Digidexo.com

Bivirkninger av en lav glykemisk indeks kosthold

Basere kostholdet på glykemisk indeks (GI) skala er en måte å innlemme sunnere hele korn, frukt og grønnsaker inn i din livsstil. Glykemisk indeks er nyttig for de som ønsker å gå ned i vekt, for diabetikere og prediabetics som trenger å kontrollere sine insulin nivåer, eller rett og slett for alle som ønsker å leve et sunnere livsstil.

Definisjon

Glykemisk indeks kosthold er basert på glykemisk indeks, som rangerer matvarer i henhold til deres karbohydrat egenskaper - spesifikt, hvor fort eller sakte disse karbohydrater er absorbert inn i blodstrømmen. En lav GI rangering betyr at karbohydratene frigjøres sakte.

Metabolske effekter

Når karbohydrater frigjøres sakte, dette resulterer i mindre betydelige svingninger i blodsukkernivået, og dermed insulinnivå. Når blodsukkernivået svinge betydelig, kroppen din er presset til det ekstreme for å holde alt i sjakk. De som er hypoglycemic, hyperglykemiske eller diabetisk behovet for å unngå blodsukker ytterpunktene.

Energi

En bieffekt av lav GI matvarer er at fordi karbohydrater frigjøres sakte, er du utstyrt med mer stabil energi gjennom hele dagen. Blodsukker pigger som følge av høy GI matvarer kan føre til en "crash" i energi noen timer etter å ha spist.

Andre måltid Effect

Den offisielle glykemisk indeks nettsiden refererer til en annen bivirkning som "andre måltid effekt." Dette betyr at det ikke er nødvendig å spise lav GI matvarer på hver enkelt måltid, som effekten av tidligere spist lav GI matvarer bærer over til neste måltid. For eksempel, hvis du spiser lav GI matvarer på supper, kroppen din vil fortsatt ha de gunstige effektene til frokost neste dag.

Vekttap

Den lave GI dietten er et effektivt vekttap verktøy og kan hjelpe deg å nå dine vekttap mål i en mer sunn måte enn mange kjepphest dietter. Lav GI matvarer hjelpe deg å føle mer full i løpet av dagen, noe som reduserer ønsket om usunn småspising.

Unntak

Selv om noen grønnsaker og frukt har høy GI rangeringer (som gresskar eller pastinakk), de faktisk har en lav karbohydrat-per-serving rangering - i motsetning til en mat som poteter. Så gjerne spise så mange sunne grønnsaker og frukt som du vil, uavhengig av deres høye GI rangeringer.