Digidexo.com

Hvordan sette inn en pusteslange

En pusterøret, også kalt et endotrakealt rør, settes inn i en persons luftveier i en prosedyre referert til som intubasjon. En pasient trenger å bli intubert før den ble plassert på en mekanisk ventilator for å hjelpe til med å puste, eller for å opprettholde en åpen luftvei. Selv om en pusteslange kan settes inn gjennom nesen, ifølge National Institute of Health, det oftest settes inn gjennom munnen. Riktig prosedyre for å sette inn en pust tube er viktig å gi tilstrekkelig ventilasjon til pasienten.

Bruksanvisning

•  Kontroller utstyret for å fastslå om det fungerer riktig. Forleng laryngoskop håndtak og sikre lyspæren fungerer. Fest en 10 millimeter sprøyte til mansjetten på endotrakealtuben, og trekke tilbake på stempelet og enn skyve stempelet inn igjen for å være sikker på at mansjetten blåses opp; tømme mansjetten før intubering.

Sett en stylet inn endotrakealtuben. Den stylet hjelper røret blir mer rigid for innsetting.

Plasser pasientens hode inn i sniffing posisjon. Løft opp på haken mens du presser litt ned på pannen til bidra til å åpne luftveiene.

Bruk en bag-maske ventilasjon enhet for å gi oksygen før intubering. Plasser masken over pasientens munn og nese, hold fast og klem posen for åtte åndedrag.

Plasser laryngoskopet inn i pasientens munn over tungen og løft rett opp for å vise strupehodet. Når strupehodet er flekket, se etter stemmebåndene.

Sett endotrakealtuben gjennom munnen og inn gjennom stemmebåndene. Ifølge University of Virginia Health System, bør røret settes inn om lag en centimeter forbi stemmebåndene.

•  Ta sylet ut av røret og fjern laryngoskopet fra pasientens munn. Fest sprøyten til mansjetten på røret og blås den med om lag åtte millimeter luft. Fest røret med tape.

Tips og advarsler

  • Bekreft skikkelig tube plassering med en kiste x-ray. Se brystet for vekst og fall og lytte for likt pustelyder på begge sider. En slutt-tide karbondioksyd detektor kan også plasseres på enden av et endotrakealt rør for å detektere utåndet karbondioksyd.
  • Mulige komplikasjoner som kan oppstå når du setter inn en pust tube inkluderer blødninger og skader på stemmebåndet og luftrøret.
  • Unngå å sette en hvilken som helst kraft på tennene under innføring av pusterøret. Dette kan gi brudd på tennene.