Digidexo.com

mate virkninger

Mat du kan spise før sengetid

Mat du kan spise før sengetid


Mat virkninger hver kroppslig funksjon, herunder gi den energien som er nødvendig for å utføre daglige aktiviteter. Mat spiller også en viktig rolle i søvnkvalitet. Hva du spiser før sengetid kan avgjøre om du sovner lett og få avslappende søvn eller om søvnen blir forstyrret av mat-relaterte problemer. Spise riktig nighttime mat i riktige mengder kan hjelpe deg å unngå noen vanlige søvnproblemer, som for eksempel våkenhet, fordøyelsesbesvær og hyppige turer på do.

Mat som inneholder tryptofan

Tryptofan er en aminosyre som fører til at produksjonen av serotonin og melatonin, kroppens søvninduserende kjemikalier. Å spise mat med høyt tryptofan i kveld kan gjøre det lettere å sovne ved å gjøre flere tryptofan tilgjengelig for hjernen for produksjon av disse kjemikaliene. Tryptofan finnes først og fremst i proteinrik mat, for eksempel magert kjøtt, meieriprodukter, mutter Butters, bønner og soyaprodukter. Hele korn, som brød, frokostblandinger og brun ris også er høy i tryptofan.

Karbohydrater

Karbohydrater forbedre søvnfremkallende fordelene av tryptofan ved å stimulere frigjøring av insulin, som fjerner aminosyrer som kan konkurrere med tryptofan fra blodet. For å få mest mulig ut av tryptofan-holdige matvarer, kombinere dem med sunne karbohydrater, som hele korn brød eller knekkebrød, granola eller frukt. For eksempel spise en liten mengde av kalkun eller peanøttsmør på en skive helkornbrød.

Kalsium

Kalsium hjelper også hjernen bruk tryptofan å lage melatonin. Dette gjør meieriprodukter, som inneholder både tryptofan og kalsium, gode valg for å spise før sengetid. Noen gode meieri alternativer for nighttime snacking inkluderer lettmelk, ost, cottage cheese og yoghurt.

Deler Matter

Moderasjon er viktig når du spiser før sengetid. Tunge måltider bør unngås rett før sengetid fordi fordøyelsen kan forstyrre søvnen din. Men du kan også ha problemer med å sovne hvis du går til sengs sulten. Et lett måltid eller snack er vanligvis det beste alternativet.

Hva skal unngås

Unngå krydret mat, koffein og alkohol før sengetid. Krydret mat kan utløse fordøyelsesbesvær, som kan holde deg våken eller forstyrre søvnen din. Koffein fører til våkenhet og vanligvis forblir i systemet i minst seks timer. Mens alkohol kan hjelpe deg med å slappe av, noe som gjør det lettere å sovne i starten, det fører også til forstyrrelser i kroppens normale søvnsyklus, noe som kan resultere i mindre avslappet søvn. Du kan også være lurt å begrense væske forbruk på kveldene hvis hyppige turer på do holde deg våken om natten.

Virkninger av Yerba Mate

Yerba mate er et lite tre som er innfødt til subtropene i Brasil, Argentina og Paraguay. Det er et medlem av den eviggrønne familien, og ble brakt til moderne sivilisasjoner av urbefolkningen i Paraguay. For mange århundrer, ble Yerba Mate kalt drikke av guder på grunn av de mange helsemessige fordelene det gir.

Oral Health

Yerba Mate inneholder polypheols, som også finnes i te, og de hindre vekst av bakterier som er ansvarlig for stygg lukt som kan komme fra munnen.

Vekttap

I året 2000 leger i Europa utført en studie hvor de kombinerte Yerba Mate, Guarana og Damiana for vekttap. Hva studien viste at kombinasjonen av disse tre forbindelser forsinket gastrisk tømming betydelig redusert tid til å oppfattes fylde og øket betydelig vekttap i løpet av en 45-dagers periode. Denne studien ble utført av Charlottenlund Medical Center i Danmark.

Mental Clarity

Selv om Yerba Mate koffein har samme innhold som kaffe, er stimulering det forårsaker balansert av næringsinnholdet i anlegget. De som konsumerer Yerba Mate erfaring et skarpere sinn, bedre årvåkenhet og skarphet og mer energi. I kliniske studier av deltakere som var følsomme for koffein, forskere funnet ut at med Yerba Mate, opplevde de alle av fordelene med Yerba Mate koffein innhold ennå ingen av de sterke bivirkninger forbundet med koffein.

Redusert trøtthet og økt energi

På grunn av stimulering av sentralnervesystemet, omfatter Yerba Mate metabolske virkningen av kroppens evne til å opprettholde en aerob nedbrytning av karbohydrater under trening. Dette betyr at en person tar Yerba vil brenne flere kalorier under trening, som da vil øke effektiviteten av hjertesystemet og utsette den naturlige oppbygging av melkesyre som finner sted når en person trener.

Hjelper Elimination

Yerba Mate ble tradisjonelt brukt i Sør-Amerika som en behandling for gastrointestinale problemer. En studie gjort i Buenos Aires, Argentina, viste at Yerba Mate fører til en økning i strømmen av galle og forbedre intestinal transitt.

Yerba feil

Yerba Mate er ikke en organisk urtete. Herbal betyr iboende koffein-fri.
Vanlige feilstavinger av yerba mate er erba kompis, yerbah kompis, yerba madte, yerba matr, yerba matt og yerpa matt.

Hva mat eller drikke senker blodtrykket betydelig?

Diet er en viktig faktor i å kontrollere høyt blodtrykk og dens skadelige virkninger. Å senke blodtrykket, hva du ikke spiser er like viktig som hva du gjør siden en diett høy i natrium, kan kalorier og fett føre til høyt blodtrykk, ifølge American Heart Association.

Salt

Natrium får kroppen for å beholde fluidum, tvinger hjertet til å arbeide hardere og øker sannsynligheten for høyt blodtrykk. For å unngå unødvendig salt inntaket, velger ferske matvarer enn bevarte eller pakket mat; når du må kjøpe pakket mat lete etter dem som er merket "no salt lagt til."

Fett og kalorier

Overvektige mennesker er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk så fokus på mat som er lav i mettet fett og kalorier og høy i fiber, protein og næringsstoffer for å holde deg full.

Kalium

Kalium kan minske de negative effektene av natrium slik at en diett for å redusere eller forebygge høyt blodtrykk bør inneholde rikelig med høy kalium matvarer som bananer, poteter, spinat, appelsiner, tomater og sopp.

Magnesium

Magnesium er et annet viktig næringsstoff som kan bidra til å senke blodtrykket; spinat, bønner, brokkoli og gresskarkjerner er gode kilder til magnesium.

Kalsium

Ifølge Colorado State University, kan lavt kalsiuminntak øker risikoen for høyt blodtrykk, så spiser rikelig med kalsium fra bønner, spinat, forsterkede frokostblandinger og redusert fett meieriprodukter.

Hvordan er glykemisk indeks av en bestemt mat Bestemmes?

Forklaring av GI Index

Glykemisk indeks brukes til å måle hvordan en bestemt mat påvirker blodsukkeret på en individuell og hvor raskt og i hvilken grad det fører til at blodsukkeret til å stige. Indeksen er avhengig av den måling av nivåer av karbohydrater i næringsmidler, som andre stoffer som ikke har de samme betydelige virkninger på kroppen, og blodsukkernivået som gjør karbohydrater. En GI rating på 100 er reservert for matvarer som hvitt brød, og det er disse matvarene og deres høy rating på 100 som andre matvarer er vurdert. I en bestemt mat, vil et antall faktorer som bestemmer hvorvidt den mottar en GI som er lav, høy eller medium. Salt i næringsmidler, selvfølgelig, har en dyptgående innvirkning på GI-nivå, ettersom frekvensen av fordøyelsen av disse matvarer på grunn av salt er hevet betydelig. Matvarer med høyt fiberinnhold bidrar til ulik GI nivåer takket være en tregere effekt på blodsukkeret på grunn av tregere fordøyelses effekter. Surt kvaliteter av matvarer, enten naturlig eller tilsatt, redusere GI av et måltid takk, igjen, til tregere fordøyelse, og elementer som er riper bære en høyere glykemisk indeks.

Testing Particular GI of Foods

Den spesielle glykemisk indeks av mat kan bli funnet ut av en rekke eksperimenter, men noen regler og design iboende til disse eksperimentene er alle delt. En egnet prøvestørrelse av forsøkspersonene-vanligvis minst 10 blir utsatt for en rekke matvarer som inneholder minst 50 gram tilgjengelige karbohydrater. Test-størrelse deler av hver bestemt mat varierer fordi 50 gram fordøyelige karbohydrater kommer i forskjellige størrelse deler i ulike matvarer. Når test matvarer er valgt, har hver gjenstand en blodprøve tatt fra kroppen ved regelmessige intervaller før og etter inntak av forsøks matvarer. Vanligvis er dette hvert 15. minutt i løpet av den første timen og hvert 30. minutt etter denne første timen.

Pure Glukose

Referanse mat i alt dette, den uavhengige variabelen, er 50 gram ren glukose. Når en frivillig spiser de foreslåtte matvarer, er hennes blod sukker nivåer i forhold til hennes blodsukkernivået når det tas etter inntak av ren glukose. Den gjennomsnittlige blodsukkerrespons til noen bestemt mat er i forhold til denne ren glukose-nivå, og derfra bestemt matens GI indeks bestemmes. Vanligvis tar det et par uker fra start til slutt for å teste en matens GI indeksen.

Hva slags mat er Bioperine i?

Hva slags mat er Bioperine i?


"Bioperine" er et kosttilskudd som kan ha vesentlige virkninger på menneskets metabolisme og biotilgjengeligheten av vitaminer og mineraler i kroppen. Den viktigste aktive ingrediensen i Bioperine er piperine. En billig, naturlig mat-kilde Bioperine viktigste ingrediens eksisterer, men det kommer i bare én smaken: spicy.

Kilder

Piperin - den viktigste aktive ingrediensen i Bioperine - er avledet nesten utelukkende fra sort pepper (Piper nigrum). Den eneste andre spiselige kilde piperine er frukten av den lange pepper anlegg (Piper Longum).

Identifikasjon

Den viktigste ingrediensen i Bioperine er en-peperoylpiperidine ("piperine"). Piperin er en stikkende kjemisk og har en desidert vepsebol eller krydret smak.

Betraktninger

Selv om du kan få piperine i kosten naturlig fra sort pepper, ville det være svært vanskelig å konsumere nok svart pepper for å matche en daglig dose av Bioperine. I tillegg hevder Bioperine produsenten som sin "renset ekstrakt av piperine" er mer effektivt enn å konsumere sort pepper alene.

Effekter

Piperin kan positivt påvirke stoffskiftet og har en betydelig antioksidant virkning.

Advarsel

Svart pepper er en krydret mat som bør spises i moderate mengder. Du bør konsultere en medisinsk faglig før under et kosttilskudd diett eller spiser unormalt store mengder av noe mat.

Topp 10 næringsrik mat

Mens noen matvarer er åpenbart mindre sunt enn andre, kan selv sunn mat kommer i lagene. Følgende ti matvarer er på toppen av listen av sunn mat, som de er fulle av næringsstoffer, og de kan også bidra til å bekjempe sykdom og andre virkninger av aldring.

Mandler

Næringsstoffene pakket inn i en mandel er mange. Ved å spise en porsjon størrelse (ca 23) vil du være lasting kroppen din med protein, kalsium, fiber, magnesium, riboflavin og jern. I tillegg vil dette en porsjon gi deg halvparten av anbefalt daglig inntak av vitamin E. Ikke viker unna fettinnholdet i disse nøtter - de er rike på en sunn (enumettet) fett, som kan faktisk redusere kolesterolet.

Avokado og spinat

Akkurat som folk frykter fettinnholdet i mandler, kan de også frykter fett i avokado. Den gode nyheten om avokado er at de kan også bidra til lavere kolesterol. De er også fulle av antioksidanter (blant deres mange næringsstoffer) og bidra til å redusere sjansene for å utvikle kreft og diabetes.

Spise rikelig med spinat kan bidra til å øke immunforsvaret. Det vil også oversvømme kroppen med sårt tiltrengte næringsstoffer som vitamin A, vitamin B-6, vitamin C, jern, riboflavin, kalsium, magnesium og folat. Hvis du ikke liker å spise den som en salat, snike litt inn i en frukt-pakket smoothie, og du vil neppe merke det.

Blåbær

Blåbær er lav i kalorier og en stor kilde til fiber og vitamin C. I tillegg er de fulle av anlegget forbindelser (antioksidant fytokjemikalier) som bidrar til å nøytralisere kroppslige skader forårsaket av frie radikaler. Blåbær kan bidra til å redusere sjansene for å få åreknuter, grå stær, magesår, hjertesykdom, kreft og mer.

Brokkoli

Spise brokkoli vil også gi deg noen fytokjemikalier. Denne grønne veggis er også full av vitamin A, vitamin C, kalsium, folat, fiber og kalium.

Flaxseeds og Wheat Germ

Disse små frø tilby deg de stadig viktige omega-3 fettsyrer som reduserer sjansene for å utvikle hjertesykdom. Blant de mange andre næringsstoffer er magnesium, kobber, fiber, kalium og sink. Hvis scooping en håndfull inn i munnen din ikke høres tiltalende, prøve å legge dem til frokostblanding eller en smoothie.

Wheat Germ. Denne lille del av hvete frø er pakket med næringsstoffer, herunder folat, kalium, jern, sink, riboflavin, og vitamin E. Det vil også gi deg noe protein og fiber samt litt av fettet.

Sopp

Sopp hjelpe øke immunsystemet og hjelper til å bekjempe infeksjoner og sykdom. Shiitake sopp er spesielt bra for helsen din. En servering av sopp vil gi deg mange næringsstoffer som sink, jern, protein, kalium, fiber, vitamin B, C og D.

Røde bønner og laks

Mørk rød kidneybønner samt små røde bønner er lav-fett, lav-kalori, høy-protein, høy fiber kilder til mange næringsstoffer (inkludert jern, magnesium, kobber og tiamin) og sykdom bekjempelse fytokjemikalier. Bland dem inn med chili for å legge bulk, eller kombinere dem med svarte og hvite bønner for å lage en salat.

Få en vanlig dose av omega-3 fettsyrer ved å spise fisk, spesielt laks, et par ganger hver uke. Laks er spesielt rik på næringsstoffer, men du kan også få omega-3 fettsyrer med fisk som sardiner og sild. I tillegg til omega-3 fettsyrer, inneholder laks proteiner, B-vitaminer, selen og fosfor.

Mat som inneholder Lactobacillus Acidophilus

Mat som inneholder Lactobacillus Acidophilus


Hundrevis av arter av mikroorganismer trives i slimhinnen i tarmen. En av disse mikroorganismene er Lactobacillus acidophilus - en gunstige bakterier som undertrykker vekst av patogene og putrefactive bakterier som kan gjøre oss syke. Mikroorganismer har gunstige virkninger er kollektivt referert til som probiotika. Forbruker probiotiske rike matvarer kan fremme bedre helse ved å øke mengden av fordelaktige bakterier i tarmen.

Meieriprodukter

Den vanligste kilden til Lactobacillus acidophilus er yoghurt. Se etter yoghurt med en etikett som sier at produktet inneholder levende og aktive kulturer. Kulturer må legges etter pasteurisering å forbli levende. Se etter andre probiotiske melkeprodukter som kefir (en gjæret yoghurt drink) og flaske smoothies, som de laget av Stonyfield Farms. Mange meieri-fri yoghurt inneholder også levende kulturer. Sjekk ut yoghurt og kefir laget av kokos, soya eller ris melk.

Sauser

Raw kimchi - en krydret gjæret koreansk siderett - og rå surkål er både rik på Lactobacillus acidophilus og andre gunstige mikroorganismer. Et lignende produkt er rejuvenative Foods 'Vegi-Delite, en probioitic gjæret bete og vegetabilsk krydder med en søt besk smak. Rejuvenative Foods gjør også flere varianter av kultur salsaer, rikt på mikroorganismer og levende enzymer.

Drikkevarer

Kombucha, en gjæret tonic laget te, sukker og levende kulturer, inneholder en betydelig dose av sunne bakterier. God Belly Plus, en juice boks laget av NextFoods, er en annen helse drikke lastet med gode bakterier. Begge produktene kan finnes på de fleste helsekostbutikker.

Spesialitet elementer

På grunn av populariteten av probiotika, er mange selskaper legger gunstige bakterier til populære matvarer. Sjekk ut Wildwood probiotiske hummus i varianter eksempel indisk Flavor, Spicy Cayenne og Raspberry Chipotle. Eller prøv Nancys Helstøpt Sour Cream med Lactobacillus acidophilus og andre kulturer lagt.

Energibarer

Noen energibarer inneholder nå Lactobacillus acidophilus, inkludert Makro Grønne energibarer og naturens Plus Ultra energibarer. Andre ernæring barer, for eksempel Luna Bar, inneholder prebiotisk inulin. Prebiotika inneholde elementer som fremmer veksten av fordelaktige bakterier i kroppen.

Betraktninger

Bedre ernæring anbefaler vanlig, usøtet yoghurt som den beste kilden av probiotika fordi sukker motvirker den reelle effekten av levende kulturer ved å mate de dårlige bakteriene i kroppen din. Forebygging advarer om at effekten av probiotika kan også reduseres ved magesyre, som dreper de sunne bakterie før den når tarmen. Hvis denne reduksjonen viser seg å være betydelig, kan kosttilskudd være den beste måten å konsumere gunstige mengder av vennlige bakterier. Kosttilskudd er for tiden tilgjengelig i kapsel, tablett og pulverisert form. Bedre ernæring råder å kjøpe kosttilskudd spesielt utviklet for å passere gjennom magesyre intakt.

Virkninger av kullsyreholdig vann

Virkninger av kullsyreholdig vann


Kullsyreholdig vann er funnet å ha både positive og negative virkninger på helsen, i henhold til en rekke medisinske forskere som har studert det over en tidsperiode. Disse effektene kan variere, avhengig av hvem du er og tilstanden til tarmsystemet.

Positive effekter

Ifølge en studie i Journal of Nutrition, når Farris ble fortært av kvinner i løpet av en måned rett, var det betydelige reduksjoner i sine nivåer av low-density lipoprotein (LDL) og kolesterol (som fører til hjertesykdom). Det var også en betydelig økning i nivåene av high-density lipoprotein (HDL) og kolesterol (generelt tatt for å redusere risikoen for hjertesykdommer). Dette er interessant på grunn av de høye nivåer av natrium i vann med kullsyre, som skal øke blodtrykket. Forskere mener dette ikke skjedde på grunn av det faktum at glitrende vannet har en tendens til å være rik på bi-karbonat, som balanserer ut de negative effektene av natrium i kroppen.

Negative effekter

Ifølge Tutorials.com, er det også negative effekter ved å drikke kullsyreholdig vann. Som kullsyreholdige vann er mer vanskelig å fordøye, på grunn av boblene, kan det føre til dehydrering og sette belastningen på nyrene. Kullsyreholdig vann er også ansett syrlig og kan forårsake problemer med svake fordøyelsessystem, som er utsatt for magesår. Det kan også føre til en absorpsjon av kalsium, noe som kan gjøre din bein svak.

Hjelpe fordøyelsen

Ifølge en Johns Hopkins studien, kan kullsyreholdig vann hjelpe fordøyelsen. Når magen er urolig eller mat ikke kommer ned vel, vil drikke kullsyreholdig vann hjelpe deg å fordøye det riktig, som surheten i vannet vil bidra til å bryte opp alt. Det er noe helsebasert sannhet til de gamle ordtak om å drikke kullsyreholdige drikker.

Mat rik på nitrogenoksid

Mat rik på nitrogenoksid


Nitrogenoksid er en fri radikal gass som optimaliserer blodstrøm sirkulasjon hos mennesker. Blant fordelene med denne gass er en normalisering av blodtrykket, økt blodstrøm for å hjelpe til hjernefunksjoner og økt blodstrøm til penis, staving av erektil dysfunksjon. Som mennesker alder, har vi ikke alltid får riktig mengde av denne gassen, så det er viktig å spise mat rik på L-arginin, en aminosyre som øker nitrogenoksid nivåer.

Frukt og grønnsaker høy i L-arginin

Grønnsaker høy i L-arginin inkluderer mørk rød og lilla rotgrønnsaker, spesielt rødbeter. Grønne bladgrønnsaker som spinat og selleri også inneholde høye nivåer av aminosyren. Sammen med frukt som granateple, en annen god kilde til L-arginin, disse grønnsakene kan alt gjøres om til saft eller spises rå for å sikre den mest potente mengde næringsstoffer er inntatt.

Kjøtt Høye i L-arginin

Magert kjøtt, spesielt fjærfe, inneholder store mengder L-arginin, som gjør fisk og egg. For å høste de ernæringsmessige fordelene fra disse matvarene, uten å øke fett eller natrium nivåer, bør de tilberedes enkelt, uten over-salting eller over-krydder, og kokt middels eller middels godt. Kombinere disse kjøtt med grønne bladgrønnsaker kombinerer de ernæringsmessige fordelene og øker inntaket av L-arginin.

Andre matvarer høy i L-arginin

Andre matvarer som inneholder høye L-arginin nivåer inkludere bønner og soyaprodukter, artisjokker og rå hele bokhvete gryn. Som med grønnsaker med høyt aminosyren, spise disse matvarene rå sikrer maksimal inntak av L-arginin, øker fordelene med høyere nitrogenoksid-nivåer og økt blodstrøm.

Om L-arginin

L-arginin er en aminosyre som har vist seg å ha visse gunstige virkninger på menneskekroppen. For eksempel, når L-arginin kommer inn i kroppen, blir det nitrogenoksid, som bidrar til å øke blodstrømmen ved å slappe av blodkar. L-arginin har blitt brukt til å behandle angina i hjertet og erektil dysfunksjon. Det har også vist seg å hjelpe til nyrefunksjon, immunsystemstabilitet og helbredelse av sår. Imidlertid er L-arginin fortsatt i tidlige stadier av studien, og for mye av denne aminosyre og nitrogenoksyd i kroppen har vist seg å reagere med dårlig blodsirkulasjon og noen erektil dysfunksjon stoffer.

Kulturelle påvirkninger på Diet

Kulturelle påvirkninger på Diet


Vi har alle soul food: som favoritt måltid laget av mamma eller at spesielle rett som bare ble servert ved spesielle anledninger. Ofte er det en mat som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Dette er deler av vår kulturarv i passe store biter. Men mer enn bare tradisjon, kulturelle påvirkninger på diett påvirker helse og levealder.

Indigenous Foods

Tidlige mennesker spiste hva de var i stand til å finne eller vokse rundt dem. Ulike deler av verden har ulike naturressurser. Med hele land har ulike matvaner basert på forskjellige steder. For eksempel folk som bor i de kystnære områdene av Kina spiser en diett høy i fisk, mens de nordlige byene har mer fjærfe, kjøtt og flesk.

Klima

Klimaet i et område i stor grad bestemmer hvilken type mat en kultur spiser. Tropiske områder har frisk frukt og grønnsaker tilgjengelig for mesteparten av året, mens folk som bor lenger nord tradisjonelt avhengige av matvarer som har blitt bevart. Fisk og kjøtt kan være røkt. Frukt kan tørkes. Dessuten spiller varme en rolle i spiciness av mat. Jo varmere temperatur, jo mer sannsynlig maten krydres. Krydder føre til at kroppen til å svette, hjelpe kafeen for å føle deg kul og avslappet etter å ha spist.

Migrasjon

Som folk flyttet rundt om i verden, brakte de sine mat preferanser med dem. Så tidlig som i middelalderen, folk brakte krydder, frukt og grønnsaker frø når de flyttet fra en del av verden til en annen. Ofte de nye matvarer ble innlemmet i den opprinnelige kosthold. Et godt eksempel er bruk av tomat i italiensk matlaging. Tomat er en frukt fra den nye verden brakt tilbake til Europa av tidlig oppdagelsesreisende.

Innvandring

Som grupper av mennesker emigrerte til andre land, holdt noen grupper deres kulturelle matvaner, men andre ikke. Dette er fortsatt gjenstand for forskning i dag. For eksempel, American Heart Association studert spanske populasjoner. De som nylig kom i USA ofte beholdt sine tradisjonelle matvaner og konsumert en diett rik på bønner og grønnsaker. Men disse latinamerikanere som anså seg amerikansk var langt mer sannsynlig å spise svært bearbeidet mat.

Religion

Religion spiller også en rolle i kosten valg. Jødedom, katolisisme, hinduisme og islam alle har strenge diettbehov. Noen er sesongarbeid, mens andre er aktuelt året rundt. Ved å begrense visse matvarer, har disse religiøse grupper hjulpet sine medlemmer beholde en kulturell identitet i en raskt skiftende verden.

Virkninger av klinisk depresjon

Virkninger av klinisk depresjon


Klinisk depresjon er en psykisk helse sykdom som påvirker alle aspekter av et individs liv. Når det er klinisk deprimert, en person sliter med lav stemninger som oppstår de fleste hver dag i perioder på minst to uker om gangen. Hun mister interessen i livet aktiviteter og relasjoner som hun vanligvis finner behagelige. Klinisk depresjon onsets vanligvis i alderen 30 til 40, og topper i alderen 60 til 70.

Definisjon

Klinisk depresjon er en invalidiserende tilstand som negativt påvirker alle aspekter av et individs liv: sitt arbeid eller utdanning, hobbyer, familiære og andre relasjoner, og generell helse.
I motsetning til følelser av sorg eller følelse "down", de som er klinisk deprimert kan ikke bare "snap out of it", og trenger behandling for å takle effektene av klinisk depresjon å gjenvinne sine liv.

Diagnose

For å bli behandlet for klinisk depresjon, må en person søke en diagnose fra en lege som er kvalifisert til å administrere en mental tilstand eksamen. Allmennleger, kliniske sosionomer, psykologer og psykiatere er alle kvalifisert til å utføre en slik undersøkelse.
Under evalueringen, vil helsepersonell intervjue den enkelte og noen familie eller venner som kan være i stand til å snakke med den enkeltes atferd eller sinnstilstand.
I første omgang vil helsepersonell avgjøre om den enkelte har opplevd en uvanlig lav stemning nesten hver dag i minst to uker, og hvis de har mistet interessen for vanlige daglige aktiviteter, spesielt de aktivitetene en gang regnet behagelige.
Hvis dette er tilfelle, vil helsepersonell framprovosere ytterligere informasjon for å avgjøre om den enkeltes symptomer er de av klinisk depresjon. En fysisk undersøkelse, vil også bli gjennomført for å bestemme om en annen medisinsk problem som forårsaker enkelte av symptomene til å oppleve klinisk depresjon.

Symptomer

I tillegg til å oppleve en ødeleggende lav stemning fleste hver dag i minst to uker, og et tap av interesse for vanlige livet aktiviteter, interesser, hobbyer og relasjoner, de som er klinisk deprimert utstillings tre eller flere av følgende symptomer:

Følelsen av verdiløshet, håpløshet, hjelpeløshet, og unødvendig eller ekstrem skyldfølelse Dårlig konsentrasjon og dårlig hukommelse Mangel på sexlyst Tilbaketrekking fra vanlige livet aktiviteter Insomnia eller hypersomni En økning eller reduksjon i appetitt Vekttap eller vektøkning Tanker om døden eller opptatthet med selvmord, eller selv selvmordsforsøk

Virkninger av klinisk depresjon

Disse atferd betydelig negativt påvirke alle aspekter av et individs liv. Personens vilje og evne til å fungere normalt er sterkt svekket. På grunn av selvbebreidelser, utmattelse og følelse av verdiløshet, håpløshet, hjelpeløshet og skyld, samt en svekket hukommelse og evne til å konsentrere seg og søvnforstyrrelser, vil den enkeltes prestasjoner på jobb eller skole være svekket. Resultatene av denne virkning vil variere. Slike resultater kan være så minimal som kolleger og klassekamerater blir irritert med den enkelte, til den enkelte utfører så dårlig at hun mister sin jobb, eller er ute av stand til eller forhindret fra å fortsette sin utdannelse. Som et resultat av dårlig ytelse, kan følelser av utilstrekkelighet øke, da det kan skyldig følelser. Disse følelsene vil sirkel tilbake rundt og fortsette å påvirke personens ytelse, og personens generelle liv.
Personlige relasjoner er også sterkt berørt. Følelsen av verdiløshet, håpløshet og skyldfølelse mate inn i klinisk deprimert enkeltes allerede til stede tendens til å trekke seg fra sine relasjoner og andre sosiale aktiviteter. Det kan være vanskelig for familie og venner til å håndtere denne endringen, spesielt hvis de ikke er i stand til å forstå hva klinisk deprimert person opplever. Signifikante andre og barn er spesielt berørt med hvordan klinisk deprimert person oppfører seg. Som et resultat av denne stadig mer komplekse sosiale dynamikken, familie og venner kan også trekke seg fra forholdet.
På grunn av negative følelser, mentale helseeffekter og hvordan klinisk deprimert person er fysisk påvirket av deres atferd, kan en klinisk deprimert individs generelle helse bli påvirket. Mangel på nødvendig søvn, mangel på eller overskudd av mat, og mangel på fysisk anstrengelse kan alle innvirkning en persons helse. For ett eksempel, kan den enkelte oppnå en betydelig mengde av vekt på grunn av overspising, hypersomni, og mangel på energi. Hjerte-problemer kan føre til.
Til slutt, er det ikke uvanlig for en klinisk deprimert person til å være opptatt med tanker om døden. Som et resultat, kan de forsøke eller begå selvmord.

Behandling

Når diagnosen av en kvalifisert helsepersonell, kan voksne som er klinisk deprimert hell behandles med terapi og anti-depressiva. I alvorlige tilfeller kan elektrokonvulsiv terapi være foreskrevet. Det har blitt oppdaget at de under 24 år er kanskje ikke alltid svarer godt til anti-depressiva; Det er nå mer vanlig for disse personene å bli behandlet med rådgivning. De oppfordres også til å trene regelmessig.

Restauranter som serverer glutenfri mat i Charleston, South Carolina

Restauranter som serverer glutenfri mat i Charleston, South Carolina


Kjent for sin gode sjømat og grillmat, Charleston, South Carolina, har også mange spisesteder for folk med gluten allergi eller cøliaki, som lider kan ikke tolerere gluten i hvete produkter. I tillegg til de alternativene nedenfor, som tilbyr glutenfrie elementer på sine menyer, mange andre restauranter er klar over sykdommen og kan være i stand til å imøtekomme lidende diners hvis de ringer fremover.

Kjede Restauranter

Mange nasjonale kjeden restauranter begynner å innse de spesielle behovene til diners med allergi eller andre matvarer problemer. To av de mest fremtredende restauranter i Charleston gjør dette er Carrabba italienske Grill og Outback Steakhouse. Både høydepunkt glutenfrie alternativer på sine vanlige menyer, indikerer retter som er trygt for diners allergiske mot gluten.

Carrabba italienske Grill
2150 Northwoods Blvd
N. Charleston, SC 29406
843-824-0404
carrabbas.com

Outback Steakhouse
flere steder
outback.com

SNOB

SNOB, som står for en tanke North of Broad, er en high-end restaurant med elegant innredning og lokale lowcountry mat, som blander karibiske og afrikanske påvirkninger for å lage noe som likner New Orleans og Cajun fare. Som navnet tilsier, er restauranten som ligger like nord for historiske Broad Street, og diners med en gluten allergi kan be om en spesiell versjon av menyen som har restaurantens glutenfrie alternativer. Bordbestilling anbefales.

SNOB
192 E. Bay St.
Charleston, SC 29401
843-723-3424
mavericksouthernkitchens.com/snob/

Din Pie

Allergiske diners søker en restaurant som er mindre eksklusivt enn snobb, men fortsatt regional bør prøve pizza på din Pie, som ligger i West Ashley område av byen og har en mer uformell innredning. Din Pie tilbyr en versjon av sin skorpe som er glutenfri, og fordi Your Pie spesialiserer seg på personlig-størrelse pizza, vil ledsagere uten en allergi være fri til å spise hva de ønsker. Reservasjoner er ikke nødvendig.

Din Pie
975 Savannah Highway
Charleston, SC 29407
843-766-4796
yourpie.com

Hva er den kjemiske Hazard av vaskemiddel på mat?

Hva er den kjemiske Hazard av vaskemiddel på mat?


Vaskemidler er avsatt på matvarer gjennom oppvaskmidler og rensing av frukt og grønnsaker. Kjemikalier er igjen på våre retter og på vår mat selv etter kraftig vask. Det er noen veldig usunne ingredienser som oppvaskmiddel kan legge til maten vår uten vår realisering.

Hva er i vaskemiddel som er potensielt skadelig

Kjøkkenutstyr, klær og leker kan inneholde den antibakterielle og soppdrepende middel triklosan, som gjør antibakterielle såper, tannkrem, oppvask vaskemidler og hånd såper. Det er foreløpig ingen bevis for at vask med produkter som inneholder triklosan eller andre antibakterielle ingredienser renser mer effektivt enn å vaske med vanlig såpe og vann.

Kloroksylenol, også kjent som PCMX, og ammonium-klorid, dannes fra klor. En eller begge av disse kan finnes i hånd såper og parabol vaskemidler. Klor når den kombineres med triclosan blir klorofyll. Klor når den aktiveres av varmt vann kan føre til irritasjon i øynene og pustevansker.

Ammoniumforbindelser kan havnen potensielt skadelige bakterier hvis forsiktighet ikke utøves i lagring.

Virkninger av Triklosan

The Food and Drug Administration (FDA) har inngått samarbeid med andre føderale etater for å teste effekten av triklosan. Forskere har funnet ut at babyer som er matet morsmelk er eksponert for triklosan gjennom sin mor. FDA dyreforsøk har funnet at triklosan har endret hormonregulering; men ingen konklusjoner har blitt presentert at det er negative effekter for mennesker. Noen forskere diskuterer virkningen av antibakteriell midler, slik som triklosan, siden det menneskelige legeme trenger bakterier for å bygge opp immunitet.

Effekten av PCMX og salmiakk

Klor og klorgass er meget giftige. Både PCMX og salmiakk er laget av klor, derfor utvise ekstrem forsiktighet ved bruk av disse. Mange oppvask vaskemidler inneholder en tørr form av disse som blir aktivert når den kombineres med vann. Når de er oppvarmet eller utsatt for damp at de forsvinner inn i luften lettere. Tatt hensyn til dette, hvis du kjører oppvaskmaskinen og bruke varmt vann, damp som slipper ut hvis du åpner døren mid-cycle vil inneholde potensielle irritanter for øynene og huden.

Konklusjon

Det finnes mange potensielt skadelige ingredienser i oppvaskmiddel. Inntar klorderivater eller triklosan kan være skadelig. Ideelt sett ville det ikke være noen rester på oppvasken etter vask med disse produktene, men dessverre mange ganger er det en rest. FDA og andre organisasjoner har fastslått at de gjenværende mengder av triclosan og klor er så liten at de ikke er skadelig, men forskere er opptatt med en langsom poisening av menneskekroppen.

Alternative alternativer

Hvis du er bekymret for å bruke elementer som inneholder triklosan i din husstand, bare bruke såpe og vann i stedet for antibakteriell håndsåpe. Du kan kjøpe mat fra økologiske leverandører som ikke har blitt sprayet eller vasket med eventuelle vaskemidler. Oppvaskmiddel kan gjøres hjemme ved hjelp av en kombinasjon av boraks og natron.

Mat Cures for RA Eye Problemer

Revmatoid artritt (RA) er en autoimmun lidelse. Ditt immunsystem blir overaktiv, produsere inflammatoriske stoffer som angriper leddene. Hvis venstre ubehandlet, kan RA deformeres leddene og påvirke din evne til å utføre grunnleggende oppgaver som å skrive eller åpne en krukke.

Dessverre påvirker RA mer enn bare leddene. Det kan også påvirke dine organer. Tøylesløs betennelse i systemet angriper huden, hjertet, lungene og til og med dine øyne.

Revmatoid artritt og øynene

Betennelsen assosiert med RA kan forverre og irritere vevet i og rundt øynene. Vanligst, RA-pasienter opplever rødhet og smerter rundt øynene. I mer alvorlige tilfeller kan en pasient oppleve noen synstap. RA er også forbundet med en høyere risiko for Sjøgrens syndrom, en tilstand som forårsaker kronisk tørre øyne.

Heldigvis, i de fleste tilfeller, effektene av RA øyeproblemer er milde. Ofte kan du lindre eller fjerne symptomer ved å gjøre smartere valg av mat.

Matvarer som hjelper

Mat skaper enten en inflammatorisk eller anti-inflammatorisk respons i kroppen din. Noen matvarer bidrar til å redusere betennelse, mens andre øker den. Fordi RA er en betennelsessykdom, kan du bidra til å redusere dens virkninger på øynene dine ved å velge matvarer som bidrar til å senke betennelse.

Blant de beste anti-inflammatoriske matvarer er noen matvarer rike på antioksidanter. Antioksidanter bidra til å lindre stress i kroppen forårsaket av ustabile molekyler som kalles frie radikaler. Dermed bidrar de til å senke kronisk betennelse nivåer. De viktigste kildene til antioksidanter er frukt og grønnsaker. Som en generell retningslinje, velger frukt og grønnsaker som er den smarteste i fargen. Blåbær, spinat, tomater, søtpoteter, grønnkål, og cantaloupe er alle gode valg.

Fiberrik mat også bidra til å redusere betennelse. I en studie publisert i oktober 2009 utgaven av Diabetes Care, undersøkte forskere fra Høgskolen i London koblingen mellom lav fiber dietter og utvikling av diabetes. Deres forskning viste også at høyere fiberinntak er assosiert med lavere nivåer av visse markører for betennelse inkludert C-reaktivt protein og interleukin-6. For å øke fiber i kosten, spise mer frukt, grønnsaker og helkorn. Nøtter og bønner er gode kilder til fiber, så vel.

Foods å unngå

I tillegg til å spise mer av de matvarene som bidrar til å senke betennelse, kan du også bidra til å redusere RA-relaterte smerte og rødhet i og rundt øynene ved å unngå matvarer som øker betennelse. De verste lovbrytere er matvarer som er høy i raffinert sukker og korn og bearbeidet fett. Slike matvarer føre til høye nivåer av glukose og frie fettsyrer i blodet, noe som resulterer i produksjon av inflammatoriske stoffer i hele kroppen din.

Ved å unngå disse typer mat og spise mer mat som bidrar til å lindre betennelser, kan du redusere og kontrollere revmatoid artritt og til og med eliminere effekten det har på øynene dine.

Virkninger av Hypotyreose

Den skjoldbrusk er en endokrin kjertel og er en av mange kjertler i hele kroppen som skaper forskjellige typer hormoner som trengs for et normalt fungerende system. Andre endokrine kjertler er hypofysen, bukspyttkjertelen, eggstokker, testikler og binyrene. Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer en normal mengde skjoldbruskkjertelen hormon. Skjoldbrusk hormoner regulerer stoffskiftet, påvirker hjertet, reproduksjon, mental prosessering og fysiske utvikling.

The Heart

Skjoldbrusk hormoner er involvert i effektiv blodstrøm gjennom hjertet. Hjertet har glatt muskulatur i blodårene som senere kan bli stiv som nivået av skjoldbruskkjertel hormon avtar. Hjertet ikke klarer å pumpe så mye blod som det brukes til, noe som påvirker hele kroppen. I tillegg hjertet musklene sliter med å slappe av som de skal, og det diastoliske rate, eller avslappet fase av hjertets pumpefunksjon, øker, noe som har en negativ effekt på blodtrykket.

Kjønnsorganene

Både menn og kvinner opplever reproduktive problemer knyttet til hypotyreose. Menn kan oppleve en redusert sexlyst og erektil dysfunksjon. Infertilitet kan være et problem også som sædkvalitet minker og eksisterende sperm har en kortere levetid.

Kvinner kan lide av menstruasjonsproblemer som for eksempel tunge perioder, lengre og hyppigere perioder, forsinket pubertet hos barn og dysmenoré, eller smertefulle perioder som inkluderer andre symptomer som kvalme, hodepine og lav ryggsmerter i løpet av menstruasjonssyklusen. Kvinner som er diagnostisert med hypotyreose under graviditet må jobbe tett med sin lege som behovet for skjoldbrusk hormoner øker i denne perioden.

Mental Function

Depresjon er en vanlig rapportert bivirkning av hypotyreose. Pasienter finne seg å miste interessen for fag og aktiviteter som en gang ga dem glede. Det blir vanskeligere å holde en tanke eller konsentrere seg om en bestemt oppgave. Minne lider og det er vanskeligere å huske nylige hendelser. Denne langsomme tap av interesse i ens verden påvirkninger andre områder som for eksempel et ønske om å trene, interesse for mat og sosiale aktiviteter. I sjeldne tilfeller kan hypotyreose påvirke hjernesykdommer indirekte fordi hypothalamus og hypofysen spille en rolle i skjoldbruskkjertelen helse.

Metabolisme

En langsommere metabolisme har en kjent effekt på hvordan kroppen behandler energi. Vektøkning eller manglende evne til å gå ned i vekt er ofte resultatet. Skjoldbrusk hormoner påvirker stoffskiftet ved å regulere cellefunksjoner. En reduksjon av disse funksjoner øker forekomsten av infeksjoner både bakteriell og viral. Luftveis- og urinveisinfeksjoner kan bli mer vanlig. Noen av luftveisinfeksjoner er betennelse i mandlene, sår hals, lungebetennelse og bihulebetennelse. Nyresvikt og dysfunksjon kan skyldes kroniske urinveisinfeksjoner påvirket av hypotyreose.

Skin

Mange lider av hypotyreose rapport endringer i deres hud og relaterte organer. Huden kan bli altfor tørr, blek eller føler tykkere. Øyenbryn tynne, og ansiktet, føtter og hender kan ta på seg en puffy utseende og følelse. Negler blir svake og sprø og bryte enkelt. Hodebunnen og håret blir kurset og tørt, og håravfall er ikke uvanlig. En person med hypotyreose kan legge merke til at de lettere får blåmerker og at enhver skade som et mindre kutt tar lenger tid å helbrede.

Mat Liste for Candida rens

Mens de fleste bakterier er forbundet med å ha negative virkninger på kroppen, er dette ikke alltid tilfelle. For eksempel er Candida albicans en naturlig bakterier som bidrar til å regulere noen av kroppens store systemer, som for eksempel fordøyelsessystemet. Dessverre, på grunn av dårlig kosthold eller sykdom, kan Candida begynner å spre seg. Når det multipler for raskt, kan det påvirke kroppen negativt. Hvis dette skjer, kan en person gjenopprette kroppens naturlige balanse ved å begynne en Candida rens. Et riktig kosthold må følges for rens for å være effektive.

Hva skal unngås

Mens på en Candida rens, bør mat som er høy i fett og sukker må unngås helt. Disse inkluderer all bearbeidet mat. I stedet bør kostholdet bestå av naturlig mat uten ekstra tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Dette er fordi Candida er en gjær som naturlig lever av sukker. Når det er for mye sukker i kroppen, vil gjæren mate ut av den og fortsetter å vokse, noe som resulterer i den fortsatte proliferasjon av Candida i kroppen.

Grønnsaker

Fordi de er stort sett fri for sukker og har en rensende effekt på kroppen, bør grønnsaker utgjør den største gruppen maten til et individ på en Candida diett. De fleste grønnsaker kan spises så mye som man ønsker i løpet av rens. Det finnes noen få unntak. Grønnsaker som bør unngås inkluderer poteter, mais og noen vinter saft. Disse grønnsaker inneholder for mye sukker. De bør unngås helt den første uken av rask, men kan spises i små mengder etter den første uken.

Proteiner

Proteiner er byggesteiner som kroppen bruker til å reparere seg selv. Av denne grunn er det viktig for dem på en Candida diett for å spise mat med høyt protein. Proteiner er tilgjengelig i en rekke forskjellige kilder, inkludert kjøtt, fisk, nøtter og egg. Eventuelle ferskt kjøtt er tillatt under en Candida rens, men de som inneholder konserveringsmidler og tilsatt sukker, for eksempel pølse, pakket lunsj kjøtt og pølser, bør unngås helt. Også, selv om melk og ost er en god proteinkilde, alle melkeprodukter bør unngås på en Candida rens på grunn av muligheten for innføring av bakterier i systemet.

Frukt

Mens alle frukter har en viss naturlig forekommende sukker, kan mange være nyttig når fortært på en Candida rens. Enzymer og antioksidanter i frukt vil hjelpe kroppen i å gjenopprette seg selv til helse raskere. Imidlertid, på grunn av sukkerarter i frukt, ikke mer enn tre porsjoner skal spises per dag. Det er best å velge frisk frukt, men frosne frukter er akseptabelt også, så lenge de ikke inneholder tilsatt sukker. Unngå tørket frukt og fruktjuicer helt, som de har høye konsentrasjoner av sukker som Candida gjær kan bruke til å spre seg.

Virkninger av benzen

Virkninger av benzen


Benzen er en fargeløs væske med en søt lukt som oppstår i råolje naturlig samt raffinert bensin. Det er et løsningsmiddel som er anvendt i malingsfjernere, maling og limprodukter. Benzen er også til stede i tobakksrøken. Den kjemiske er et kreftfremkallende, og eksponeringen skjer på bensinstasjon pumper og gjennom passiv tobakksrøyk.

Innånding Effekter

Benzen er en inhalert helsefarlig primært, i henhold til Albert Einstein College of Medicine ved Yeshiva University. Akutt innånding av benzen forårsaker svimmelhet, forvirring, tretthet, hjertefrekvensen øker og rystelser. Benzen eksponering kan også føre til bevisstløshet eller død. Disse effektene oppstå etter alvorlige eksponeringer til benzen.

Environmental Protection Agency regulerer bruken av benzen i arbeidslivet; det plasserer en grense på én del per million eksponering på ansatte i løpet av en åtte timers arbeidsdag, ifølge Center for Occupational and Environmental Health.

De som har inhalert benzen bør flyttes til frisk luft og gitt kunstig åndedrett ved åndedrettsstans. De som opplever pustevansker får oksygen, ifølge Albert Einstein College of Medicine.

Hudkontakt Effects

Benzen kontakt på huden produserer rødhet, irritasjon og sår hud. Etter en eksponering på huden for benzen, fjerne klær som er forurenset med benzen og skylle det berørte området i 15 minutter med store mengder vann, ifølge Albert Einstein College of Medicine. Kontakt lege umiddelbart.

Svelging Virkninger

Svelging av benzen i mat eller vann kan forårsake mageirritasjon, søvnighet, kramper, svimmelhet, kvalme, oppkast, økt hjertefrekvens og / eller død, ifølge University of Maryland Baltimore School of Nursing Environmental Health Education Center. Nødprosedyrer for inntak av benzen inkluderer vaske ut munnen med vann og ringe nødetatene eller Gift umiddelbart, ifølge Albert Einstein College of Medicine.

Fordelene ved å plassere informasjon om genmodifisert mat på mat etiketter

Fordelene ved å plassere informasjon om genmodifisert mat på mat etiketter


Land som Australia og Japan krever etiketter på genmodifiserte matvarer. Merking genmodifisert mat er en fordel for forbrukerne fordi det identifiserer matvarer med genmodifiserte eller genmodifiserte komponenter og forbrukere om produksjonsprosessen.

Potensielle matallergier

En av de sterkeste fordelene til å plassere informasjon om genmodifisert mat på mat etiketter er å advare potensielle matallergier. For eksempel, er varselskilt trykket på produkter som inneholder peanøtter. Det er gunstig å gjøre det samme for genmodifisert mat.

Mat innhold

Forbrukere ønsker å vite hva de spiser og ønsker å vite hva genmodifisert mat er. Merking identifiserer den ernæringsmessige verdien av en matvare. Enten ved personlig valg eller religiøs tro, ikke alle forbrukere spiser mat som stammer fra dyr. Dersom genmodifisert mat inneholder noen dyr DNA, ville disse forbrukerne være fullt klar over alle ingrediensene.

Utdanning

Produsenter har en mulighet til å rydde opp i eventuelle misforståelser og opplyse forbrukerne om prosessen med genetisk ingeniør mat. Merking er også en mulighet for sikkerhet bekymringer, advarsler og miljøpåvirkninger tas opp.

Veksthormoner i Mat

Veksthormoner i Mat


Bruk av veksthormoner i mat produksjonsprosesser er en vanlig praksis innenfor kjøtt- og meieriindustrien. Produsenter er avhengige av disse kjemikaliene for å oppnå større husdyr, bedre kvalitet kjøtt og økt meieri produksjon. The Food and Drug Administration (FDA) har ansvaret for å overvåke sikkerheten til maten vi spiser. Hvorvidt det er helserisiko knyttet til å spise disse matvarene har ennå ikke etablert.

Identifikasjon

Veksthormoner som brukes i husdyr og fôr arbeid i mye på samme måte som de kjemikalier som er naturlig produsert av kroppen vår. De er kjemiske budbringere som reiser over hele kroppen og de påvirker hvordan den fungerer. Vekst, reproduksjon og utvikling er alle regulert av hvordan disse kjemikaliene blir produsert. Hormoner er enten steroidbaserte eller proteinbasert. P-piller er en type steroid som påvirker kroppen direkte. Proteinbaserte hormoner er fordøyd, så de har ingen direkte innvirkning på hvordan kroppen fungerer, men de forårsaker effekter når det injiseres. Insulin er et eksempel på et protein-basert hormon.

Typer

Hormoner blir ofte brukt for å øke melkeproduksjonen i kuer, stimulerer vekst i husdyr og redusere mengden av mate de trenger for å vokse. FDA er ansvarlig for å regulere nivået av veksthormoner som benyttes i produksjonsprosessen. Syntetiske kjemikalier anvendes ofte i stedet for naturlig forekommende proteiner og steroider. I tilfelle av melkeproduksjonen, en syntetisk kjemisk kalt rb GH (også kjent som bovint veksthormon) injiseres i kuer for å øke lengden av deres amming perioder. Med kjøtt, er så mange som seks forskjellige hormoner anvendes i produksjonsprosessen. Zeronal, trenbolone og melengestrol er syntetisk brukes til å fremme vekst i husdyr, mens, østradiol, progesteron og testosteron er naturlig basert. Melengestol blir også brukt som et foradditiv. Det virker for å øke næringsopptak til husdyr, som tillater dyrene å nå sitt "marked" vekt raskere og mindre mate anvendes i prosessen.

Funksjon

Naturlig forekommende kjemikalier er lett metaboliseres av kroppene til både husdyr og mennesker. Syntetiske merkevarer er ikke. På grunn av dette, forvalter omfattende toksikologi testing på dyr før godkjenne syntetisk som sikker for bruk FDA. Strenge krav i regelverket er pålagt produsenter for å sikre at kjemiske nivåer innenfor vev av husdyr er innenfor det normale fysiologiske området. Hormoner er implantert i pelletsform bak øret av et dyr, og er utformet for å gi en langsom frigjøring utslipp i blodet. Noen kjemikalier som brukes i denne prosessen - enten naturlig eller syntetisk - er tilgjengelig for over-the-counter kjøp i USA. Derfra husdyrprodusenter administrere dem gjennom ulike stadier av produksjon.

Effekter

I tidligere år, ble visse syntetiske hormoner som brukes til å behandle mennesker funnet å øke risikoen for kreft. Dietylstilbestrol (DES), et syntetisk østrogen, ble anvendt i the1960s for å redusere risikoen for abort for kvinner. Det ble til slutt utestengt som følge av forskningsstudier som fant en sammenheng mellom DES og vaginal kreft hos barn av kvinner som hadde blitt behandlet med stoffet. Dette, og andre kontoer har hevet betydelig bekymring med hensyn til hvilke effekter de veksthormoner i maten kan ha. Studier utført på rotter ved Health Canada (Canadas versjon av vårt FDA) fikk rb GH syntetisk brukes til melkeproduksjon hos kyr. Resultatene viste at rotter systemene hadde bygget opp antistoffer mot melk som følge av rb GH. Disse resultatene reist spørsmål med hensyn til hvorvidt eller ikke denne syntetiske kan gi opphav til melkeallergi eller laktoseintoleranse hos mennesker.

Betraktninger

Den totale bruken av veksthormoner i husdyr og fôr øker fortjenestemarginer innenfor kjøtt- og meieriindustrien. Store produsenter gjør utstrakt bruk av disse stoffene i sine produksjonsprosesser. Til tross for pågående FDA forskrifter og overvåking, det er økende bekymring for mulig helserisiko som følge av bruk av veksthormoner i mat. Så er det ingen krav til merking på plass for å gi forbrukerne informasjon om nivåene av hormoner i matvarer, offentlig kunnskap om disse spørsmålene er fortsatt begrenset. Den pågående mangel på vitenskapelig bevis for å avgjøre eventuelle faktiske virkninger åpner for fortsatt bruk av hormoner i matproduksjon, til tross for kontroversene rundt denne praksisen.

Årsaker og virkninger av avskoging

Årsaker og virkninger av avskoging


Trær er organismer som tar karbondioksid fra atmosfæren og avgir oksygen. Liv slik vi kjenner det ikke kunne eksistere uten trær og photosynthesizing planter. Skogen er atmosfærisk kontroll samt materialer til humant konsum, fra mat til byggematerialer. Avskoging har mange årsaker, men øker med den menneskelige befolkning, med potensielt negative resultater. Som i 2011, er omtrent halvparten av verdens skoger borte, og mer forsvinner hvert år.

Avskogings Statistikk

Ifølge University of Michigan, mister jorden ca 16 millioner hektar av sine skoger hvert år. Gammel skog, eller originale skoger som forblir intakt, er nå begrenset til omtrent tre områder i verden - den kanadiske og Alaskan boreal skog, den boreale skogen av Russland og den tropiske skogen av den nordvestlige Amazonas og Guyana Shield. Disse områdene utgjør cirka 22 prosent av jordens opprinnelige skogdekke. De fleste av verdens gjenværende skoger er i tropene, i overkant av 50 prosent, mens resten blir tempererte eller boreale soner.

Årsakene til avskoging

Mange av årsakene til ødeleggelse av jordens skoger er knyttet til befolkningsvekst og fattigdom. Som befolkningen vokser, øker også behovet for mat. Skogene er ofte ryddet for å gjøre plass til jordbruk og husdyrhold. Logging for byggevarer, drivstoff og andre industriprodukter forekommer også. Dammer og vannkraftprosjekter kan bidra til tap av skogkledde habitat. I fattige land, regjeringer noen ganger selge områder av landet for å betale gjeld. Utvikling og industri blir ofte sett på som de eneste måtene å få inn kapital, både for myndigheter og enkeltpersoner.

Miljøpåvirkninger

Mye av debatten om ozon og klima sentre på oppvarming av atmosfæren på grunn av klimagasser. Trær holde nede mengden av karbondioksyd i atmosfæren, for mye av, som er koblet til global oppvarming og andre klimamessig fenomen. Trær også beskytte jord, gir det næring og skygge, som holder det fruktbare og fuktig, forebygge ørken eller tørre forhold. Skoger over hele verden gir habitat for dyre- og plantearter; over 70 prosent av alle dyrearter lever i skog. Regnskogen i Amazonas kan holde uoppdagede plante- og dyrearter, hvorav noen kan være nyttig for mennesker.

Ukjente Impacts

Selv om mange effekter av avskoging kan sees eller oppleves umiddelbart, ifølge NASA, kan tropisk avskoging ha vidtrekkende konsekvenser for den menneskelige arter. Trær hjelpe planeten holde på vann, kjøle ned lufttemperatur og gi tilstrekkelig jord for mat. Kutte ned trær og skog kan drepe av dyr, planter, bakterier og sopparter som kan være avgjørende for å bedre matkvalitet eller oppdage kurer for sykdommer. Opprettholde planet mangfold er avgjørende for livet på jorden.