Digidexo.com

Sink & Angina Pain

Hvis arteriene blir blokkert, og hjertet blir ikke tilstrekkelig blod, brystsmerte og alvorlig ubehag, kjent som angina, kan forekomme. Ca 7 millioner amerikanere oppgir at de lider av angina, som er knyttet til underliggende koronarsykdom.

Sink

En av de viktigste spormineraler kroppen trenger er sink. Det er ansvarlig for ca 300 enzymreaksjoner og er avgjørende for vekst, fruktbarhet, visjon, immunitet og smak følsomhet. Det ble nylig oppdaget at sink spiller en avgjørende rolle i hjertesykdom, så vel.

Sink og koronarsykdom

En studie publisert i "Journal of American College of Nutrition" av 3575 fag konkluderte med at et lavere inntak av sink øker risikoen for koronarsykdom, diabetes, høyt blodtrykk og høyere triglyserider.

Sink og Angina

Siden angina er et symptom på koronarsykdom, mangel på sink i kosten øker sannsynligheten for angina. En August 2005 studie publisert i tidsskriftet "Medical hypotesen" sier, "High-dose sink bør betraktes som grunnleggende i behandlingen av aterosklerose prosess for å avslutte angina pectoris og gjenopprette ungdommelig hjertefunksjon." Følgelig er et sunt inntak av sink ansett som et viktig forebyggende tiltak mot angina.

Kilder til sink

Voksne menn krever 15mcg av sink daglig, mens voksne kvinner krever 12mcg og barn om 10mcg. Rike kilder til sink er rødt kjøtt, fjærkre og meieriprodukter. Rødt kjøtt inneholder 3.5mcg per 100 gram, egg 1.3mcg, fjærfe 1.5mcg og melkeprodukter 1.2mcg per 100 gram. Plant produkter inneholder noe sink, i tillegg, men det er ikke lett absorberes av kroppen.

Advarsel

Selv om sink er en av de viktigste sporelementene, er det mulig å ta for mye. Sink inntak av mer enn 30mcg per dag kan føre til kvalme, oppkast, tretthet og hodepine. Det hemmer også absorpsjon av andre viktige næringsstoffer slik som jern og kalsium, som begge er nødvendige for vekst og riktig funksjon i kroppen.