Digidexo.com

Måter å fjerne eller minimere Spider årer

Måter å fjerne eller minimere Spider årer


Edderkopp årer, forårsaket av en interferens med blodstrømmen i små fartøy, vises som små røde eller blå linjer, vanligvis på beina. De forekommer hovedsakelig hos kvinner i alderen 30 til 70. Hormonelle endringer, fedme og genetiske faktorer kan føre til at blodårene til å vises. Spider årer er mindre versjoner av åreknuter. The Society for Vascular Surgery sier at edderkopp årer ikke utgjør en alvorlig helsetrussel, selv om de kan forårsake smerter eller kløe, og er først og fremst et kosmetisk problem.

Støttestrømper

Pasienter kan ha med seg kompresjonsstrømper, som ligner Ace bandasjer, for å hjelpe med hevelse assosiert med edderkopp årer. Noen mennesker må ha på strømpene hver dag for resten av livet. Sterke varierer fra hverdagens strømpebukse til reseptbelagte-styrke. Varigheten av behandlingen avhenger av hvordan kroppen reagerer på strømpene. For å komplettere kompresjonsstrømpe, anbefaler Society for Vascular Surgery hviler med føttene på hjertenivå i 15 minutter tre eller fire ganger hver dag.

Skleroterapi

Sclerotherapy innebærer en lege injisere et kjemikalie som sveller de berørte årer, til slutt stoppe sin blodstrøm og snu den til arrvev. Denne behandlingen er rangert som den mest vanlige for edderkopp årer, ifølge National kvinner Health Information Center. Mange har behov for gjentatte behandlinger av denne poliklinisk prosedyre, vanligvis på fire til seks ukers mellomrom. Bivirkninger kan inkludere blåmerker eller rød hud, kviser og tynne røde blodårer som dukker opp rundt injeksjonsstedet; disse forsvinner vanligvis raskt. Noen ganger er klumper av blod fanget i venen, som fører til hevelse. Dette er ikke farlig, og aspirin og bruke en varme komprimere kan lindre den.

Ablasjon

En lege setter inn et kateter med elektroder på sin topp inni edderkoppen årer. Elektrodene brenne veggene av de målrettede årer, ødelegge dem. Til syvende og sist, reabsorbs kroppen og metaboliserer det behandlede vev.

Laser Behandlinger

Laserbehandling kan også eliminere edderkopp fans som måler mindre enn 1/10 av en tomme bred. En lege tog den varme stråle av lys på venene i 15 til 20 minutter. Selv om pasientene unngå nåler på denne måten, advarer National kvinner Health Information Center at behandlingen kan føre til at noen smerte. Pasienter vanligvis trenger 2-5 behandlinger før venene forsvinne helt. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet eller hevelse og misfarget hud. Sjelden, brenner et mislykket laserbehandling pasientens hud.

Forebygging

The National Women Health Information Center anbefaler at folk har på seg solkrem, trene regelmessig og spise en lav-natrium, fiberrikt kosthold. Trening forbedrer kroppens sirkulasjon. Fiber hjelper deg å unngå forstoppelse, en tilstand som kan øke risikoen for edderkopp årer. Salt bidrar til hevelse. Senteret anbefaler også at kvinner unngår å krysse beina for lange perioder av gangen og heve sine ben når de hviler. Disse trinnene kan også hindre eksisterende edderkopp årer fra forverring.