Digidexo.com

Staph Infeksjon Informasjon

Staph infeksjon (Staphylococcus aureus) er en bakteriell infeksjon som kan føre til en rekke sykdommer i forskjellige områder av kroppen din. Det kan resultere i en mild sykdom eller en livstruende tilstand. Ifølge medicinenet, er det mest vanlig å finne på huden eller i nesen.

Symptomer / Sykdommer

Symptomer på staph sykdom på huden din inkluderer en abscess, furunkel (som involverer en hårsekken) eller byll som er hoven, rød og smertefull. Du kan ha en drenering av puss. Mens hudinfeksjoner fra staph er mest vanlig, kan bakterier inn i blodet (kalt bakteriemi eller sepsis) og involvere andre organer, noe som resulterer i en alvorlig sykdom. Eksempler er staph lungebetennelse, som kan føre til abscess i lungene; infeksjon i hjerteklaffene, noe som kan resultere i hjertesvikt; og toksisk sjokk-syndrom, som er bakterievekst i et område der det er lite eller ingen oksygen og oftest rammer kvinner som bruker super eller super-pluss tamponger.

Diagnose

Mindre hud infeksjoner fra staph vanligvis er diagnostisert ved undersøkelse alene. Alvorlige infeksjoner blir diagnostisert av en kultur av en blod-eller fluidprøve. Laboratoriet som bekrefter diagnose av staph infeksjon vil også teste for å identifisere hvilke antibiotika skal brukes for å behandle infeksjonen.

Behandling

En antibiotisk salve brukes vanligvis til å behandle mindre hud staph infeksjoner, for eksempel en trippel-antibiotika som kan kjøpes uten resept. Oral antibiotika kan være nødvendig i enkelte tilfeller. Abscesser må dreneres kirurgisk. I tilfelle av alvorlige, livstruende infeksjoner, kan du bli gitt antibiotika intravenøst.

MRSA

MRSA er meticillinresistente staphyloccoccus aureas, en stamme av staph som har blitt resistente mot mange antibiotika. Ifølge Mayo Clinic, det ofte oppstår i sykehus, sykehjem, dialysesentre og andre helseinstitusjoner. Selv om det fortsatt er mulig å behandle, vanligvis med antibiotika vancomycin, MRSA etter hvert kan bli resistente mot denne antibiotika også. Hvis det ikke er riktig behandlet, kan MRSA være dødelig.

Komplikasjon

En potensielt alvorlig komplikasjon av staph infeksjon på huden din blir skåldet hud syndrom, der bakterier produserer et protein som påvirker lagene av huden din. Det resulterer i blemmer og løsing av hudens øverste laget. Når det påvirker store deler av kroppen din, kan det være livstruende. Det er behandlet med intravenøs antibiotika og beskyttelse av huden mot dehydrering. Ifølge medicinenet, er det mest vanlig hos barn.

Forebygging

Forebyggende tiltak er hyppig håndvask; riktig behandling for kutt, skrubbsår og sår; unngå nær kontakt med personer som kan være smittet; og riktig mat håndtering og forberedelse. I tillegg bør kvinner endre sine tamponger ofte og bruke tamponger med lavest mulig absorpsjonsevne.