Digidexo.com

Hva er en stille migrene?

En stille migrene har mange av de typiske symptomer på vanlige migrene uten hodepine smerte. Det er ofte forveksles med andre sykdommer, fordi en person kan oppleve visuell, auditiv og talevansker. Ofte er disse typer hodepine skape en aura, en fase der en rekke symptomer og advare de kommende av den tause migrene.

Betydning

Et annet navn for stille migrene er øye migrene, og denne type migrene oppstår vanligvis senere i livet og mer hos menn enn hos kvinner. Noen symptomer er synsproblemer som for eksempel å se blinkende lys, sikksakk linjer og forvrengninger. Andre symptomer er svimmelhet, øresus og problemer med å finne de rette ordene når du snakker. De visuelle problemer kan vare fra 20 til 40 minutter i gjennomsnitt.

Funksjon

Noen ganger kan en stille migrene er tatt for mer alvorlige sykdommer som stoke eller hypoglykemi. En migrene er en nevrologisk lidelse, og de tause migrene har fire faser. En prodrom stadium advarer om at en migrene kommer med en rekke symptomer som irritabilitet, forvirring, tørste, kvalme. Aura er en annen unik fase av den tause migrene, først og fremst kjent for visuelle symptomer i øynene. Om lag en av fem mennesker opplever en aura, og den kan vise andre symptomer som motor, sensoriske og talevansker. Smerte er den tredje fase, som tause migrene ikke har hodepine smerte komponent. Synsforstyrrelser inkluderer tunnelsyn, prikker eller flekker i visjon og hørselshallusinasjoner. Den siste fasen er oppløsning, hvori migrene lidende opplever tretthet og generelt ubehag.

Funksjoner

Silent migrene er ofte forårsaket av fysisk eller følelsesmessig stress, mangel på søvn, hoppet over måltider, koffein og miljøforurensning. Visse typer matvarer som nøtter, sjokolade eller syltet mat utløse migrene. Noen ganger, vil hormonforandringene hos kvinner som menstruasjon, graviditet eller overgangsalder være en annen årsak. Mest stille migrene symptomer er ledsaget av frysninger, diaré, kvalme og tretthet. Noen mennesker viser følelsesmessige symptomer som forvirring, irritabilitet og tilstander av eufori. Aura symptomer inkluderer blinkende lys, skjevheter i smak og lukt og hørselshallusinasjoner.

Identifikasjon

Forskere tror at migrene er relatert til hvordan de nervecellene avfyring i hjernen så vel som nerveaktivitet og hjernens blodstrøm. En aura er ofte forårsaket av overstimulering av nerver i hjernen, etterfulgt av nedtrykking av nervecelleaktiviteter. Dette reduserte hjernen mønster kalles kortikal spre depresjon, og det sprer seg over det øverste laget av hjernen. Det reiser til den visuelle sentrum av hjernen kalt oksipital lob, til den kroppslige følelse del av hjernen som kalles parietallapp og til høre del av hjernen. Hjernen mønster speil symptomene på migrene.

Behandling

Å behandle stille migrene symptomer, bør lider se en lege for å få riktig diagnose. Det anbefales å holde en matdagbok for å se om en bestemt diett som forårsaker eller bidrar til de tause migrene. Det er over 100 medisiner som brukes til å behandle migrene, slik at pasienten kan ha behov for å prøve forskjellige medisiner før du finner en som fungerer godt. Legen må vite om noen andre medisiner som pasienten tar å forhindre komplikasjoner som følge av en feil kombinasjon av medisiner. Det er viktig for migrenepasienter å spise godt og få tilstrekkelig hvile og mosjon.