Digidexo.com

Hjertesykdom Årsaker

Hjertesykdom kan være forårsaket av en rekke faktorer, hvorav mange er relatert til dietten. Hjerte helse avhenger av visse vitaminer og mineraler som er ofte ikke lenger finnes på riktig nivå i maten vi spiser. Næringsstoffer som vitamin A, C, E, D, B6 (niacin), B12 og koenzym Q10 er utmerket for å bygge sterke, sunne hjerter. Mangler ved disse og i mineralene magnesium, kobber, sink og selen kan forårsake skade på hjertet ved å bryte ned celleintegritet og trykke immunsystemet. Disse næringsstoffene kan syntetiseres i laboratoriet, men de er vanligvis ikke så lett absorberes i kroppen som de naturlige de er. Når immunforsvaret er deprimert langt nok, kan infeksjoner komme inn i hjertet av mange veier, inkludert tannråte. Thyroidal forholdene ofte føre til hjertesykdom på grunn av mangel på vitamin A i systemet.

Diabetes ofte påvirker hjertet trivsel, samt mengder av andre kroppsfunksjoner. Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, plutselige hjerteinfarkt og slag. Å være overvektig kan være en medvirkende faktor i hjertesykdommer, da det fører til at hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blodet tilstrekkelig. Når det er for mye low-density lipoprotein (LDL) kolesterol i blodet, fører det plakk å bygge opp i arteriene, og skaper en tilstand som kalles aterosklerose. Dette fører til en mangel på blod i en del av hjertemuskelen, som til slutt deadens dette området. Arteriosklerose er når arterieveggene blir stiv og lite fleksibel, noe som gjør det vanskelig å pumpe blod til og fra organene.

Røyking er et alvorlig traume til hjertet som det øker hjertefrekvensen dramatisk, begrenser blodårene og fører til en uregelmessig hjerterytme. Det reiser også blodtrykket og fører til en opphoping av fett på innsiden av blodårene. Kjemikaliene som er inhalert med hver puff kan gjøre alvorlig skade på hjertet og dets karsystemet og kan føre til blodpropper problemstillinger, som er et problem med den allerede snevret røyker arterier. Mangel på mosjon på toppen av røyking og dårlig kosthold fører til at hjertet til å få svak og stiv. Det blir ute av stand til å pumpe blod slik det skal. Å drikke for mye alkohol kan også ha negative effekter på det kardiovaskulære systemet ved overstimulating eller undertrykke sin naturlige pumping evne. Trening gir raskere puls, får hjertet til å pumpe mer blod, som hjelper blodårene til å utvide, slik at blodet kan strømme lettere.