Digidexo.com

Akutte symptomer på HIV

HIV og AIDS er alvorlige verden problemstillinger. Den beste måten å takle tilstanden er å lære forebyggende teknikker og gi tilstrekkelig informasjon om viruset. Mens det i dag ingen konkrete kur for HIV / AIDS, er det mange stoffer tilgjengelig for behandling og AIDS forskning fortsetter å bryte ny mark i sin søken etter en kur. Det er en av de raskest voksende forhold blant minoritetsgrupper.

Om

HIV, humant immunsviktvirus, forstyrrer kroppens immunsystem. Det reduserer drastisk sin evne til å bekjempe sykdommer. Som HIV utvikler seg, blir det AIDS, ervervet immunsviktsyndrom, og tilstanden forverres. HIV kan ta år å utvikle seg til AIDS. I løpet av denne tiden fortsetter immunsystemet til å bli ekstremt svak. Ifølge National Institute of Allergy and Infectious Disease, var det 40 millioner mennesker som lever med hiv / aids globalt.

Symptomer

De spesifikke symptomer på HIV avhenge av hvilket stadium tilstanden har kommet til. I de tidlige stadiene, symptomer på HIV inkluderer feber, hodepine og sår hals. I midten stadier, symptomer inkluderer hovne lymfeknuter, diaré, vekttap og tretthet. De endelige og sent stadium symptomer inkluderer ekstremt lave antall lymfocytter, kronisk diaré, hvite flekker på tungen og vedvarende hodepine. Noen individer opplever svært sterke symptomer, mens andre kanskje ikke viser noen tegn til å ha viruset.

Årsaker

HIV kan overføres på flere forskjellige måter. Mens det er mange forestillinger om overføring av HIV, kan det bare kan overføres gjennom blod, sæd eller vaginal sekresjon utveksling. Noen av årsakene er vaginal, anal eller oral sex med en partner som er smittet med hiv; blodoverføringer, men dette er svært sjelden på grunn av dagens grundig screening av donert blod; og nål og deling sprøyte under bruk av narkotika. Mor-til-barn-smitte er også vanlig. En gravid kvinne med HIV kan overføre henne viruset til barnet sitt hvis hun ikke er på forebyggende medisinering.

Behandlinger

Det er i dag ingen kur for HIV / AIDS, men det finnes flere stoffer tilgjengelig som kan forbedre en persons livskvalitet. De vanligste stoffene som administreres er antiretrovirale medikamenter, som eliminerer replikasjon av HIV. Legemidler kan bremse utviklingen av viruset, men de er ikke et middel for å fullstendig utrydde symptomene. Prognosen for en person som lever med HIV / AIDS har endret seg drastisk siden den første rapporterte tilfelle. I dag, forutsatt at alle nødvendige skritt blir tatt i behandlinger og helsetjenester, kan en person forvente å leve et ganske normalt liv span.

Forebygging / løsning

Siden det ikke finnes noen kur for HIV / AIDS, forebygging er utdanning viktig. Viktige skritt å ta for å redusere risikoen for å bli smittet inkluderer å lære så mye som du muligens kan om HIV / AIDS, vel vitende om status for din seksuelle partner, å være åpen om ting, og bli testet. Dessuten er det viktig å få testet om du er seksuelt aktiv, og å dele resultatene med partneren din. Praktisere sikker sex.