Digidexo.com

Hvordan sette mål for Healthy Living

Hvordan sette mål for Healthy Living


Nyttårsdag inspirerer ofte folk til å bestemme de trenger for å sette mål å forbedre deres helse. Målene kan variere i hvordan de er formulert. Noen mennesker kan bestemme seg for å gå ned i vekt, mosjon, spise sunnere, ta sine vitaminer, få mer søvn eller noen annen idé de tror vil forbedre deres helse. Noen av disse målene bevise enklere å følge med enn andre.

Hvordan sette mål for Healthy Living

•  Vurdere din nåværende livsstil for områder der du trenger forbedring. Sjekk vekten din mot retningslinjer for enkeltpersoner din alder, kjønn og høyde. Ha blodtrykk, blodsukker og andre blod kjemi nivåer sjekket av kvalifisert helsepersonell. Evaluer din diett for tilslutning til næringspyramiden eller forslag fra helsepersonell eller kostholdsekspert.

Velg to eller tre mål og gjør disse en prioritet for to til tre måneder. Velg mål du faktisk kan følge fordi du ønsker å endre, ikke fordi noen andre valgte dem for deg.

•  Skriv ut hvordan du har tenkt å oppnå hvert av målene ved hjelp av SMART plan. Gjør målene dine spesifikke, målbare, handle, givende og Time-definert. For eksempel, "Begynnelsen lørdag, jeg har tenkt å spise 4-5 små måltider hver dag som inkluderer sunn mat jeg liker, i passende kombinasjoner, slik at jeg kan miste 04:56 pounds i fire uker." Sjekk at du har tenkt ofte for å forsterke det, og å se hvor godt du lykkes.

Del målet ditt med noen som kan hjelpe deg å forbli ansvarlig. Dette kan være noen som deler et lignende mål, slik at du kan arbeide sammen for å oppnå det du ønsker.

Start med et rimelig tempo for målet slik at du vil være mer motivert til å fortsette arbeidet på den. For eksempel, hvis målet ditt er å drikke mer vann, tilsett 4-6 oz. vann per dag i stedet for å prøve å legge det hele på den første dagen. Godta at du kan ha dager da du ikke oppfyller målet ditt. Tilgi deg selv og begynne på nytt.

Del dine suksesser med andre. Belønn deg selv med godbiter som behager deg, men også støtter dine mål. For eksempel, ikke spise en halvliter iskrem når du mister five pounds. Gå til en film med venner, ha håret gjort eller noe annet som gjør at du føler deg godt om endringene du gjør.

•  Lytt til den naturlige visdom av kroppen din. Juster målene dine hvis de ikke gjør at du føler deg sunnere etter to eller flere uker. Søk råd hos en helsepersonell hvis du er usikker på hvorfor målet ikke fungerer.

Begynn på forskjellige mål når du har oppnådd det du ville med de to første eller tre.