Digidexo.com

Hvordan bli gravid med lav Mann Testosteron

Når ufruktbarhet problemer oppstår, er ofte belastningen på kvinnen. Mange mennesker fortsatt anta at helse og levedyktigheten til kvinnens egg er den viktigste ingrediensen i en vellykket graviditet. Men hvis en manns testosteronnivået er lavt, kan dette være problemet. Nylig har reproduktiv medisin kommet opp med mange fremskritt å overvinne denne hormonsvikt og hjelp i å hjelpe par bli gravid.

Hvordan bli gravid med lav Mann Testosteron

Forklare årsak og å finne løsningen

Hypogonadisme, når testiklene ikke produserer nok hormoner, har mange årsaker. Noen ganger kan dette være et resultat av traumer til testiklene, visse sykdommer, svulster i hypofysen eller i mange årsaker, stråling og kjemoterapeutisk behandling. Noen ganger, til stor frustrasjon for pasienten, er årsaken rett og slett ukjent.

Først og fremst er det viktig at mannen gjennomgå en fullstendig og helhetlig testosteron analyse slik at en årsak til hypogonadisme kan fastslås. Dette oppnås ved å ta blod fra en blodåre i armen. Testingen av sine nivåer kalles en testosteron-assay.

For mange tilfeller av uforklarlig hypogonadisme, er testosteronbehandling (TRT) ofte anbefalt. TRT har vært kjent i mange tilfeller for å hjelpe til i hannfertilitetsproblemer. En annen behandling som har vist seg å være vellykket, er bruken av klomifensitrat (Clomid). Selv om dette er et stoff som normalt benyttes av kvinner for å regulere eggløsning, har det vært kjent for å hjelpe til å regulere produksjonen av hormonet prolaktin, som er nødvendig for å regulere semen potens. Prolaktin kan bli negativt påvirket i noen pasienter med svulster i hypofysen.

Hvis mannens testosteron kan bringes opp til normale nivåer, potent-nok sperm kan trolig bli produsert. Hvis dette er vellykket, er det ingenting som står i veien for å starte en vellykket befruktning.

Forutsatt at spørsmålet om lavt testosteron er løst og oppfatning har fortsatt ikke skjedd, kan paret velger å gjennomgå Assisted Reproductive Technology (ART). En teknikk i ART kalles ICSI (intracytoclasmic spermieinjeksjon). I hovedsak er den mannlige sperm inn via kanyle direkte inn i et modent egg. Dette er ofte brukt hvis sperm har lav motilitet, som er essensielt sperm manglende evne til å svømme mot en ventende egg.

Hint

  • Det er foreslått at kostholdet inneholder lite karbohydrater bidrar til lavt testosteron og bør unngås. Et annet forslag til å øke serum testosteron er å engasjere seg i store muskler kroppen bygningen. Hvis kroppsbygning er påbegynt, er det også avgjørende å gi musklene nok tid til å komme seg etter en trening for å unngå en mulig nedgang i serumtestosteron i overkant av 40 prosent.
  • Det er av største betydning at hvis hormonbehandling er forsøkt, særlig bruken av clomiphene citrate, at det gjøres under omsorg av en lege. Mens mannlige Clomid terapi har vist en viss grad av suksess, det har ennå ikke formelt godkjent av FDA.