Digidexo.com

Årsaker til en Compulsive Liar

Årsaker til en Compulsive Liar


De fleste mennesker ikke bare forholde seg til løgn, de har opplevd det, gjort det, og er vel klar over konsekvensene. Men det er forskjellige typer av mer alvorlig løgn, for eksempel tvangsmessig liggende, som kan forårsake ubehag i livet til den personen gjør det liggende, samt de rundt dem. Spørsmålet om hvorvidt lyve er frivillig eller ufrivillig er ofte tilskrives årsakene, som det kan være mange.

Antisosial personlighetsforstyrrelse

Ifølge Health hjemmeside, er antisosial personlighetsforstyrrelse en psykiatrisk tilstand som viser flere atferd sammen med compulsive lyver, inkludert manipulasjon, utnyttelse og krenkelse av andres rettigheter. Også kjent som "Psykopatisk Personality Disorder" og "sosiopatisk personlighetsforstyrrelse," folk som er klassifisert som å ha antisosial personlighetsforstyrrelse ofte utfører disse atferd ikke over en svært kort periode av tid, men i løpet av mange år.

Løgn er en av de viktigste kjennetegnene på grunn av mangel på respekt for andre. Selv om genetiske faktorer og barnemishandling anses å være muligheter i utvikling av antisosial personlighetsforstyrrelse, er årsaken ukjent.

Conduct Disorder

I motsetning til antisosial personlighetsforstyrrelse, finnes Conduct Disorder normalt innen barn eller ungdom. Mest utbredt blant gutter, de tilstanden gir compulsive liggende, samt impulsiv og antisosial atferd. Narkotikabruk og juvenile kriminell aktivitet noen ganger følge den. Tilstanden er ofte assosiert med barnemishandling, familiekonflikter og foreldre alkoholisme. De fleste unge vokse ut av tilstanden, noen ganger med hjelp av terapi.

Gjensidig avhengighet

Compulsive lyver kan være et problem i nære og kjærlige relasjoner. En av de viktigste mistenkte årsakene er gjensidig avhengighet. Gjensidig avhengighet normalt refererer til den gjensidige avhengigheten som partnere har på hverandre. Hver atferd som en partner utfører påvirker den andre partneren. Selv om det er mange belønninger, er det også mange begrensninger som kan dukke opp. Fortelle sannheten for mange mennesker utgjør så mye risiko som belønning som deres avhengighet fører til en frykt for å miste partneren. En løgn kan til slutt bli til en serie av løgner, som fører til spørsmålet om tvangsmessig lyver.