du føler deg mett lenger, og de komplekse karbohydrater redusere frekvensen av sukker inn i blodet. I tillegg, mangan - et spor mineral i yams - bidrar til å forbrenne karbohydrater som i sin tur bidra med energiproduksjon og bedre antioksidantforsvaret.

Menopause

Markedsplassen er fylt med vill yam produkter i form av kremer, flytende ekstrakter og piller. Disse produktene selges som et naturlig alternativ til hormonell substitusjons. Maten selv, men er ikke det som er fremmet for menopausal systemer. Ifølge Verdens sunneste Foods hjemmeside, er det en klar sammenheng mellom diosgenin i yam og dens effekt på det endokrine systemet, men effekten er ikke fullt ut forstått, og mer forskning er nødvendig.

Fortsatt bruk av herbalists

Herbalists fortsette å anbefale bruk av wild yam for en rekke forhold. Dette inkluderer behandling av kvalme og morgenkvalme grunnet graviditet, menstruasjonssmerter, menopausale symptomer, osteoporose og betennelse. Ifølge UMM, er det ingen vitenskapelige bevis på at wild yam fungerer for disse forholdene og mer forskning på behov.

Hva er fordelene med Wild Yam Cream?

Hva er fordelene med Wild Yam Cream?


Klaus Ferlow, en æres Master Herbalist av Dominian Herbal College og medlem av Health Action Network Society, hevder at wild yam krem ​​er effektivt brukt til å behandle mange hormonrelaterte forhold som PMS. Kvinner har særlig hatt nytte av denne kremen som den har vært effektiv i behandling av menopause.

Origins

Wild yam krem ​​er avledet fra en obskur urt kjent som Dioscorea villosa, finnes hovedsakelig i det østlige USA.

Betydning

Wild yam krem ​​inneholder diosgenin, som er svært lik hormonet progesteron. Progesteron er blitt brukt til å behandle hormonelle tilstander slik som menstruasjonssmerter, menopause, så vel som hudsykdommer. Wild yam krem ​​er markedsført som en naturlig form for progesteron som er sikrere og mindre toksiske enn andre former av hormonet.

Fordeler

Klaus Ferlow hevder at wild yam krem ​​har bidratt til å avlaste flere forhold til kvinner som nattesvette, migrene, hetetokter og vaginal tørrhet. Den diosgenin i vill yam krem ​​fungerer som en slags forløper som utløser kroppen til å produsere naturlig progesteron. Wild yam krem ​​er også praktisk fordi den bare må brukes en gang eller to ganger om dagen på et område av huden på kroppen.

Fun Fact

Ifølge Journal of Unge Forskere, ble diosgenin brukt i 1960 i de første p-piller.

Betraktninger

Selv om det kan være store fordeler til wild yam krem, er det noen bivirkninger. Ifølge American Cancer Society, kan overforbruk av kremen føre til kvalme, diaré og utslett fra sjeldne allergiske reaksjoner. Sjekk med legen din før du bruker wild yam krem.

Er Wild Yam trygt?

Wild yam brukes til å behandle en rekke plager, og kan kjøpes i flytende, kapsel eller tablettform. Fordi det er en urte supplement det ikke har vært FDA vurdert. Når du tar, følg etiketten instruksjoner og ta hensyn til eventuelle advarsler fordi urter kan noen ganger forstyrre reseptbelagte medisiner.

Beskrivelse

Wild yam vinstokker kan vokse minst 15 meter, og de har hjerteformede blader med en sterk vene mønster. Knoller, som er lys brun på utsiden med hvite innsider, vokse sammen røttene.

Historisk medisinsk bruk

Wild yam ble brukt som en kolikk behandling av de tidlige amerikanerne. I dag fortsetter wild yam som skal brukes til behandling av menstruasjonssmerter, kvalme og morgenkvalme i forbindelse med graviditet, betennelse, osteoporose, menopausale symptomer, og andre helsemessige forhold; men det er ingen vitenskapelige bevis for at kosttilskuddet fungerer.

Mat bruksområder

Wild yam knoller er trygt spiselige, og fordi de anses tørt, blir de ofte forberedt med krydder, som en siderett.

Fun Fact

Wild yam (Dioscorea villosa) vokser på en etterfølgende, klatring vintreet og må ikke forveksles med søtpotet, som ikke er virkelig en yam i det hele tatt.

Advarsel

Før du tar wild yam som et supplement konsultere med en lege; yam kan reagere med noen medisiner, spesielt p-piller eller hormon erstatninger.

Hva er Wild Yam Cream brukes til?

På 1960-tallet ble meksikanske wild yam brukes til kjemisk produsere progesteron, og dette har ført til den misforståelse at wild yam inneholder bio-identiske hormoner. Nå finnes det en rekke av vill yam kremer som selges på markedet for behandling av mange av de symptomer forbundet med menopause. Fordi konvertering av wild yam progesteron fant sted i laboratoriet, er det ingen garanti for at menneskekroppen har samme mulighet. Men det stopper ikke kvinner fra å kjøpe denne kremen og bruker den for lindring av sine overgangsalder symptomer.

Menopause symptomer

Menopause symptomer som wild yam krem ​​er ment å avlaste er mange. Hot blinker, migrene, kramper, søvnløshet og vaginal tørrhet er bare noen av de forholdene denne "naturlig progesteron" krem ​​er påstått å lindre. For kvinner som har opplevd de negative bivirkninger av hormonbehandling (HRT), mens behandling av menopause symptomer, er mangelen på disse bivirkningene meg et mirakel.

Erstatter negative HRT bivirkninger

Problemene knyttet til den tradisjonelle menopause behandling av hormonsubstitusjonsbehandling (HTR) er i mange tilfeller livstruende. 2002 juli utgaven av Journal of American Medical Association rapporterte funnene i en åtte år lang studie på HRT. Studien ble avbrutt tidlig på grunn av farene for deltakerne. Mens forekomst av tykktarmskreft og hoftebrudd reduseres betraktelig, økte risikoen for brystkreft, hjerteinfarkt, hjerneslag og blodpropp alarmerende.

Usage

Tilhengere av wild yam krem ​​anbefaler liberalt glatting kremen inn i huden på magen, innsiden av lårene, brystene og armene. Fordi kremen er fuktighetsgivende, bør du også bruke den til ansikt, nakke og øvre del av brystet. Kremen er absorbert direkte inn i blodbanen sammen med "naturlig progesteron" kroppen din trenger.

Andre fordeler

Avhengig av hvilke tilhengere av wild yam krem ​​du lytter til, gir kremen lettelse for en rekke forhold. Det er ment å avlaste generell betennelse, sciatic nerve smerter og søvnløshet. Det er også et krampeløsende, noe som er fordelaktig for å tilveiebringe lindring av menstruasjonssmerter og graviditet-assosiert kvalme.

Forsiktighetsregler

Selv om vitenskapen ikke har verifisert effektiviteten av wild yam krem, det er mye empiri å støtte bruken i overgangsalder. Derfor, hvis du er ute etter en naturlig måte å behandle symptomer på overgangsalder, er det ingen bevis for skadelige bivirkninger. Men hvis du tar prevensjon, inneholder wild yam disgenin, som kan reagere med østriol i noen prevensjon, slik at det å være ineffektiv.

Wild Yam Powder Fordeler

Wild Yam Powder Fordeler


Wild yam brukes av indianere som en naturlig behandling for inflammatoriske, krampaktig og revmatiske helsemessige forhold. Det er et yndet middel for kvinnelige relaterte helseproblemer, som for eksempel morgenkvalme under svangerskapet, menstruasjonskramper, og som et hjelpemiddel for arbeidskraft og levering smerter under fødsel.

Identifikasjon

Wild yam (Dioscorea villosa) er også kjent som yam, meksikansk wild yam, kolikk rot, Kina rot, Aluka og yuma. Wild yam er en klatreplante som er høstet for egenskapene til sin rhizom og røtter. Sine mange varianter vokser i Asia, Nord-Amerika og Mexico.

Betraktninger

Wild yam pulver er laget av tuber, eller jordstengler, av en vill yam vine. Den jordstengler ble tørket, og deretter malt til et pulver. I pulverform, har wild yam lengre holdbarhet og er mer potent enn fersk wild yam, som vanninnholdet har fordampet fra pulveret.

Ernæring

Wild yam er svært nutritiuos i fersk eller pulverform. Den inneholder fiber, magnesium, sink, selen, silisium, riboflavin, natrium, tinn, diosgenin, mangan og kobolt. Det er også en utmerket kilde til beta-karoten, fosfor, niacin, dioscin og krom.

Bruksområder

Wild yam pulver kan brukes som te, eller en infusjon. Kapsler er ofte fylt med pulveret, slik at den rene urten kan bli utgitt på full styrke etter magen. I pulverform, kan vill yam også tilsettes til salve og kremer, slik at den kan absorberes direkte inn i huden.

Betydning

Wild yam kan være effektiv i behandling av muskelsmerter og smerter, og smerter i korsryggen og beina. Det kan trekke ut urenheter fra eksem, kviser og byller. Det er også brukt for gastrointestinale problemer, øvre luftveisplager og nyre helse. Wild yam kan også ha en positiv effekt på kolesterol og blodsukker.

Hva er Wild Yam Cream?

Wild yam krem ​​er en aktuell lotion avledet fra Dioscorea villosa som er markedsført som et alternativ til hormonbehandling for kvinner i overgangsalderen. Dens popularitet førte American Cancer Society å slippe en erklæring om at det finnes ingen vitenskapelige bevis for å støtte de annonserte fordelene av kremen.

Historie

Wild yam krem ​​tar sin opprinnelse fra dens bruk i Øst indiske medisinske tradisjoner som en behandling for hormonelle lidelser og seksuell dysfunksjon. I løpet av 1960-tallet, farmasøytiske selskaper brukt wild yam i produksjonen av syntetiske hormoner.

Identifikasjon

Moderne kremer som inneholder wild yam selges i helsekostbutikker og på internett. Brukere gni kremen inn i huden til å motta sine annonserte fordeler.

Funksjon

Annonsører tout wild yam som en erstatning for hormonet progesteron. Skaperne av wild yam krem ​​si det lindrer nattesvette og hetetokter felles med overgangsalderen og kan hindre bryst og reproduktive kreft.

Funksjoner

Diosgenin er den såkalte naturlig progesteron funnet i wild yam krem. Det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter påstandene om at kroppen kan konvertere diosgenin inn progesteron, og wild yam krem ​​ikke er godkjent eller regulert av Food and Drug Admninistration.

Betraktninger

For å lindre overgangsplager, er syntetisk progesteron noen ganger lagt til wild yam krem ​​uten å bli notert på krem ​​ingredienser. Disse hormonene er ikke naturlig som annonsert, og kan også føre til en rekke ubehagelige bivirkninger.

Wild Yam & overgangsalder

Det er mellom 40 millioner og 60 millioner kvinner i overgangsalderen i Nord-Amerika, og mange er på jakt etter lettelse fra ubehage menopausale symptomer. Mens noen kvinner slår til hormon-erstatning terapi, mens andre kan være søker et naturlig alternativ. Wild yam krem ​​kan gi lindring til noen kvinner; imidlertid forståelse aktuell forskning og studier er viktig for å gjøre en utdannet beslutning når søker hjelp med menopausale symptomer.

Funksjon

Wild yam inneholder phytoestrogen ingrediens diosgenin. Av denne grunn er wild yam ofte brukt til å lindre plagsom overgangsalder symptomer som humørsvingninger, vaginal tørrhet, irritabilitet, hetetokter, kramper og søvnløshet. Mange kvinner velger hormonbehandling for å behandle de ubehagelige symptomer på overgangsalder; Men Klaus Ferlow, Honorary Master Herbalist for Dominion Herbal College i British Columbia, sier bivirkninger av hormonbehandling, som økt risiko for brystkreft, hjerteinfarkt, blodpropp og hjerneslag, la mange kvinner søker naturlig alternativ som finnes i wild yams.

Teorier / Spekulasjoner

Klaus sier diosgenin i vill yam balanserer kvinnens menstruasjonssyklus og reproduktive hormoner. Wild yam kan utløse produksjon av naturlig progesteron og også påvirker en kvinnes østrogennivå. Den justerer til hva kroppen trenger. Diosgenin, derimot, kan ikke konverteres av enzymer i kroppen, så det er gjort vitenskapelig i laboratorier for å gjøre det til en mer absorberbare, effektivt alternativ.

Dosering

Wild yam kommer i form av en krem ​​og bør brukes til store, tynne områder av huden, for eksempel innsiden av lårene, ansiktet, halsen, øvre bryst og mage. Rotere applikasjonsstedet daglig. Tillate tre måneder for resultater. Klaus sier at jo lenger en kvinne bruker wild yam krem, de mer positive effekter hun vil legge merke til.

Expert Insight

I motsetning til påstander Klaus ', en 2001 Baker Medical Research Institute placebokontrollert studie fant liten eller ingen effekt av vill yams på overgangsplager hos kvinner. Studien brukte 23 ellers friske postmenopausale kvinner; halvparten fikk wild yam, og halvparten fikk en placebo i tre måneder. Kvinnene holdt dagbøker av sine symptomer, og forskerne tok blod- og spyttprøver. Funnene viste ingen signifikante negative bivirkninger; men gjorde kort tids bruk ikke ser ut til å lindre menopausale symptomer heller.

Betraktninger

Timothy N. Groski, MD, advarer forbrukere som i 2001, Food and Drug Administration kreves en produsent av wild yam krem ​​for å slutte å si sin produktet har ingen bivirkninger, og at det var ulovlig å si sin produkt kunne behandle eller forebygge osteoporose, overgangsalder, premenstruelt syndrom, brystkreft eller andre kvinners helse sykdommer.
Også, selv om han anbefaler å bruke wild yam krem ​​for overgangsalder behandling, konstaterer Klaus at progesteron pulver som brukes i kremen kommer fra soyabønner, hvorav mange er genmodifiserte (GMO) og de langsiktige helseeffekter er ikke kjent.

Hva er fordelene med Wild Yams?

Hva er fordelene med Wild Yams?


Wild yam er ofte indisert for feminine helse, men det har et bredt spekter av medisinske fordeler for både menn og kvinner. Den vokser som en vinranke i Asia, Nord-Amerika og Mexico, og dens rhizom og røtter blir høstet for medisinske preparater. Det vitenskapelige navnet på wild yam er Dioscorea villosa. Noen av de andre vanlige navn er meksikansk Wild Yam, Shan-yao, Kina Root, Yuma, kolikk Root, og Aluka.

Identifikasjon

Wild yam er et indiansk urt som har vært tradisjonelt brukt til å behandle tilstander, som for eksempel morgenkvalme og arbeidskraft, samt kolikk, magekatarr, revmatisme og astma. Dette er fordi wild yam har anti-inflammatorisk, anti-revmatiske og anti-krampaktig egenskaper.

Wild Yam og Progesteron

Det er en progesteron bekymring knyttet til å ta wild yam. Wild yam inneholder en forløper til progesteron, diosgenin, men kroppen kan ikke konvertere denne saponin i progesteron på egen hånd. Progesteron er bearbeidet fra vill yam bare i en laboratorie-omgivelser.

En Antispasmotic

Wild yam bidrar til å slappe muskler som en anti-krampaktig agent. Denne egenskapen kan bidra til å gi lindring fra kramper av menstruasjon, samt for veer og andre forhold som er lettet gjennom muskelavslapning.

Blood Sugar og Kolesterol

Wild yam har positive effekter på blodsukker og kolesterol nivåer. Den inneholder alkaloid Dioscoretine, som ble undersøkt for sin effekt på å senke nivået av blodsukker i kroppen. Likeledes kan det øke nivået av HDL kolesterol i blodet, som spiller den viktigste rolle av å flytte den andre kolesterol til leveren for behandling.

Fordøyelse og metabolisme

Wild yam kan også fungere som en fordøyelseskanal og metabolsk hjelpemiddel. Det kan hjelpe å behandle eller gi lettelse for gastrointestinale tilstander, slik som irritabelt tarmsyndrom, kolikk og gass. Det er også sagt å fungere som en agent for å regulere eller balansere stoffskiftet i kroppen.

Andre fordeler

Andre fordeler med wild yam inkluderer dens mulige effekt for nerve-relaterte forhold, og for smertelindring, livmor omsorg, sirkulasjon, leddgikt betennelse, nyre plager og for behandling av galleblæren.

Advarsel

Selv om wild yam ikke kan konverteres til progesteron i kroppen, er det en bekymring om å ta Wild Yam, knyttet til visse helsemessige forhold. Den inneholder diosgenin, en naturlig steroid som kan ha et østrogent reaksjon inne i legemet. Dette kan være viktig å merke seg med legen din dersom du tar andre hormon-baserte medisiner. Sikkerhet og effekt er heller ikke godt dokumentert i tilfeller av amming og forberedelser for babyer og små barn, selv om det kan hjelpe med kolikk.

Hva er fordelene med Wild Yam Root?

Wild yam rot er en urt som vokser som en staude vintreet plante som kan bli funnet i Nord-Amerika, Mexico og Asia. Bruken dateres tilbake til det 19. århundre, og er gjort tilgjengelig som en flytende ekstrakt eller pulver.
Wild yam rot brukes av herbalists og helhetlig utøvere for behandling av mange vanlige symptomer og plager.

Muskelverk

Wild yam rot er kjent for å lindre symptomene på tretthet og smerter fra muskelsmerter. Muskelsmerter er ofte et resultat av fysisk overanstrengelse, eller muskelskader på grunn av fysisk krevende jobb eller trening.

Kramper

Buk og premenstruelle kramper er plager som helhetlig utøvere anbefale bruk av wild yam rot å behandle. Wild yam rot arbeider for å redusere smertefulle kramper og sammentrekninger forårsaket av kramper.

Nyrestein

Nyrestein er hardt krystallisert kjemikalier som sitter inne i nyrene og kan bli smertefulle hvis de blir for store. Wild yam roten kan brukes for å forebygge nyrestein fra forming, og bidrar urin renne fra nyrene inn i blæren på riktig måte.

Gikt

Leddgikt er en betennelse i leddene som ofte resulterer i ubehagelig smerte, stivhet og hevelse. Wild yam er antatt å ha en terapeutisk virkning som gir anti-inflammatorisk smerte lettelse å leddgikt.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er en alvorlig tilstand som hvis venstre ubehandlet kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertesvikt. Noen naturmedisinere anbefaler bruk av wild yam rot blant andre forholdsregler som et middel for å kontrollere og forebygge høyt blodtrykk.

Hvordan bruke Wild Yam Cream for prevensjon

Hvordan bruke Wild Yam Cream for prevensjon


Det kan være lurt å komme seg bort fra plast enheter og syntetiske hormoner av dagens prevensjon og prøve noe naturlig, basert på gammel visdom. Wild yam (Dioscorea villosa) har vært spioneringen av noen moderne jordmødre og naturmedisinere som en naturlig metode for prevensjon. Wild yam har mange gode krampeløsende bruksområder, men det er ingen bevis på at du effektivt kan bruke det for prevensjon. Likevel, hvis du er villig til å eksperimentere på deg selv og akseptere risikoen for at wild yam kanskje ikke fungerer i det hele tatt, så kan du lett kjøpe wild yam kremer som, selv om de ikke hindre graviditet, kan ha andre fordeler.

Hvordan bruke Wild Yam Cream for prevensjon

•  studere fakta om wild yam bruk for prevensjon. Jordmor Willa Shaffer skriver at hun har anbefalt den til sine pasienter med god effekt. Men University of Maryland melder at det har ingen kvinnelige reproduktive annet enn å lette menstruasjonssmerter og muligens til å motvirke effekten av østrogenbehandling fordeler. Noen tilhengere av urtemedisin tror wild yam kan fungere for prevensjon fordi den inneholder diosgenin, en phytoestrogen som kan kjemisk omdannet til hormonet progesteron. Diosgenin ble brukt i laboratoriet for å gjøre de første p-piller i 1960, men menneskekroppen kan ikke konvertere diosgenin i wild yam i progesteron på egen hånd. Uten at kjemisk konvertering, kan phytoestrogen i wild yam gjøre noe for menneskekroppen.

Kjøp wild yam krem hvis du fortsatt ønsker å prøve wild yam for prevensjon og er villig til å akseptere risikoen for graviditet. Kremen er en fin måte å bruke urt, som er lett absorberes gjennom huden og direkte inn i blodbanen. Du kan også bruke den i te eller tablettform.

Kjøp et wild yam krem som sier at det inneholder "naturlig progesteron." Dette er en syntetisk formulering som er kalt naturlig fordi den er identisk med human progesteron (medroksyprogesteronacetat). Denne typen wild yam krem ​​kan være mer nyttig for ditt formål.

Påfør vill yam krem to ganger om dagen til en av de følgende myke deler av kroppen: innsiden av de øvre armer (en om gangen), bryst (en om gangen), mage, sete (en om gangen), og innsiden og baksiden av lårene (én om gangen). Rotere hver dag fra ett område til det neste, og begynner med det øverste området ned til det laveste, og roter tilbake til det øverste området. Bruke beløpet som er angitt på beholderen for valgt merkevare av krem.

Kombiner wild yam krem med en annen metode for prevensjon i to hele menstruasjonssykluser før du bruker det alene. Mens du bruker wild yam krem, fortsetter kroppen å normal eggløsning. Det er ingen bevis for hvordan eller hvorfor diosgenin kan fungere for prevensjon, men hypotesene er at det fungerer ved å gjøre egget sterilt eller ved jevning ytre membran av eggcellen så sperm ikke kan trenge gjennom. Siden ingenting er bevist, i det minste gi kroppen din tid til å bygge opp en konsentrasjon av diosgenin før forventer det å arbeide for dette formålet.

Hint

 • Antibiotika kan negere noen prevensjons effekter av wild yam krem.

Hva er fordelene med Wild Yam kapsler?

De fleste kvinner opplever hormonelle symptomer som hetetokter, tretthet og humørsvingninger på et tidspunkt i sitt liv; Dette gjelder spesielt i overgangsalderen. Dessverre, typiske hormonbehandlinger er syntetisk og har alvorlige risikofaktorer som blodpropp og hjerteinfarkt. Wild yam kapsler, på den annen side, er en naturlig måte å balansere hormonell ubalanse.

Hvordan de fungerer

Wild yams naturlig produsere en plante hormon som er nesten identisk med det kvinnelige hormonet progesteron. Når hentet og satt i gelatinkapsler, kan det nøytralisere en kvinne egne hormoner og skape en bedre balanse.

Fordeler

I motsetning til syntetiske hormon terapi, trenger wild yam kapsler ikke forårsake livstruende bivirkninger som hjerteinfarkt, slag eller blodpropp.

Bivirkninger

For de første ukene, kan kvinner på wild yam kapsler oppleve kvalme, oppkast eller diaré. Disse symptomene bør være kortvarig og lindre seg selv når kroppen din er vant til hormonene.

Alternatives

Wild yam kan også bli funnet i kremform for de som har problemer med å svelge store supplement piller.

Tilgjengelighet

Wild yam kapsler kan finnes i helsekostbutikker, og de blir stadig mer tilgjengelig i apotek og kjøpesentre som sine fordeler fortsetter å bli oppdaget.

Advarsler

I noen sjeldne tilfeller kan en allergisk reaksjon oppstår. Hvis du opplever svimmelhet, kortpustethet, elveblest, eller en stram følelse i brystet mens du er på wild yam kapsler; avslutte bruken og kontakte lege umiddelbart.

Hjemmelaget Wild Yam Cream

Hjemmelaget Wild Yam Cream


Wild yam varianter, inkludert meksikanske yam og kinesisk yam, inneholder spor forbindelser som etterligner progesteron og østrogen. Populær i salver og salver, er wild yam krem ​​mye brukt av perimenopausal og gravide kvinner som søker et løft i østrogen. Gjør din egen wild yam krem ​​hjemme ikke tar mye tid og krever bare noen få ingredienser.

Ingredienser

Samle følgende elementer og ingredienser for å lage en rik og fordelaktig wild yam krem: 3 kopper hakket og terninger wild yam rot, 1 gallon destillert vann, 1/2 kopp mykgjørende bivoks perler, tre spiseskjeer med stearinsyre, en 4-Quart av nonstick stockpot og en stor glassbolle. Velg ingredienser nøye og kjøpe elementer som stearinsyre og bivoks fra en klarert og pålitelig såpe gjør forsyning kjøpmann. Stearinsyre, et hvitt pulver klumpet, tykner kosmetiske oppskrifter og gir skumdannende evner. Bivoks perler kommer i hvitt eller gult og er veldig små baller av naturlig voks. Forhandlere av holistiske urter og relaterte elementer bære wild yam røtter.

Forberedelse

Plasser gallon av destillert vann og terninger wild yam rot inn i stockpot og la det småkoke innholdet i ca 40 minutter. Rør og knuse de vill yam kuber som de myke i vannet, ved hjelp av et tre eller plast skje, akkurat nok til å knuse noen av yams. La det meste av yams i en fast tilstand for å unngå å suge opp alt vannet. De simmering vann bryter ned wild yams og et tynt, skummende lag av "fett" vil begynne å danne på toppen av den ulmende concoction. Skumme lag av yam fett fra overflaten ved hjelp av en skje, og slippe den skummende ting i den store glassbolle. Reserve ca 1/2 kopp yam vann. Kvitt deg med restene i potten. Wild yam fett krymper etter at den kjøler og hva synes å være mye faktisk ikke, så ta så mye av fettet på toppen av vannet som du kan.

Introduser 1/2 kopp bivoks perler til bolle med varmt yam fett, og rør som perlene begynner å smelte. Hvis det er nødvendig, for å mikrobølgeovn på høy i omkring 20 sekunder hjelp perlene smelter raskere. Legg stearinsyrepulver til bollen av voks og fett yam og omrør kraftig i minst 3 minutter, eller til et tykt skum former. Legg små inkrementer på den reserverte yam vann inntil skummet har nådd den ønskede tykkelse.

Bruk

Tillat å kjøle fløten i skålen, mens dekket med plastfolie, inntil den når romtemperatur. Masser den rike, oransje-farget krem ​​i det myke, følsomme deler av huden din til å dra nytte av østrogen-lignende egenskaper av wild yam krem. Områder av kroppen din slik som dine bryster, mage, lår og rumpe dra nytte av den rike, skummende krem. Etter oppskriften vil gi deg om nok wild yam krem ​​å vare omtrent seks måneder, om kremen er brukt en gang annenhver uke. Legg ca 3 teskjeer av vitamin E olje til kremen for å holde det bevart, og skjeen den inn i en krukke med et lufttett lokk. Kremen varer ca et år hvis de oppbevares på et kjølig, mørkt sted.

Hva er Wild Yam Gel brukes til?

Wild yam gel er en aktuell gel som inneholder wild yam urt. Denne gel, vanligvis laget ved å kombinere wild yam med en aloe vera base, er dokumentert å hjelpe den kvinnelige hormonsystemet.

Depot Effects

Wild yam er noen ganger utarbeidet som en gel-leveringssystem, fordi dette kan brukes lokalt på innsiden av lårene, magen eller andre områder. Urte effekter absorberes gjennom huden, eller gjennom huden.

Progesteron Levering

Wild yam gel blir brukt til å tilveiebringe levering av naturlig progesteron, som er et hormon som benyttes av det kvinnelige reproduksjonssystemet.

Menopause Relief

I tillegg til å hjelpe med smertefull menstruasjon, er wild yam gel brukes til å lindre symptomene på overgangsalder, som nattesvette, tørr skjede og hetetokter.

Phytoestrogen

Diosgenin er phytoestrogen, en østrogen-lignende stoff i noen planter, som er funnet i wild yam. Dette er hva som får kroppen til å reagere på wild yam som om det var faktisk progesteron.

Sikkerhet

Wild yam gel er generelt ansett sikrere enn østrogen som et supplement, fordi det ikke forårsaker cellene til å vokse, slik tilfellet er med overskudd av østrogen effekt på livmorkreft.

Hvordan bruke Wild Yams i å bli gravid

Hvordan bruke Wild Yams i å bli gravid


Infertilitet er et område hvor legene er ofte igjen i mørket. Mange kvinner prøver å bli gravid i årevis uten resultater, selv når det ikke er noen fysiske problemer med kroppen sin som skulle hindre graviditet. Bekjempelse av ufruktbarhet har vært en kamp for kvinner i århundrer og mange kvinner slå til urtemedisiner i håp om å bli gravid med barnet de lengter etter. Wild yams, som finnes hovedsakelig i Mexico og Nord-Amerika, er en urtemedisin som kvinner bruker noen ganger å bli gravid.

Bruksanvisning

•  Kjøp en wild yam ekstrakt. Ekstraktet er tilgjengelig i butikkene der naturmidler er tilgjengelig og kan bli funnet på Internett, vanligvis for rundt 10 dollar eller så, selv om prisen vil variere basert på butikken der det er kjøpt.

Bruk en dropper, slippe alt fra 10 til 20 dråper på en skje. Beløpet vil variere avhengig av kvinnen, men det bør aldri overstige 20 dråper i en dag. Begynn å ta en dose av dette beløpet i begynnelsen av en menstruasjonssyklus. Den første dagen er ideelt.

•  Fortsett å ta en dose på 10 til 20 dråper om dagen før eggløsning, omtrent en uke etter slutten av en menstruasjonssyklus, selv om den spesifikke dag vil variere på kvinnen. Det er kits tilgjengelig over disk i mange butikker å overvåke kroppen for eggløsning, så dette bør brukes til å bestemme når eggløsningen skjer.

Stopp tar wild yam ekstrakt før eggløsning. Tar det under eggløsningen kan hindre eggløsning oppstår hos noen kvinner, så det bør stoppes før eggløsning og tatt etter eggløsning for de optimale effekter.

Tips og advarsler

 • Snakk med en lege før du bruker wild yam å bli gravid. Selv om det er ingen studier som tyder på at det er usikre, vil urtemedisiner noen ganger samhandle med medisiner og en lege bør være klar over naturmidler som brukes før du tar dem.

Hvordan bruke Wild Yam Cream

Hvordan bruke Wild Yam Cream


Wild Yam Cream er markedsført som en naturlig form for progesteron, et hormon som produseres av kvinner i eggstokkene. Progesteron holder nivåene av østrogen i en kvinnes kropp i balanse og er viktig for kvinners helse. Menn også produsere progesteron --- men i små mengder. I løpet av menstruasjonssyklusen, kvinners progesteron nivåer slipp. Produsentene av Wild Yam Cream hevder at bruk av naturlig progesteron på huden, reduserer premenstruelle symptomer og menstruasjonssmerter.

Bruksanvisning

Menstrual Cycle & Application

•  Begynn å bruke kremen på dag ni av menstruasjonssyklusen, og fortsette å bruke kremen hele veien til slutten av syklusen. Dag en av syklusen er dagen menstruasjonen starter. I den første uken bør du ikke trenger kremen, siden kroppen din er allerede produserer nok progesteron.

Gni kremen i undersiden av begge overarmene på dag én. Hver dag, gni kremen på et annet område av kroppen din, en gang om morgenen og en gang før sengetid.

Gni kremen inn i den nedre nakkeområdet på dag to, i morgen og om kvelden.

Gni kremen i begge brystene på dag tre. Legg merke til at du flytter nedover kroppen din; bruke den til å huske i hvilken rekkefølge du har påført krem.

Gni kremen inn i magen området to ganger på dag fire. På dag fem, gni kremen inn den ene siden av setet; på dag seks, den andre siden av setet.

6. Gni kremen inn på baksiden av det ene låret på dag syv og deretter på den andre siden på dag åtte, to ganger per dag. På dag ni, gni kremen inn din indre høyre lår, og deretter på dag 10, din indre venstre lår.

Gjenta rutine fra dag 11 til slutten av menstruasjonssyklusen.

Under menstruasjon

Rub 1/8 teskje av wild yam krem i magen hvis du opplever smertefulle kramper.

Gjenta dette hvert 30. minutt til smerten forsvinner.

Rub 1/8 teskje av kremen inn i nakken din hvis du lider av hodepine eller migrene når du har mensen. Gjenta hver 30 minutter til smerten letter.

Tips og advarsler

 • Premenstruelt spenning kan reduseres gjennom å spise sunn mat og får regelmessig mosjon.
 • Sjekk med legen din hvis du har alvorlige PMS eller menstruasjonssmerter.
 • Hvis du prøver å bli gravid, må du ikke bruke fløten til dag 15 i menstruasjonssyklusen, etter eggløsning; progesteron er en mild form for prevensjon.
 • Sjekk alltid med legen din før du prøver ut nye medisiner eller kremer som kan påvirke helsen din.

Hvordan bruke kinesiske Wild Yams

Hvordan bruke kinesiske Wild Yams


Chinese Wild Yam, også kjent som Dioscorea opposita, er en vanlig urt funnet voksende gjennom Asia og Stillehavet. I tradisjonell kinesisk medisin, er vill yams brukt som helse tonics for kronisk sykdom, tretthet, sløse tilstander og diabetes. I en studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Fitoterapie i 2007, Xiaoping Gao og kolleger oppdaget kinesisk Wild Yams reverseres insulinresistens hos dyr.

Bruksanvisning

Kjøp fersk kinesisk Wild Yams fra en lokal kinesisk eller japansk kjøpmann. Yams som du leter etter ser hvitt som kritt og selges som hele, lange knoller. På grunn av det høye stivelsesinnhold og mild smak, kinesiske Wild Yams ofte brukt på samme måte som poteter for supper, røre frites og i wok.

Plasser hele yams i en stor bolle og dekk dem med vann. Neste tilsett 2 ts. eddik, ris eddik hvis tilgjengelig, og legge den til vannet og yams. Dette eddik-vann-løsningen vil bidra til å nøytralisere oksalat krystaller som er til stede i de yam skall. Etter fem minutter, drenere vann og eddik ut og gi de yams en skyll med litt rent vann.

Hakk opp den kinesiske Wild Yams. Avhengig av hvordan du har tenkt å koke yams, kan de kuttes i lange skiver, skåret i tynne tverrsnitt eller terninger opp fint. Selv om de er foreskrevet som en tradisjonell kinesisk medisin, naturmedisinere anbefaler likevel forbruker vill yams i kosten på samme måte som du ville en grønnsak. En måte å forberede yams, slik at du får så mye av deres ernæringsmessige og medisinske egenskaper som mulig, er å gjøre dem til en suppe.

Ta ca 1 liter vann til kokepunktet. Reduser temperaturen til middels varme slik at vannet til å putre og legge de nyklipt yams. Disse yams er ganske lik poteter, så la dem småkoke i 30 minutter før du fjerner fra element. Test yams med en gaffel eller kniv ofte for å se hvor fort de er matlaging. Når du er ferdig kan du enten blande blandingen til en jevn suppe, eller la grønnsakene i biter og tilsett nudler.

Konsumere denne yam suppe hver dag. Tatt daglig det gjør en nyttig legemiddel tonic å gjenopprette vigor, energi og styrke.

Tips og advarsler

 • Chinese Wild Yam kan også kjøpes fra en tradisjonell kinesisk herbalist som et pulver eller en tørket ekstrakt.
 • Chinese Wild Yam fører til økt vannlating.
 • Brukes med forsiktighet hvis du tar foreskrevet anti-diabetiker medisiner.

Hva er Wild Yam godt for?

Wild Yam er en urt som vokser som et vintre med røtter. Røttene har blitt brukt av den kinesiske, indianere, meksikanere og asiater i århundrer for å forbedre helsen. Urten har også blitt brukt i den tro at det vil hjelpe i saker av virilitet. Mens wild yam gjør inneholde en form for progesteron, tar det vanligvis et laboratorium og forskere til å gjøre bruk av det siden menneskekroppen kan ikke naturlig konvertere den til progesteron.

Betennelse

Wild yams kan ha egenskaper som bidrar til å lindre smerter og betennelser. Dette er på grunn av wild yam er diosgenin, som har vært kjent for å gi lindring for mage kramper og kvinners menstruasjonssykluser. Kremen av wild yam kan også hjelpe leddgikt smerte.

Irritabel tarm syndrom

Smerter i tykktarmen eller kolon blir vanligvis referert til som irritabel tarm-syndrom. Den er karakterisert ved gass, forstoppelse og diaré. Wild yam urten kan brukes til å lette dette ubehaget. Wild yam kan også hjelpe i fordøyelsesprosessen ved å strekke fartøyer og stimulere galle flyte.

Kolesterol

Wild yam beta karoten kan hjelpe bidra til bedre kolesterol ved å fjerne det dårlige kolesterolet. Beta-karoten kan være i stand til å blokkere det dårlige kolesterolet i kroppen. Folk har generelt vist redusert dårlige kolesterolet i kroppen sin. De har vanligvis vist små økninger i god kolesterol samt.

Overgangsalder

I overgangsalderen, eggstokkene produserer lavere nivåer av hormonene progesteron og østrogen. Noen kvinner opplever symptomer som hetetokter, leddsmerter, kramper og migrene. Den diosgenin funnet i vill yams kan hjelpe den kvinnelige kroppen til å produsere mer progesteron. Dette kan hjelpe kroppen balansere sine hormoner og bringe lindring av slike symptomer.

Skin Repetisjon

The wild yam kan inneholde phyto-hormoner som kan hjelpe huden å holde et friskt blikk som kroppen aldre. Dette kan være på grunn av sin evne til å redusere svelling. Urten er også sies å fukte og nærer huden også. Det er en ingrediens i mange urte hudpleie kremer.

Kostnad

Wild yam er tilgjengelig på internett og i helsekostbutikker i ulike former for ca $ 7 til $ 45, avhengig av størrelsen og mengden.

Bivirkninger

Wild yam bør nok ikke brukes hvis en kvinne er gravid. Konsultasjon med en lege først anbefales. Barn bør heller ikke gis denne urten, eller noen urte supplement, uten først å snakke med en lege. Wild yam i store mengder kan forårsake slike reaksjoner som oppkast og diaré. Noen allergiske reaksjoner inkluderer astma.