Digidexo.com

Hvordan kan Hepatitt B spres?

Fakta

Hepatitt B er en alvorlig leverbetennelse som kan påvirke barn og voksne. I henhold til Hepatitt B Foundation, hepatitt B kan påvises gjennom blod. Denne blodprøve blir referert til som den HBsAg-test. HBsAg står for "hepatitt B-overflateantigen." Under denne testen, den ytre overflate av hepatitt B-virus som utløser en antistoffrespons. En positiv HBsAg resultat betyr at personen har hepatitt B.

Det er to typer av hepatitt B: akutte og kroniske. En pasient med akutt hepatitt B gjenero innen ca seks måneder etter å ha fått infeksjonen. Kronisk hepatitt B fortsetter etter en periode på seks måneder. Hvis hepatitt B ikke behandles, kan det føre til leverkreft, som kan være dødelig.

Hvordan det er spredt

Det finnes en rekke måter å få hepatitt B, blant annet ved å utveksle kroppsvæsker gjennom sex. Blod overfører også viruset, og en annen vanlig måte å spre den er ved å dele nåler med en infisert parti. Deler tannbørster eller barberhøvler som har vært utsatt for viruset kan øke risikoen for spredning av hepatitt B også. Videre, i henhold til Hepatitt B Research Network, hvis en gravid kvinne blir smittet med hepatitt B, er det mulig for henne å spre viruset til barnet under fødsel.

Signs

Dessverre, noen kunne bli smittet med hepatitt B og ikke viser noen tegn, som kan øke risikoen for infeksjon for andre. Men det er mange vanlige symptomer å se etter, for eksempel ekstrem slapphet, gulsott, en hoven mage, smerter i ledd og oppkast. Noen mennesker selv opplever en følelse av forvirring og søvnforstyrrelser.

Behandling og forebygging

Selv om det ikke er noen kur for hepatitt B, mange medisiner er tilgjengelige for å behandle viruset. Noen av disse legemidlene kan forsinke viruset og hindre den fra å bli en mer farlig sykdom som leverkreft. En leversykdommer eller en gastroenterolog som spesialiserer seg på hepatitt B kan kjøre tester og få en generell status for leveren din helse og bestemme riktig behandling for deg.

I tillegg, når infiserte mødre føder, er det anbefalt at deres nyfødte får hepatitt B immunglobulin (HBIg) skutt innen 12 timer etter fødselen og to flere skudd i løpet av seks måneder å fullt ut beskytte dem mot viruset. Etter at alle skudd er fullført, er det viktig å teste barna igjen for å sørge for at viruset oppdages ikke.

For å hindre spredning av viruset, er det en vaksine tilgjengelig for de som ikke allerede har blitt eksponert for viruset. Hvis du allerede er infisert, vil vaksinen ikke fungere. Men det er viktig å føre en sunn livsstil og forbruker en godt balansert kosthold. Dessuten er det en god idé å unngå å drikke alkohol og røyke, siden disse to aktivitetene kan sterkt påvirke leveren.