Digidexo.com

Rotavirus Symptomer hos babyer

Rotavirus er en ekstremt smittsom virus som påvirker fordøyelsessystemet, spesielt de små og store tarmen. Både voksne og barn kan bli smittet med rotavirus, men barn er spesielt sårbare for virkningene av infeksjon. Derfor, gjenkjenne og behandle babyer og barn (så vel som eldre og immunsupprimerte) er avgjørende.

Oppkast

Innen 2 dager etter første eksponering for rotavirus, kan oppkast begynne og kan vare alt fra 3 til 9 dager. Babyer med rotavirus kan spy opp til 20 ganger i løpet av en 24-timers periode.

Diaré

Vann diaré er et annet symptom på rotavirusinfeksjon hos babyer. Diaré kan vedvare i flere dager etter smitte, noe som gjør for flere ubehagelige bleie endringer daglig. Den diaré av rotavirus pasienter kan ha en mer stygg lukt enn en vanlig avføring.

Fever

Feber er et symptom på rotavirus i babyer som ikke er tilstede i mange andre typer av tarm plager. Feber forbundet med rotavirus infeksjon er vanligvis milde, måler mellom 101 og 102 grader F.

Dehydrering

Dehydrering er den primære middel for død forårsaket av rotavirus, spesielt hos babyer. Konstant oppkast og diaré kombinert med feber kan raskt tømme kroppen av nødvendige væsker. Tegn på dehydrering hos spedbarn inkluderer mangel på tårer da gråt, kjølig og tørr hud, munntørrhet, manglende eller redusert urinmengde, slapphet og ekstrem tørste. Det er viktig hvis noen av disse tegnene på dehydrering eksisterer, spesielt i babyer som har en liten kroppsstørrelse og ikke tåler store væsketap også, for å se medisinsk pleie leverandøren umiddelbart.

Magesmerter

Smerter i magen er et vanlig symptom hos pasienter med rotavirusinfeksjon. Av denne grunn, kan babyer med rotavirus synes spesielt masete.

Forrige Eksponering

I motsetning til noen virus, babyer som har hatt rotavirus (også i form av vaksiner) fortsette å være utsatt for en annen rotavirusinfeksjon på et senere tidspunkt. Påfølgende sykdommer, er imidlertid ofte ikke så alvorlig som det opprinnelige sykdom.