Digidexo.com

Hvordan måle Ortostatisk blodtrykk

Ortostatisk hypotensjon er en ledende årsak til fall hos eldre og personer som har alvorlige medisinske tilstander. Når en person reiser seg, er det en ansamling av blod i de nedre ekstremiteter. I noen tilfeller tar litt lengre tid å gå tilbake til hjertet når du flytter fra en liggende eller liggende stilling til sittende og stående stilling blodet. Dette fører til en person til å bli svimmel, og dermed øke sine sjanser for et farlig fall. Legen din kan forskrive en serie av ortostatisk blodtrykksmålinger til å overvåke forskjeller i blodtrykket som du endrer posisjoner.

Hvordan måle Ortostatisk blodtrykk

•  Be pasienten om å legge seg ned på sengen. Har pasienten opphold i denne stilling i fem minutter. Etter denne tid, vil pasientens blodtrykk har avgjort til sin normale liggende press. Plasser mansjetten på pasientens overarm mellom albuen og skulderen, noe som gjør at den ligger tett på armen. Den pasientens arm må være svakt bøyd. Se etter en pil på mansjetten. Det vil fortelle deg den nøyaktige plasseringen av emisjonen.

finne ventilen på pære som blir brukt til å stramme mansjetten. Vri ventilen med klokken til det er stramt. Dette vil sikre at luften kommer inn i mansjetten og strammer den til et punkt som kreves for å lese det systoliske trykket, eller øverste rekke en blodtrykksmåling. Plasser binaural, eller ørepropper av stetoskopet i ørene og plassere den brede enden av stetoskopet, eller bryststykket mot pasientens hud på toppen av brakialarterien, som ligger på innsiden av albuen. Pump boblen til sphygmomanometer leser 200, og deretter slipper ventilen på pæren svært demping, lytte nøye for å høre hjerteslag. Første kryss du hører kommer til å indikere det systoliske trykket, så det er veldig viktig å huske på dette nummeret. Fortsette å lytte til det bankende til det stopper, noe som gjør at du ser pilen på sphygmomanometer. Når det bankende stopper, vil nummeret på din sphygmomanometer indikere det diastoliske trykket. Derfor, hvis det bank startet når pilen peker på 110, og det vibrerende stoppet ved 60, er en pasients blodtrykket 110/60. Skrive ned dette nummeret på et stykke papir, slik at du kan rapportere resultatene til legen.

har pasienten å sitte opp på siden av sengen. Be ham om å sitte der i fem minutter. Etter fem minutter, gjenta trinnene ovenfor. Noter trykket i pasientens blod mens sitter opp. Etter innspillingen dette trinnet, be pasienten å stå. Ta hans blodtrykk når du står opp og registrere resultatene. Pasientens blodtrykk vil vanligvis vise en forskjell i antall mellom liggende, sittende og stående, og dermed gi legen verdifull informasjon for å hjelpe ham med hans diagnose.