Digidexo.com

Hvordan holde Fit & Sunn

Hvordan holde Fit & Sunn


Fremgangsmåten til en sunn og frisk livsstil er ikke komplisert, men gitt at nesten 70 prosent av amerikanske voksne er overvektige eller fete, er det klart at de ikke er lett å implementere heller. Det tar engasjement og vilje til å trene regelmessig, spise et sunt kosthold og innlemme sunne vaner i din livsstil. Men hvis du kan, vil din livskvalitet være belønningen.

Et sunt kosthold

Et sunt kosthold understreker produsere, hele korn, magre meieriprodukter og magre proteiner, og samtidig unngå mettet fett og transfett, kolesterol, overdreven natrium og tilsatt sukker. Det betyr også øver del kontroll og, sammen med det, kalori-kontroll. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, bør du redusere kaloriinntaket med 500 til 1000 kalorier om dagen for å miste 1 til 2 pounds en uke, noe som er en trygg rate av vekttap. Men dette betyr ikke at du trenger å helt gi opp din favoritt mat; Centers for Disease Control and Prevention sier at et sunt kosthold handler om balanse. Bare spise høyere fett, natrium-eller-Sugar matvarer kun i moderate mengder.

Vanlig Cardio trening

Forbedre kardiovaskulær helse ved å delta i minst 150 minutter per uke med moderat trening eller 75 minutter i uken med høy aktivitet. Dette bryter lett ned til 30 minutter om dagen, fem dager i uken, selv om American Heart Association sier at du vil høste fordeler selv om du bryter ned den tiden i 10 til 15 minutters økter, to til tre ganger om dagen. Målet for moderat aerob aktivitet, for eksempel rask gange, vannaerobic, dobler tennis eller hagearbeid. Hard fysisk trening inkluderer jogging eller løping, svømming runder, spille singler tennis og hoppe tau.

Motstand og fleksibilitet trening

I tillegg til cardio, en sunn og frisk livsstil inkluderer motstand og bevegelighetstrening. Styrke hver store muskelgruppe to til tre dager i uken med en intensitet som passer for din kondisjon. Eldre mennesker og tidligere stillesittende voksne bør starte med lysintensitet. Tar sikte på å gjennomføre to til fire sett med åtte til 12 repetisjoner for hver øvelse du gjør, og vent i minst 48 timer mellom hver treningsøkt. For å forbedre muskulær utholdenhet, øke reps til 15 til 20 per sett, tyder på American College of Sports Medicine. På toppen av det, innlemme to til tre dager av fleksibilitet øvelser for å bedre utvalg av bevegelse. Fullfør strekninger etter lett aerobic aktivitet når musklene er varme, holder hver strekk i 10 til 30 sekunder og gjenta det to til fire ganger.

Sunne vaner

Avrunder sunn livsstil ved å implementere en rekke sunne vaner, inkludert å få nok søvn. Luigi Ferrucci, direktør for Baltimore Longitudinal Study of Aging, fortalte "US News and World Report" at søvn er en av de viktigste kroppsfunksjoner for å regulere og helbrede celler. Som mål å få minst seks timers søvn en natt. Gjør ditt beste for å håndtere stress gjennom sunne aktiviteter som trening, meditasjon eller yoga. Kutte ned på alkoholbruk, å slutte tobakk, og holde kontakten med venner og familiemedlemmer kan også holde deg sunnere.