Digidexo.com

Fordeler med Vitamin C for Skin

Vitamin C er askorbinsyre, som vanligvis finnes i sitrusfrukter som appelsiner, mandariner, sitroner og friske grønnsaker. Ansett som et viktig næringsstoff for kroppen vår, kan det bare bli funnet i matvarer. Det hjelpemidler immunsystemet ved å hjelpe kroppen motstå infeksjon. I tillegg er vitamin C et vesentlig element for kroppens enzymproduksjon som har fordeler i mange systemer i menneskekroppen.

Historie

I verdenshistorien, er vitamin C kanskje mest kjent for å være koblet til forebygging av skjørbuk i seilere. 1700 britiske marinen flåter ble overvunnet av denne utmattende sykdom til James Lind oppdaget at sitronsaft var kur og forebygging for det. Sjøfolkene fra der på ble pålagt å bære sitrusfrukter om bord på skip for å holde fra denne dødelige sykdommen. Det tok før 1932 for askorbinsyre som skal destilleres direkte fra sitroner.

Frukt Kilder

De beste, rikeste kildene til vitamin C er frisk frukt og grønnsaker. Primært sitrusfrukter, men også rose hofter, acerola kirsebær, papaya, jordbær og honningmelon gir vitamin C i frukt.

Vegetabilske kilder

Rød og grønn paprika, brokkoli, spouts Brussel, asparges, kål og andre grønne grønnsaker er også kilder til vitamin C. Vitamin C-tilskudd er også tilgjengelig for å øke ens kosthold, men fersk mat variasjon har fortsatt de beste resultatene for å sette vitamin C inn i våre kropper regelmessig.

Funksjoner av vitamin C for huden

En av de viktigste funksjonene til vitamin C er å hjelpe danne og opprettholde kollagen, menneskekroppens bindevev. Kollagen er funnet i hud, ledd og brusk. Vitamin C hjelper huden lege sår og stram og styrke huden og dermed gi form og støtte for kroppen. Noe forskning har vist at inntak av vitamin C kan hjelpe til med healing huden leggsår forårsaket av talassemi. Overall, vitamin C beste funksjon for huden er å holde den sunn og sterk.

Dosering

En daglig anbefalt dose av vitamin C er 2-4 gram med en regelmessig mosjon og sunt kosthold. I tider med sykdom, dobling eller tredobling din vitamin C inntak kan bidra til å redusere symptomene raskere. Leger anbefaler å spre ut inntaket av vitamin C i løpet av 4-6 doser om dagen, for å holde fra å overbelaste systemet. For mye vitamin C kan føre til diaré, og da du definitivt ønsker å kutte ned din kvantitet.