Digidexo.com

Hvordan Heal Etter å ha brukt Efudex

Efudex (fluorouracil) er den ledende hud behandling for aktinisk eller solar keratose - hud vekster som kan gi opphav til kreft hvis den forblir ubehandlet. Tilgjengelig i form av krem ​​eller løsning, er Efudex også viktig i behandlingen av saktevoksende ondartede svulster (overflatisk basalcellekarsinom) som kan finnes på kantene av øyelokkene, leppene eller neseborene.
Medisinen brukes vanligvis tegnet området til et punkt der den gamle huden løsner eller en lesjon former, og det er på denne tiden at legen din vil be deg om å slutte å bruke Efudex. Etter behandlingsperioden, som vanligvis varer 2-4 uker, trenger du en annen en til to måneder med healing. Det er i denne helbredende periode som ytterste forsiktighet er nødvendig for å utfylle effekten av Efudex.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Bruk et antibiotikum som heter Mupirocin 2% og et kortikosteroid flutikasonpropionat 0,05%. Dette er to typer av aktuelle kremer som leger vanligvis foreskrive på første og andre dager med healing etter Efudex behandlingen er stoppet. Blande og bruke de to kremer på det berørte området to til tre ganger daglig, men gjerne en gang etter å ha våknet opp og en annen en i kveld. I løpet av denne tiden, forventer huden din til å sprekke og blø og brodd, og forventer øynene dine til å hovne opp.

Bruk en smertestillende som for eksempel Tylenol å redusere smerte fra fjerde til sjette dager med healing. Forvent en mer stikkende smerte, en blodig ødelagt hud og alvorlig kløe på den berørte delen.

Påfør solkrem for å beskytte healing huden når du går ut. Hold gjør dette på noe punkt av helbredelsesprosessen hvis du tror huden din vil bli utsatt for sollys. Forvent en mer alvorlig smerte ledsaget av sprekker og flasser av på skadet hud.

Fortsett å ha regelmessige besøk hos legen for å vurdere fremdriften og effekten for helbredelse. I løpet av denne tiden, kan legen gi deg et anslag over når helbredelse er ment å være fullført og medisinering stoppet.

Hold bruke de to kremer (se trinn 1) som healing utvikler seg. Fra det åttende til 10. dager med healing, vil du merke en viss tørrhet og stramhet i huden av tegnet området, store flak av gammel hud kommer av etter vask opp, og rosa hud vises på området.

Stopp å bruke de to kremer fra 12. til 14. dagen i healing. På denne tiden, vil smertene har blitt sterkt redusert, selv om kløe kan forbli.

Unngå å sette noe press på den nylig voksende rosa hud på et punkt av healing. Etter rundt den 21. dagen, vil du se en merkbar reduksjon i pinkness av den nye huden. Kløen er forventet å stoppe og pinkness redusert med 28. dag. Alt vil være tilbake til det normale etter den 36. dagen, selv om noen pasienter kan komme seg helt på den 22. dagen.

Tips og advarsler

  • I løpet av helbredelsesprosessen, aldri bruke noen kosmetikk eller andre hudprodukter. Hvis noen gang du glemmer en anvendelse av kremer, bare fortsette med programmet som foreskrevet av legen din uten å øke eller doble dosen. Se legen etter behandling for fullstendig vurdering av din helbredelse.
  • Aldri bruk noen av de ovennevnte medisiner (de to kremer og smertestillende) med mindre foreskrevet av lege. Aldri prøve å dekke det berørte området med gasbind eller bandasjer med mindre det er anbefalt av legen din. Helt unngå soleksponering eller andre former for UV lys i løpet av helbredelsesprosessen. Selv etter fullstendig helbredelse, sørg for at du bruker solkrem hver dag.