Digidexo.com

Bruk av Botox i Cerebral Parese

Cerebral parese er en ikke-progressive (ikke blir verre) nevrologisk tilstand som utvikler seg hos barn og spedbarn. Den er preget av redusert evne til å kontrollere kroppslige bevegelser og muskler. Flertallet av sakene er knyttet til unormalt i prenatal utvikling av eller skade på deler av hjernen som er ansvarlig for å kontrollere bevegelsen.

Botox

Botox er et legemiddel som er avledet fra et giftstoff laget av Clostridium botulinum. Det er vanligvis injisert i meget små doser. Det kan svekke eller skape en lammende effekt på muskler. Den er også i stand til å påvirke nerver. Den brukes i kosmetiske prosedyrer for å redusere fremkomsten av rynker. Andre bruksområder er behandling av cervikal dystoni (alvorlige sammentrekninger i nakke og skulder muskler) og blefarospasme (en tilstand der det er overdreven, ukontrollert blinking).

Off-label bruk

Bruken av Botox å behandle barn med cerebral lammelse er referert til som off-label bruk. FDA utsteder retningslinjer om riktig bruk av medisiner. Botox har blitt godkjent for kosmetisk prosedyrer for å redusere rynker, og ved behandling av et lite antall av andre forhold. Behandling av cerebral parese med Botox er ikke, som for 2009, godkjent av FDA.

Teori

Tanken om å bruke Botox som behandling for cerebral parese stammer fra den lammende effekt det har på muskler. En av de store hindringene som cerebral parese lider ofte stri med, er en intens muskelstivhet som ofte etterlater dem med en unormal gangart eller muskler, som er effektivt lammet av kontraksjon. I teorien kan svekningseffekt som Botox exerts på musklene bidra til å redusere den intense muskelstivhet som hemmer bevegelse.

Fordeler

Det finnes en rekke Botox fordeler som er blitt rapportert. De omfatter redusert spastisitet (stramme muskler), større letthet i strekk, forbedret utvalg av bevegelse og utviklings forbedringer. Det har vært noen undersøkelser gjennomført i dette området, inkludert en 250-person studie utført av Walter Reed Medical Center. Resultatene av studien, presentert på 2003 årlige møtet i American Academy of Neurology, rapporterte at i overkant av 86 prosent av barna som ble behandlet viste bedring etter Botox-injeksjoner.

Kontroversen

Mens det synes ikke å være noen gyldig bevis på effektiviteten av Botox som en behandlingsmetode for cerebral parese, det er kontroversielt, og har tiltrukket seg oppmerksomhet regjering og lovlig. FDA utstedt en advarsel til helsepersonell og forbrukere i 2008 etter å ha fått en rekke rapporter som indikerer alvorlige bivirkninger fra cerebral parese-relaterte Botox-injeksjoner, inkludert noen rapporterte dødsfall. I tillegg har produsentene av Botox blitt saksøkt av minst én familie hevder at Botox-injeksjoner for å behandle sine barns cerebral parese førte til guttens død.