Digidexo.com

Bivirkninger ved bruk av Premarin

Premarin er en reseptbelagte medisiner som inneholder østrogen som brukes til å lindre noen av de vanligste symptomene på overgangsalder, inkludert hetetokter og vaginal tørrhet. Den kan også brukes til å forebygge osteoporose eller, i noen tilfeller, å behandle lave østrogennivåer i bryst og prostata kreftpasienter. Avhengig av tilstanden til det å behandle, kan det tas oralt eller intravenøst. I noen tilfeller kan en applikator også brukes til å sette inn den medisinen inn i vagina. Premarin, som alle østrogen medikamenter, har vært knyttet til en økt sannsynlighet for å utvikle livmorkreft, men å ta et progestin sammen med det reduserer sjansen. Tar østrogen kan også øke sjansene for kreft i eggstokkene, demens, hjerneslag og alvorlige blodpropper i bena.

Bryst bivirkninger

Noen kvinner som tar Premarin kanskje merke mild brystsmerter eller ømhet mens du bruker medisiner. Dette er ingen grunn til bekymring. Imidlertid kan bryst klumper eller alvorlige brystsmerter indikere et problem, og bør rapporteres til lege umiddelbart.

Vaginal bivirkninger

Mild spotting eller gjennombrudds vaginal blødning er en vanlig bivirkning av Premarin og trenger ikke å bli rapportert til en lege. Imidlertid kan andre vaginale symptomer, inkludert uvanlig vaginal lukt, utflod eller kløe og unormal vaginal blødning, indikerer en potensiell komplikasjon som trenger behandling. Rapportere disse alvorlige, men sjeldne effekter til en lege.

Gastrointestinale symptomer

Gass og mild kvalme og oppkast er kjente bivirkninger av Premarin, men indikerer ikke et potensielt problem. Flere alvorlige gastrointestinale bivirkninger er alvorlig kvalme og oppkast og alvorlige magesmerter eller smerter eller ømhet i øvre del av magen, og bør rapporteres til lege umiddelbart.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Andre kjente bivirkninger av Premarin at enkelte brukere kan oppleve hodepine, håravfall og milde magekramper eller oppblåsthet. Ingen av disse er et tegn på en komplikasjon, men de bør rapporteres til lege dersom de blir belastende.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre alvorlige bivirkninger av Premarin som kan tyde på et problem omfatter hevelse, smerter eller ømhet i leggene, brystsmerter, tale eller visjon endringer, besvimelse, humørsvingninger, svimmelhet, hodepine, plutselig kortpustethet, gulsott, hevelser i hender og føtter og nummenhet eller svakhet i armer eller ben. Hvis noen av disse bivirkningene er erfarne mens du tar Premarin slutte å ta det og kontakte lege.