Digidexo.com

Risiko for Tympanoplasty

Risiko for Tympanoplasty


Trommehinnen er en tynn membran som overfører lyd til det indre øret. Når trommehinnen er perforert, leger ofte foreslår venter for en tidsperiode for å se om tilstanden vil gro på egen hånd. Hvis rive ikke leges, er tympanoplasty (trommehinnen reparasjon) ofte foreslått. Tympanoplasty er effektiv mellom 85 og 90 prosent av tiden. Det er imidlertid en rekke av mulige komplikasjoner som pasienter opplever etter under tympanoplasty.

Gjentakende Tears

Prosessen med tympanoplasty innebærer pode huden på trommehinnen å reparere tåre. En mulig fare for tympanoplasty er at podet huden ikke vil gro, som gjør trommehinnen svak og mer sannsynlig å rive igjen. Dette er mer sannsynlig hos pasienter som har en historie med ikke healing fra sår.

Lyder i øret

Tinnitus er det vitenskapelige navnet for lyder som oppstår inne i øret. Disse lydene er ekko-lignende støy som ofte forekommer som et resultat av den opprinnelige rive. Noen ganger er disse lydene faktisk forverres som følge av tympanoplasty. Hvis dette skjer, er det sjelden permanent. Tinnitus bør etter hvert forsvinne som øret helbreder fra operasjonen.

Hørselstap

En annen risiko for tympanoplasty er hørselstap. Det kan være en rekke årsaker til tympanoplasty relaterte hørselstap. Når årsaken kan være arrvev som dannes i mellomøret etter operasjonen. En annen årsak er en perilymph fistel, som er en liten tårer mellom mellomøret i det indre øret.