Digidexo.com

Laser behandling for katarakt

I en alder av 80, mer enn halvparten av alle amerikanere utvikle grå stær, ifølge Forhindre blindhet America. Katarakt er en uklarhet i linsen på øyet som krever kirurgisk fjerning for å hindre blindhet.

Primær katarakt

Primære eller første katarakt kan ikke fjernes ved hjelp av laser behandlinger. I stedet legene fjerne berørte linsen og erstatte den med en kunstig linse.

Sekundære Katarakt

I om lag 40 prosent av pasientene, linsen installert under kataraktkirurgi blir tåkete eller klart, ifølge St. Luke grå stær og Laser Institute. Denne tilstanden er kjent som en sekundær katarakt eller bakre kapsel dis.

Løsning

En spesialisert prosedyre som kalles en YAG Laser capsulotomy er en vanlig behandling for sekundær katarakt. Under denne behandlingen, fjerner en spesialisert laser dugg på kunstig linse, gjenopprette normalt syn.

Time Frame

Laserbehandling for sekundære grå stær kan være nødvendig noen måneder til flere år etter at katarakt kirurgi. YAG Laser capsulotomy behandlinger for å reparere sekundære grå stær vanligvis krever bare to minutter å fullføre.

Risiko

Den største risiko for YAG Laser capsulotomy er at av netthinneavløsning, en skade hvor retinal nerve skiller fra den bakre del av øyet. Netthinneavløsning forekommer i bare 2 prosent av pasienter som gjennomgår YAG Laser capsulotomy, ifølge All About Vision.