Digidexo.com

Mat som inneholder Tanniner

Tanniner eller garvesyre, er forbindelser som finnes i en rekke matvarer og urter, og i vin og te i tillegg. De er astringents, og er ansvarlig for pucke følelsen du får når du setter tennene i visse frukter eller drikke te.

Te og Tanniner

Te, både svart og urte, er en kilde til tanniner. Mengden av tanniner i særlig te vil variere basert på beløpet i blader eller bark som te er brygget. Sort te inneholder flere tanniner enn grønn te, på grunn av den lengre tid for gjæring sorte teblader.

Tanniner i Wine

Tanniner finnes i druer og dermed ende opp i vin, hvor de er faktisk nøkkelen i å skape den spesielle smaken av vin.

Sjokolade tannin innhold

Sjokolade er en annen kilde til tanniner, noe som gjør den til en av de sunnere søtsaker rundt. Mørk sjokolade inneholder mer tanniner enn melkesjokolade eller hvit sjokolade, ifølge en rapport fra American Culinary Federation.

Frukt og Tanniner

Flere typer frukt, inkludert fersken, bjørnebær og tyttebær, inneholder tanniner. En av de viktigste forskjellene mellom to typer persimmon, den Hachiya og Fuyu, er at Hachiya er intenst bitter når umoden grunn av tanniner.

Urter og Tanniner

Mange urter, både kulinariske og medisinske, inneholder tanniner. Disse spenner fra kanel og timian til klaseormedrue og Feverfew. Hvis en te er laget av tanninholdig urter, vil tanniner være i det-te også. En studie i august 2003 utgaven av "Life Sciences" rapporterer at tanniner som finnes i tradisjonelle kinesiske urter har blodtrykkssenkende effekt.