Digidexo.com

Studier Om End of Life Decision Making

Kombinasjonen av økt aldrende befolkning, har terminal sykdommer som kreft, og evnen til moderne liv-støtte teknologi for å forlenge leve resultert i en rekke studier som undersøker end-of-life beslutningsprosesser.

Typer Avgjørelser

Hvilke typer beslutninger som tas, enten sammen med familiemedlemmer og medisinske fagfolk eller av pasienten alene, omfatter om å nekte livsforlengende behandling og hvor du skal bo når du nærmer deg døden: hjemme eller på sykehus, hospice eller pleie anlegget.

Emosjonell Burden på familier

Forskere ved Summa Health System i Ohio gjennomført en 2009 studie der 23 familier ble intervjuet etter en kjær døde på et sykehus intensivavdeling. De fant at når medisinske fagfolk tilfredsstill kommunisert med familiemedlemmer, ble den emosjonelle byrden av end-of-life beslutningsprosesser lettet.

Religiøse tro

Yale University School of Medicine forskerne studerte 226 eldre deltakere i avanserte stadier av kronisk sykdom i 2008, og fant at folk som følte sin sykdom hadde hjulpet dem vokse åndelig eller styrket sitt forhold til Gud var mer villige til å ta medisinsk risiko for å forlenge livet.

Video som Decision Aid

Et forskerteam ledet av lege Angelo Volandes of Massachusetts General Hospital i 2009 intervjuet 146 personer eldre enn 40 angående hva slags end-of-life omsorg de ville foretrekke hvis de hadde avansert demens. Da deltagerne så en video av en ekte pasient med avansert demens. Etter å ha sett det, et betydelig antall deltakere endret sine end-of-life preferanser og også uttrykt mer tillit i sin avgjørelse.

Cross-Cultural Studies

I sin bok "End-of-Life Decision Making: A Cross-National Study", redaktører Robert Blank og Janna Merrick rapport at prosessen med end-of-life beslutningsprosesser varierer i ulike land. For eksempel, noen legger mer vekt på religiøse faktorer enn andre. Og i land med kulturer som ikke vektlegger individers rettigheter, pasienter og deres familier har lite engasjement med end-of-life avgjørelser.