Digidexo.com

Hvordan virker Clomid arbeid?

Hva er Clomid?

Klomifensitrat (Clomid) er en anti-østrogen sammensatt, oftest foreskrevet for å behandle kvinnelig infertilitet. Den konkurrerer med østrogen for spesialiserte receptor områder i endometrium, vagina, og hypothalamus og hypofysen. Clomid forårsaker en økt produksjon av gonadotropiner, hormoner som follikkelstimulerende hormon og lutenizing hormon, som initiere veksten av en eller flere egg i eggstokken. Eggløsning, eller utgave av det modne egget, kan oppstå på egen hånd eller med tillegg av et annet medikament for å stimulere den. Den tomme egg hårsekken produserer progesteron, den viktigste hormon av svangerskapet, som det gjør når en kvinne ikke tar Clomid.

Ved hjelp av Clomid for kvinnelig ufruktbarhet

Clomid er en av de mest foreskrevne legemidler for kvinnelige faktor ufruktbarhet. Dette stoffet er vanligvis en av de første medisiner gitt i løpet av prosessen for behandling av infertilitet på grunn av sin enkelhet i bruk. Kvinner som ikke har eggløsning på egen hånd, eller uregelmessig som de med polycystisk ovariesyndrom eller hypothalamus amenoré, får mest ut av å ta Clomid.

Polycystisk ovariesyndrom er en tilstand som er preget av tilstedeværelsen av flere små cyster på eggstokkene, høye nivåer av androgener (mannlige hormoner som bidrar til symptomer som unormal hårvekst, kviser og selv håravfall) og uregelmessig menstruasjon.

Kvinner med hypothalamus amenoré har uregelmessigheter i deres hypothalamus og hypofysen som hindrer eggløsning, og dermed en menstruasjonssyklus, skjer hver måned. Som med polycystisk ovariesyndrom, er kvinner som har uregelmessig eller fraværende perioder mest sannsynlig ikke eggløsning, et viktig steg i å bli gravid.

Du må kanskje ta andre hormoner, som østrogen eller progesteron kosttilskudd, mens du tar Clomid. Mens hver lege har sin egen preferanse, vanligvis bare noen få sykluser av Clomid vil bli prøvd før du går videre til et annet legemiddel.

Hvordan ta Clomid

Sørg for å ta Clomid slik legen din forskriver det. Den er tilgjengelig i 50mg tabletter; doser på 50 mg, 100 mg, 150 mg eller 200 mg som en daglig enkelt dose er vanlig. Clomid er vanligvis tatt i begynnelsen av menstruasjonssyklusen i fem dager, vanligvis starter på dag tre eller dag fem. Legen din kan ønske å overvåke respons gjennom blodprøver og ultralyd. Du vil motta instruksjoner fra legen din om når du skal ha samleie, men å bruke en test kit er vanlig. Sørg for å melde fra om bivirkninger raskt til legen din.