Digidexo.com

Tegn på mangel på jern

Tegn på mangel på jern


Å spise et variert og balansert kosthold gir de fleste med den nødvendige jern kroppen deres behov. Gode ​​kilder til jern er nøtter, tørket frukt, hele korn, kjøtt, mørkegrønne bladgrønnsaker og bønner. Spinat er en god kilde til jern. Imidlertid bør spinat spises med mat som inneholder jern-absorpsjon forsterkere som tomater. Te og kaffe inneholder polyfenoler som kan bindes til jern. Når dette skjer, er det vanskeligere for kroppen å absorbere jern.

Mangel på energi

Jern er et viktig mineral, som betyr et sunt kosthold må inneholde jern. Jern bidrar til røde blodlegemer for å bære oksygen rundt kroppen. Jern er viktig for generell velvære og energi. Mangel på jern kan føre til jernmangel. Uten nok jern, musklene blir mindre oksygen, noe som fører til mindre energi. Anemi er en nedgang i antall røde blodceller.

Vanlige symptomer

I de tidligere stadier, en person som vanligvis ikke opplever noen symptomer. Med tiden kan det mangel utdype og personen kan oppleve tretthet, blek hud, kortpustethet, svimmelhet, kalde hender og føtter, hodepine, søvnvansker, og svakhet. En persons negler kan bli tynn og hvit. En persons immunsystem vil bli svak, og mange lider har lavt blodtrykk når du bytter fra sittende til stående. Kvinner kan oppleve alvorlige menstruasjonssmerter, og barn kan mangel på matlyst.

Alvorlig Anemi

Det finnes mange forskjellige typer anemi og jernmangel er den vanligste typen. Kroppen trenger jern for å produsere flere blodceller, og en mangel på en jern kan føre til utvikling av anemi. Langsiktige konsekvenser av mangel på jern er en brennende følelse i tungen og sprøtt hår, og tørrhet i munn og svelg. Alvorlig anemi kan resultere i brystsmerte og hodepine. Leg smerte er også vanlig. En person med alvorlig mangel på jern kan besvime og oppleve en rask puls.

Diagnostisere av Symptomer

Mange av symptomene på mangel på jern har en generell karakter, og en lege bør konsulteres for å utelukke andre helseproblemer. En blodprøve er nødvendig for å diagnostisere jernmangelanemi, og en analyse av de røde blodlegemer er vanligvis inkludert. Et balansert kosthold er den beste forebygging for jernmangel og vitamin C bidrar til å absorbere jern fra maten. Effekten av absorpsjonen av jern er best når vitamin C er kombinert med grønnsaker som inneholder jern, slik som watercress og spinat.