Digidexo.com

Slik unngår du at Cat Scratch Sykdom

Cat scratch sykdom (CSD) er en infeksjon forårsaket av Bartonella henselae bakterien. Det er gjennomført av katter i sitt spytt og overføres til mennesker gjennom et bitt eller riper fra en katt, vanligvis en kattunge. Bartonella henselae ikke forårsaker symptomer hos katter og mange menneskelige bærere er asymptomatiske også. CSD forsvinner vanligvis av seg selv. Følgende trinn viser hvordan du kan forhindre et tilfelle av CSD.

Slik unngår du at Cat Scratch Sykdom

•  Vær forsiktig når du spiller med katter. Den beste måten å forhindre CSD er å unngå katter helt fordi de er det primære middel for infeksjon og du bør aldri erte eller provosere en katt. Strays eller ukjente katter skal ikke håndteres.

Vær spesielt forsiktig rundt kattunger. Unge katter er mer sannsynlig å være bærere, men CSD synes å være smittsomme for bare noen få uker. Kattunger med lopper er mer sannsynlig å bli smittet.

Vask hendene grundig etter håndtering av katt og grundig rene katten biter eller riper med såpe og vann. Ikke la katten din til å slikke noen åpne sår.

Bli kvitt loppene på katten din ved hjelp loppe krage og andre behandlinger for å holde katten din fra å bli re-infisert. Noen typer lopper også bære Bartonella henselae bakterien, men de kan ikke direkte smitte til mennesker.

Følg opp med infiserte pasienter i to til seks måneder for å hindre en gjentakelse av CSD. Smittede katter trenger ikke å bli behandlet eller avlives.