Digidexo.com

Hva er behandlingen for perifer nevropati?

Perifer nevropati er en tilstand der nervesystemet er skadet, spesielt nerver i ekstremiteter, som hender, armer, føtter og ben. Symptomer inkluderer nummenhet, prikking, svie og skyting smerte. Det kan også resultere i muskelsvakhet og vanskeligheter med å gripe gjenstander. Perifer neuropati er en vanlig komplikasjon av diabetes; men det kan også være forårsaket av nyresykdommer, AIDS, lupus, leversykdom, Guillain-Barre syndrom, hypotyroidisme, fysiske traumer og alkoholisme.

Diabetiker perifer nevropati

For pasienter med nevropati som er forårsaket av diabetes, kontrollere blodsukkernivået for å unngå ekstreme blodsukkersvingninger er den beste måten å forebygge og behandle perifer neuropati. Blodsukkersvingninger kan føre til nerveskader, spesielt til myelin skjede, selv om forskerne er usikre på hvorfor dette skjer. Krom kan hjelpe å stabilisere blodsukkeret.

Medisiner

Hvis du foretrekker tradisjonelle medisiner til alternative kosttilskudd, snakk med legen din om alternativer som gabapentin, pregabalin, fenytoin, topiramat og karbamazepin. Disse stoffene er tradisjonelt brukt som medisin mot anfall; men de kan også hjelpe med nerve smerte. Bivirkninger av disse stoffene omfatter svimmelhet og tretthet.

Aktuelle programmer

Prøv å gni capsaicin krem ​​over det berørte området. Pass på å ikke få noe i øynene, som det vil brenne. Du kan også prøve en lidokain patch, som er en aktuell bedøvelse. Bruk ikke mer enn tre lapper per dag. Du kan oppleve et utslett på området fra å bruke denne oppdateringen.

Vitaminer

Vitamin B-komplekset er viktig for nerve helse. Ta et supplement for å sikre at du får anbefalt daglig inntak. Naturlige kilder inkluderer hvetekim, belgfrukter, nøtter, hele korn, ølgjær, egg og grønne grønnsaker. Sørg for at du får nok vitamin E også. Naturlige kilder inkluderer grønne grønnsaker, frø, nøtter og hele korn.

Andre Supplements

Alpha lipoic syre kan bidra til å reparere nerveskader. Ta 20 til 50 mg daglig. Actyl L-karnitin, kan selen og nattlysolje (som er høy i gamma-linolenic acid) også hjelpe behandle nevropati.