Digidexo.com

Hvordan bruke mellomromsbørster

Mellomroms børster er utviklet for å fjerne plakk fra mellomrommene mellom tennene dine som tannbørster har problemer med å nå. Bruke en interdental pensel erstatter ikke behovet for å pusse tennene, men det er i stedet et tillegg til din daglige dental hygiene rutine. For best resultat, rent mellom tennene med en interdental børste to ganger om dagen.

Bruksanvisning

•  Velg riktig størrelse interdentale pensel til å passe mellom tennene. Fordi ulike tenner i munnen er plassert annerledes, må du kanskje bruke flere størrelser av mellomromsbørster for å rengjøre hele munnen.

Plasser tuppen av interdentale pensel mellom tennene opp mot tannkjøttet. Børsten rett vinkel slik at den vil presse gjennom til baksiden av tannen i stedet for å stikke tannkjøttet. Bruk en mild vridende bevegelse for å sette penselen mellom tennene.

Beveg børsten frem og tilbake forsiktig mellom tennene.

Trekk børsten ut fra mellom tennene.

Skyll alle plakett utenfor interdentale pensel før du flytter til en annen del av munnen din.

6. Gjenta prosessen sammen hele munnen, bytte til ulike størrelser på mellomromsbørster etter behov.

Skyll munnen med vann eller munnvann etter at du er ferdig med å bruke din interdentale pensel for å fjerne løst plakk i munnen.

Hint

  • Ved rengjøring jekslene, kan du prøve å bøye børsten slik at den passer lettere mellom tennene. Bytt børstehoder av dine mellomromsbørster en gang i uken eller når busten blir slitt, hva som kommer først.
  • Tving aldri børsten mellom tennene. Tvinge børsten kan føre til skade på tennene og tannkjøttet.