Digidexo.com

Hva er high-Indeksbrilleglass?

Hva er high-Indeksbrilleglass?


Høy indeks linser er et alternativt valg til standard, plast brilleglass. Selv om høy indeks linser er dyrere enn plastglass, kan de redusere tykkelsen og vekten av en brille, spesielt for personer med en sterk resept. For de fleste resepter, høy indeks linser tilbyr samme optiske klarhet som linser plast i en betydelig mindre pakke. En optiker eller optisk laboratorium er den beste kilden for å avgjøre hva linse indeks bør brukes for en gitt resept og brillerammen.

Funksjon

Høy-indeks linser er i stand til å bøye lys til en sterkere grad enn en linse med lavere indeks, og derfor jo høyere indeksen av linsen på mindre materiale er nødvendig for å oppnå en gitt resept.

Typer

Høy indeks linser kategoriseres etter hvor sterkt de bøyes lyset. Jo høyere indeksen, 1,53 til 1,74 for høy indeks linser, jo bedre linsen står i bøyd lys.

Fordeler

Høy indeks linser er 20 prosent til 65 prosent tynnere enn vanlige plastglass. Generelt, jo sterkere resept, desto større er forskjellen i tykkelse mellom standard plast og høy-indeks plast.

Betraktninger

En reduksjon i linsetykkelse og vekt vil skje i høy indeks linser for resepter sterkere enn 2,00 eller -2,50. Svakere resepter ikke er tynnere enn vanlige linser når laget med høy indeks materialer.

Polykarbonat versus høy indeks

Polykarbonat linser tilbyr de samme estetiske fordeler som høy-indeksen linser, men polykarbonat linser ripe enklere, er vanskelig å belegge eller fargetone og er mer sannsynlig å skape skjevheter i farger og visjon.