Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av Fast Food

The National Restaurant Association rapporterer at den gjennomsnittlige amerikanske familien kjøper fire måltider hver uke på en restaurant. De anslår at 30 prosent av alle barn i landet spise et måltid på en fast food restaurant hver dag. Denne statistikken, kombinert med økende antall overvektige barn, gjør det svært viktig å vite den ernæringsmessige verdien av fast food.

Betraktninger

Det finnes ulike måter å måle ernæringsmessig verdi. Totalt antall kalorier er ett; jenter og kvinner trenger å konsumere et gjennomsnitt på 2200 kalorier hver dag, mens gutter og menn trenger et gjennomsnitt på 2800 kalorier. En Big Mac sandwich fra en McDonalds fast food restaurant har 590 kalorier. Når dette legges til en annen 230 kalorier for en liten bestilling av pommes frites og 150 mer for en 12-oz. soda, inneholder måltidet totalt 970 kalorier.

Fat

En av de mest problematiske ernæringsmessige aspekt av hurtigmat er det store antallet av kalorier som kommer fra fett. Kvinner bør spise mer enn 25 g fett per 1000 kalorier og menn bør spise mellom 20 og 35 g fett per 1000 kalorier. I fastfood-måltid beskrevet ovenfor, er det 45 g fett; 14 av disse er fra mettet fett, som er mer enn 10 prosent at regjeringens Food and Nutrition Information Center har etablert som det maksimale.

Natrium

Et annet problem med å spise mye fast food er mengden av natrium den inneholder. Måltidet beskriver her inneholder totalt 1830 mg natrium. Selv om dette er lavere enn anbefalt daglig inntak av 2400 mg satt av myndighetene i USA, er det mer enn anbefalt daglig inntak av 1600 mg satt av den britiske regjeringen (se Ressurser nedenfor).

Størrelse

Det totale antall karbohydrater i dette utvalget måltid er 120 g; anbefalt daglig inntak av karbohydrater for kvinner er 130 g. Måltidet inneholder også 27 g protein; kvinner trenger 46 g og menn trenger 56 g protein hver dag.

Forebygging / løsning

Mens her vi brukte en Big Mac, pommes frites og en brus for å illustrere hvordan å vurdere den ernæringsmessige verdien av fast food, kan du finne den ernæringsmessige verdien av en fast food menyvalg ved å gå til FastFood.com. Når du har klikket på navnet på en fast food-restaurant, vil hele menyen vises. Hvert element er beskrevet av det totale antall kalorier, kalorier fra fett, samt de totale gram fett og mettet fett. Den viser også kolesterol, natrium, karbohydrater og protein count (se Ressurser nedenfor). Dette skal hjelpe deg å avgjøre på forhånd hva du skal bestille, en strategi som hjelper når du verdsetter sunn ernæring og har også å spise på en fast food-restaurant av nødvendighet.