Digidexo.com

Menstrual migrene behandling

Menstrual migrene behandling


Ifølge London Migrene Clinic, 60 prosent av kvinner som får migrene gjøre det rundt menstruasjonen. Omtrent 12 prosent av disse kvinnene har en migrene i løpet av sin periode, sammen med de andre som har det i løpet av sin premenstruelle tid (se referanser). Behandling er mangesidig, inkludert narkotika, journalføring og endringer i livsstil.

Forebyggende Drugs

Ifølge "Migrene Hodepine" (Monica Rhodes, 2007), er disse medikamentene tas hver dag for å forebygge migrene skjer. De jobber ikke for å drepe smerten en gang i menstruasjons migrene starter. Disse inkluderer blodtrykk medisiner som betablokkere eller kalsiumblokkere; antidepressiva og anti-anfall medisiner som Topimax (topimirate).

Avbrutte Drugs

Disse stoffene blir tatt så snart kvinnen innser at en migrene har begynt. Disse inkluderer over disk smertestillende som for eksempel paracetamol og en kombinasjon av paracetamol og koffein og aspirin. Reseptbelagte medisiner inkluderer triptaner som Imitrex (sumatriptan) og ergotderivater som Cefergot. Kun i ekstreme tilfeller er narkotiske stoffer som Demerol eller Oksykodon foreskrevet.

Journalføring

The Mayo Clinic anbefaler at kvinner holde en daglig oversikt over når de har sin periode, men også når de har migrene. Å vite når perioden skyldes kan hjelpe en kvinne planlegge arrangementer rundt en migrene. Holde en migrene journal kan bidra til å identifisere andre utløser migrene som overskyet vær, visse matvarer eller mangel på søvn. På denne måten kan disse utløser unngås eller forvaltes.

Hormonbehandling

I boken "Menstrual migrene" (Susan B. Hutchinson, et al, 2008), er det foreslått at bruk av p-piller kan hjelpe kvinner med uregelmessige perioder å ha en regelmessig syklus. Noen ganger kan dette hjelpe kvinner har færre migrene i en måned. Videre kan kvinner som tar hormonbehandling i overgangsalderen får flere migrene eller mer alvorlig migrene før overgangsalderen er over.

Livsstilsendringer

"Menstrual migrene" anbefaler også at en kvinne med menstruasjons migrene bør få regelmessig søvn, kutte ned på koffein og alkohol, og lære å håndtere stress for å bidra til å redusere migrene. Det foreslår også biofeedback, mekling eller guidet bilder som en måte å redusere stress.