Digidexo.com

Traumatisk hjerneskade, tale-språk terapi Aktiviteter

Etter en traumatisk hjerneskade tale er ofte forstyrret eller svekket. Skaden kan være fra stump traume, en lesjon eller et slag, blant annet. Traumer kan ha påvirket tale områder av hjernen - Wernickes eller Broca's - forårsaker en kognitiv problem, eller det kan være i de motoriske områder av hjernen skape en produksjonsproblem. Behandlingen avhenger i noen grad av hvor skaden er, men det er terapier med varierende grad av suksess avhengig av omfanget av skaden.

Navngi Disorders

Motoriske problemer inkluderer dysartri, problemer med musklene i tungen eller leppene, og
apraksi, en mangel på koordinering av musklene i tungen eller leppene.

Kognitive problemer inkluderer dysfasi, noen svekkelse av språket modalitet (snakker, skriving), afasi, en total nedskrivning av språket modalitet, og dysprosody, dysfunksjon av kvalitet eller uttrykk for tale. Dysprosody er en nevrologisk problem som ikke har blitt lokalisert i hjernen.

Tale Motor Problemer

Umiddelbart etter en skade målet er nettopp kommunikasjon - ved hjelp av øye blinker, nikker eller "ja" og "nei" som svar på spørsmål er et første skritt. Deretter behandling begynner å konsentrere seg om å styrke og koordinere musklene for å lage tale. Therapy inneholder følgende øvelser:

Bevege tungen fra side til side og opp og ned, puste etter hvert trinn. For styrke og "høyde," skape "jordekorn kinn," blåse luft inn i munnen mens du holder leppene stramt slik som å blåse ut kinnene. "Lemon suger" er bare for å motsatte, danner en forsegling med leppene, suger inn luft slik at kinnene er innfelt. Ta et dypt åndedrag, hold i fem sekunder mens du bruker interne muskler til å presse ned mellomgulvet. Ta et dypt åndedrag, hold i fem sekunder mens du bruker de interne muskler til å trekke opp mellomgulvet. Blåse i et sugerør mens blokkerer enden med en finger, hold i fem sekunder. Si "ah, ah, ah" i en dyp stemme. Si "ee, ee, ee" i en høy stemme. Alternative fem ganger med de ovennevnte øvelse. Nøye fremgang å kontrollere i aktiviteter som gargling øvelser

Ettersom området er integrert i funksjon, strekker seg for nakke, skuldre og rygg og bøye armene, alle kan være inkludert, samt pusteøvelser.

Biofeedback kan brukes til å oppmuntre kontrollert pusting og en avslappet membran.

Kognitiv tale Problemer

Det finnes en rekke behandlinger for utvinning av tale etter et slag, for eksempel:

Kognitiv lingvistisk terapi søker å re-assosierte følelser med ord; Programmert simulering bruker en multisensorisk tilnærming; Gruppeterapi som skaper et trygt miljø for hjerneskade offeret til å praktisere tale og andre øvelser.

Igjen, er det første skrittet bare grunnleggende kommunikasjon, kommunisere "ja" eller "nei" går en lang vei til å få pasientens behov oppfylt. Som terapi fortsetter, pasienten oppfordres til å verbalt få kontakt med sine omgivelser og minner. I tillegg bør han prøve:
• Identifiser objekter i rommet.
• String sammen enkle setninger som "boy go."
• Som tale utvikler seg, gå videre til tale.
• Nevrologisk utvikle seg til ting som tunge Twisters
• Lag lister over synonymer.

• Lag en liste over homonymer.
• Lag en neural net / tankekart.
• Lage planer og verdivurderingene.