Digidexo.com

Hvordan påvirker anemi barn og tenåringer?

Hvordan påvirker anemi barn og tenåringer?

Mangel på jern

Anemi hos barn og tenåringer kan være et resultat av en serie sykdom eller sykdom, for eksempel aplastisk anemi. Mer vanlig er imidlertid anemi hos barn og ungdom et resultat av for lite jern i dietten, kalt jernmangelanemi.
Barn og unge trenger å innta 8 til 10 mg per dag av jern. Mange, men ikke får så mye jern i sitt daglige kosthold. Dette er på grunn av utbredelsen av fast food i vårt samfunn, og også populariteten av kumelk, som ikke har mye jern i den.

Effekter

Mangel på jern i kosten kan føre til flere problemer. Jern er en viktig del av hemoglobin, en del av den røde blodcellen som brukes til å transportere oksygen i hele kroppen. Lavt jern betyr en mangel på oksygen i kroppen. Dette kan føre til blek hud, mangel på energi og kulde intoleranse i et barn eller tenåring. Mer alvorlige tilfeller av anemi kan føre til en økt hjertefrekvens, som fører til svetting og hjertebank, en hoven tunge og en forstørret milt.
Mens anemi er oftest forårsaket av lavt jern i kosten, er det også forårsaket av tunge menstruasjon, tarmkanalen problemer (tarmkanalen er der jern absorberes), sykdommer og indre blødninger. Fordi noen av disse årsakene kan være alvorlige, er det viktig å se en lege hvis du mistenker at barnet ditt eller tenåring kan være blodfattig.

Behavior

Anemi påvirker atferd i tillegg. Irritabilitet og dårlig konsentrasjon ferdigheter er vanlige atferdssymptomer hos barn og tenåringer med anemi. Disse atferd, men er noen ganger avskrevet som vanlig hos noen barn.
Derfor er det mange leger anbefaler årlige jern screenings, spesielt hos små barn som er avvenning av av formel og morsmelk og videre til kumelk, og i tenårene som går inn i puberteten. Dersom barnet er funnet å ha en jernmangel, vil legen foreslå endringer i barns kosthold, som for eksempel å spise mer jernrike matvarer som spinat og andre mørkegrønne, bladrike grønnsaker. Legen kan også foreskrive en jern supplement.