Digidexo.com

Definer Hydronefrose

Hydronephrosis er en dilatasjon og utspiling av nyre. Det er vanligvis resultatet av en hindring som blokkerer strømmen av urin, som for eksempel en nyrestein. Hydronefrose kan til slutt føre til at berørte nyre til atrofi.

Symptomer

Hydronefrose på grunn av en akutt obstruksjon kan forårsake intense smerter i flanken eller loin. Unilateral hydronefrose kan ikke forårsake noen smerter.

Årsak

Hindringer i urinveiene som kan føre til hydronefrose inkluderer blodpropp og nyrestein. Hindringer utenfor urinveiene inkluderer abdominal eller bekken svulster.

Tester

En blodprøve kan vise en forhøyet kreatin nivå og urinen kan også ha en hevet pH. En ultralyd eller computertomografi (CT) scan er vanlige imaging studier for hydronefrose.

Behandling

Behandlingen av hydronephrosis vanligvis innebærer fjerning av den kausative obstruksjon. Øvre urinveis hindringer er vanligvis behandles ved å sette inn en nephrostomy tube. Lavere urinveishindringer blir vanligvis behandlet med et urinkateter.

Prognose

Hydronefrose av en nyre kan ikke kreve kirurgi. Men hydronefrose i begge nyrer har en dårlig prognose hvis den forblir ubehandlet.