Digidexo.com

Hvordan forberede en Omsorgsplan for eldre

Utarbeide en tiltaksplan for en eldre person bør omfatte alle fasetter av livet. I det siste, var omsorgsplaner skrevet for å adressere bare underskudd. For bedre livskvalitet resultater, omsorgs nå skrive universelle omsorgsplaner som omfatter nødvendig omsorg til den voksnes liv. Disse omsorg planer er ment å gi bistand i en persons naturlige miljø. Hvis den eldre person bosatt i et sykehjem eller pleiehjem, omsorgsplaner ta opp behovet for å gi hjemme lignende rutiner og foreslå måter å gi en sunn livsstil som passer deres tro og personlige preferanser.

Bruksanvisning

Gå gjennom pasientens aktuelle vurderinger. En løpende vurdering vil ikke være eldre enn ett år, med mindre det har vært en betydelig endring i den målrettede persons evne eller livssituasjon. I disse tilfellene vurderingen bør administreres igjen for å reflektere dagens behov.

Overhold person går om sin daglige rutine. Finne ut om det er oppgaver hes unngå, for eksempel plukke opp rot, lage et måltid eller bading. Vurdere om disse tingene er unngås på grunn av oppgaven blir for vanskelig for ham.

Gi et spørreskjema for pasienten og / eller familien til å fullføre. Spørreskjemaet bør fokusere på pasientens daglige levende behov og livsstilsvalg. Hennes interesse og hobbyer bør inkluderes. Spør om det er hobbyer eller interesser hun ville forfølge hvis hun ikke ble hemmet av sitt nåværende fysiske eller mentale tilstand.

Vurdere resultatene av dine nåværende vurderings gjennomgang, observasjoner og familie / pasient spørreskjema. Fastslå om det er hjelpemidler teknologi enheter som kan hjelpe pasienten utføre eventuelle underskudd i dagliglivets ferdigheter. Vurdere måter å hjelpe pasienten å bli engasjert i en hobby.

Skrive kortsiktige mål for pasienten å jobbe mot. Pasienten skal ha den ultimate stemme på om han er interessert i å jobbe mot målet eller ikke. Mål bør være co-skrevet av pasienten. Målene skal være skrevet med pasientens styrker og behov i tankene. For eksempel, hvis pasienten kan gå med eller uten hjelp han bør oppmuntres til å gå i stedet for å sitte i en rullestol bare for å hindre et fall. De identifiserte omsorgsbehov skal gis på en måte som bevarer verdigheten til pasienten og fremmer uavhengighet i den grad mulig for den enkelte.

Endre eller fjerne eventuelle barrierer som er funnet å være mot sin hensikt til pasientens livsstil valg og mål.

Tips og advarsler

  • Hvis du skriver en omsorgsplan for en pasient i sykehjem aldri tenkt den samme hobby for hver person. Plan basert på den enkeltes interesse.
  • Alltid be om en pasients mening. Aldri anta at pasienten ønsker å gjøre ting på din måte.