Digidexo.com

Motor Skills Sjekkliste

Motor Skills Sjekkliste


Ifølge baby-navn-now.com, står en nyfødt hode for rundt en fjerdedel av hele sin vekt. Men som babyer vokse og utvikle seg, ikke bare gjøre de begynner å fylle ut i normale proporsjoner, men de kan også utvikle ulike motoriske ferdigheter. Ved å spore deres utvikling, kan du være sikker på at de små er på sporet for deres alder.

Brutto motoriske ferdigheter

Grovmotoriske ferdigheter omfatter store bevegelser som krypende, går og løper. De bruker de større musklene som ligger i bena, torso og armer. På tre måneder, babyer begynner å heve hodet. På seks måneder, de ruller fra rygg til mage. Rundt ni måneder, kan babyer sitte uten støtte og begynne å krabbe. Etter 12 måneder kan barn begynne å gå med eller uten støtte. Med 2 år, kan småbarn løpe. På 3 år, kan de klatre. Og etter fem år kan barna hoppe, hoppe og hoppe.

Finmotorikk

Finmotorikk er små bevegelser, inkludert holder noe med tommel og pekefinger, ved hjelp av håndleddet eller stabling blokker. På to måneder, babyer begynner å smile ved lyden av stemmen din. Ved 3 måneder, griper de objekter, som fingre og utstoppede dyr. På seks måneder, kan de overføre gjenstander fra hånd til hånd. Ved 18 måneder, kan småbarn drikke fra en kopp. Av fire år, kan de tegne sirkler og firkanter. På fem år, kan de få kledd, inkludert knepping og suse sine klær.

Språkferdigheter

Språkferdigheter begynner på rundt fire måneder, og inkluderer tale og forståelse. Språkferdigheter bruke finmotorikken i å flytte sine lepper og tunge. Ved 4 måneder, kan babyer ler og begynner å imitere lyder. De kan prøve å etterligne stemmen din og støy. Etter 12 måneder, kan de vanligvis si minst ett ord. Ved 18 måneder, bør deres vokabular være minst 15 ord. 2 år, kan barn snakke i to-ord setninger. På 3 år, de bruker flere ord setninger. Med 5 år, kan barna fortelle deg deres navn og adresse.