Digidexo.com

Hva er noen behandlinger for støvmidd?

Støvmidd er mikroskopiske midd som lever av død hud etterlatt av mennesker og deres kjæledyr. De er umulig å se, men leve i våre møbler, sengetøy, tepper og andre ofte brukte stedene i våre hjem. For folk flest, støvmidd bety noe mer enn et par ubehagelige tanker når som vurderer dem, men for 10 prosent av folk, kan de bety allergiske reaksjoner og astma.

Symptomer

Det er mange symptomer assosiert med støv midd allergi inkludert kløende øyne, nysing, rennende øyne, tett nese, rennende nese, tett bihuler, luftveisproblemer, eksem og noen ganger også astma.
De fleste mennesker har en eller annen form for reaksjon når hisse opp støv under rengjøring, men støv inneholder også andre allergener som kjæledyr dander, sigarett aske, muggsporer og pollen. For å finne ut om du er allergisk mot støvmidd, ta kontakt med en allergolog for en riktig diagnose.

Typer

Det finnes to typer husstøvmidd som finnes i Nord-Amerika: The North American House Dust Mite (Dermatophagoides farinae Hughes) og Den europeiske husstøvmidd (Dermatophagoides pteronyssinus). Disse midd er mikroskopiske og kan vanligvis ikke sees med det blotte øye. De lever omtrent tre til fire uker fra fødsel til død, men er kontinuerlig blir erstattet.

Forhold

Husstøvmidd trenger varme og fuktige temperaturer for å overleve og det er derfor de er mest utbredt i soveområder av mennesker og dyr. De lever av døde menneske hud, pollen, sopp, bakterier og dyr dander. Mennesker stadig kaster hud og mister ca 1/5 oz. av død hud hver uke, mye av det mens vi sover. Varme senger fra kroppsvarme, fuktighet tapt fra vår hud og en overflod av næring gjør madrasser og puter ideelle verter for støvmidd.

Mite kontroll

Omslutter din madrass og sengetøy i allergen-ugjennomtrengelig deksler. Dette inkluderer din dyne, tepper og puter. Den lille veven av stoffet eller unbreathable plast som disse dekslene er laget av vil hindre deg fra inhalasjon av allergener.
Vask sengetøyet regelmessig i varmt vann. Endre arkene ukentlige og vaske sengetøy, tepper, putevar og dynetrekk i varmt vann (130 grader F) for å drepe midd. Hvis du ikke kan vaske sengetøy i varmt vann, vil varmt vann redusere antall midd, men ikke drepe dem. Siden nye midd blir produsert hver tredje uke, er ukentlig vask avgjørende for å kontrollere befolkningen.
Bruk en støv midd behandling i tepper og på møbler (se Ressurser nedenfor). Bruk en avfukter. Støvmidd trenger fuktighet for å trives. Reduser fuktigheten i hjemmet ditt med en avfukter på soverommet og andre oppholdsrom.

Støvkontroll

Fjern allergener ved å støvsuge jevnlig. Støvsuge madrassen, møbler, gardiner og kjæledyr senger på en jevnlig basis. Dette vil ikke drepe midd, men det vil fjerne allergener de etterlater seg.
Støv regelmessig. Støv flate overflater av møbler og steder som bokhyller hvor det samler seg støv. Bruk en fuktig klut eller en klut med møbelpolish for å hindre at støv fra å bli luftbårne og resettling.
Bruk en luftrenser. Luftrensere kan fjerne mye av støvet fra luften. Det er en god idé å ha en der du sover og i rom hvor du tilbringer mest tid.