Digidexo.com

Vil en vegetarisk kosthold Lavere Kolesterol?

Kolesterol måles i low-density lipoproteiner (LDL), det dårlige kolesterolet; high-density lipoproteiner (HDL), det gode kolesterolet; og triglyserider. Uavhengige studier tyder på at vegetarisk kosthold gir et betydelig potensial for å senke kolesterolet. I "Vegetarian Diet: Panacea for moderne livsstilssykdommer", en australsk studie publisert i Oxford Journal of Medicine, en test diett av soyaprotein, belgfrukter, nøtter og løselig fiber produsert nedgang i nivåene av LDL kolesterol, total kolesterol og triglyserider i deltakere . I "En Dietary Portfolio tilnærming til kolesterolreduksjon", en kanadisk studie sitert i tidsskriftet Metabolism, fag matet en høy-fiber, opplevde lav-fett vegetarisk kosthold lavere LDL-kolesterolet.

Diet

Totalt vegetarianer (veganer) kosthold inneholder kun planteføde. Lakto-vegetarianere legge meieriprodukter til sine dietter. Lacto-ovo-vegetarianere også supplere sine ernæring med egg. Et vegansk kosthold allerede utelukker animalsk fett er kjent for å inneholde kolesterol. Imidlertid er mettede fettsyrer som finnes i kokosnøtt, palme-og palmekjerneoljer, og kakaosmør, samt trans-fettsyrer i delvis hydrogenert vegetabilsk olje. Begrense ikke bare animalske produkter, men også mettet og trans-fettsyrer i kosten vil redusere kolesterolnivået.

Meieriprodukter og egg fortært av noen vegetarianere ikke inneholder animalsk fett, som bidrar til høyere kolesterolnivå. Ved å velge lav-fett eller fettfri melk og ost, kan lakto-vegetarianere unngå at betydelige mengder av kolesterol i kostholdet. Eggeplommer, derimot, er svært høy i kolesterol. Å velge å spise egg motsier hensikten med en vegetarisk diett for å senke kolesterolet.

Vegansk kosthold matvarer allerede kjent for å redusere kolesterolnivået inkluderer havregryn og havrekli, valnøtter og mandler, olivenolje og omega-3 fettsyrer som finnes i linfrø og raps olje. Den australske studien antyder inkludert kombinasjoner av disse matvarene i en næringsrik vegetarisk kosthold plan kan ytterligere redusere nivåer av LDL og triglyserider.

Med unntak av vitamin B-12, vil en godt balansert vegansk kosthold med et bredt utvalg av frukt, grønnsaker, hele korn, belgfrukter, nøtter og soya protein gir de ernæringsmessige elementer som er nødvendige for en sunn kropp. Ta vitamin B-12 som et supplement anbefales. Det er viktig å være spesielt oppmerksom på at dietten gir vesentlige ernæringsmessige behov og ikke for mange kalorier og mettet fett.