Digidexo.com

Nedsatt nyrefunksjon Behandling

Nedsatt nyrefunksjon Behandling


Nyrene er delikate, bønnelignende organer som ligger nær den lille av ryggen. Som en del av urinveiene, nyrene er avgjørende for å fjerne avfall og overflødig vann fra blodet. Nyresykdom kalles ofte "den stille killer" fordi symptomene vanligvis gå ubemerket før de har utviklet seg til et alvorlig problem. Skader på nyrer er irreversible og når nyrene mister noen av sine fungerende evner, det krever dialyse eller erstatning.

Nyrefunksjon

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer som ligger bak magen, skal strekke milten. Som en del av urinveiene, nyrene 'viktigste funksjon er å filtrere avfallsstoffer og overflødig vann fra blodet. Det overskytende vann og avfall blanding for å danne urin, som er sendt til blæren for lagring før det kan slippes ut fra kroppen. Nyrer også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket, fremme sterke bein og hjelp i produksjonen av røde blodlegemer.

Nedsatt nyrefunksjon

Nyrer miste noen fungerende evner eller mislykkes fullstendig for en rekke årsaker. Nyrene er ømfintlige organer og ikke har evnen til å reparere seg selv etter skade. De er også uheldig påvirket av en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes og leversykdom.

Når nyrene gjør mislykkes, bygger avfall opp i kroppen din. Du risikerer også å miste Vitamin D og fosfor, som igjen fører til at bein å bli svak og bøyelig. Du kan heller ikke være i stand til å lage nok røde blodceller hvis nyrene starte feil. Røde blodlegemer transporterer oksygen gjennom blodet til organer i kroppen. Hvis det er ikke nok av dem, ikke kroppen din ikke får nok oksygen for å fungere.

Hemodialyse

Hemodialyse er prosessen med å bruke en maskin til å filtrere blodet. Blodet pumpes ut av kroppen din, rengjøres og deretter pumpes tilbake i blodets sirkulasjon. Det er en temporær behandling, utformet for å erstatte en del av funksjonen til nyrene. I tillegg til hemodialyse, vil du også trenger å endre kostholdet ditt og ta en rekke reseptbelagte medisiner. Din lege vil utforme en helhetlig dialyse plan basert på din egen nyrefunksjon og symptomer.

Hvor ofte du må gjennomgå hemodialyse avhenger av alvorlighetsgraden av nyrefunksjonen tap. Mest hemodialyse er gjort på et sykehus eller klinikk innstilling med jevne mellomrom, vanligvis ukentlig. For de som har alvorlige nyrefunksjonen tap og penger til å kjøpe en hemodialyse maskin, kan behandlingen gjøres hjemme. Du må imidlertid ha noen som kan hjelpe deg med behandling, plass for lagring av maskinen og rekvisita, og være villig til å bli trent.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse filtrerer blodet gjennom bukhinnen, slimhinnen i magen. Ved hjelp av et kateter settes inn i magen, er en dialyse løsning av mineraler og sukker pumpet inn din peritoneal membran. Sukkeret i dialyseløsningen trekker avfall fra blodkar i membranen. Et par timer senere, dialyse løsning, full av avfall, tappes fra magen. Prosessen gjentas flere ganger i løpet av dagen, tegning avfall fra blodet. Som hemodialyse, er peritoneal dialyse bare et midlertidig tiltak.

Det er tre typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulerende peritoneal dialyse (CAPD) kan gjøres på en hvilken som helst ren, godt opplyst sted uten bruk av en maskin. Du kan gjøre det selv, ved hjelp av en plastpose festet til kateteret for å legge til dialysevæske og fjerne det omtrent fire ganger om dagen. Kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse (CCPD) inserts og fjerner dialyse løsning opptil fem ganger om natten mens du sover med en maskin som kalles en "cycler." Det tredje alternativet er en kombinasjon av CAPD og CCPD. Dette krever at du gjør noen sykluser i løpet av dagen og har cycler arbeid i løpet av natten. Denne spesielle typen peritoneal dialyse anbefales hvis du veier veier mer enn 175 pounds eller hvis peritoneum filtrerer avfall så sakte at det tar for lang tid å fullføre en syklus.

Kidney Transplant

Selv om det kan virke counterintuitive, anser det medisinske fellesskapet nyretransplantasjoner som en behandling for nedsatt nyrefunksjon. Dialyse er bare en temporær behandling for mindre reduksjoner i nyrefunksjonen. Mange pasienter som opplever redusert nyrefunksjon i begge nyrer vil etter hvert kreve en nyretransplantasjon.

Nyretransplantasjoner er ikke enkel. Først må motta en frisk nyre fra en donor som har samme eller et kompatibelt blodtype. Human leukocytt antigener (Hlas), en histocompatibility kompleks knyttet til immunsystemet, er en faktor i tillegg. Hvis nyrene kommer fra et familiemedlem, har du en god sjanse til å være en kamp. Hvis Hlas er ikke en kamp, ​​kan din nyretransplantasjon fortsatt utføres i de andre kompatibilitets testene er positive. Korset-match test, blande en blodprøve og en prøve av donor blod for å se om det er en negativ reaksjon, blir vanligvis utført sist. Hvis det ikke er noen reaksjon, vil driften sannsynligvis fortsette.

En nyretransplantasjon er en større operasjon og bærer samme risiko som alle andre større operasjon gjør. Også venter på en passende donor kan ta lang tid, og det er fortsatt en sjanse for at kroppen kan avvise den nye nyren. På den annen side vil de som gjennomgår nyretransplantasjoner ikke lenger trenger dialyse og vil ha færre diettrestriksjoner. De har også en høyere sjanse for å leve lengre, sunnere liv.