Digidexo.com

Testing for matvareintoleranse

Matintoleranse kan forveksles med matallergier, både som resultat i negative reaksjoner på enkelte matvarer. I motsetning til enkelte allergier, men matintoleranse er ikke livstruende, og ikke føre til anafylaktisk sjokk. Likevel, matintoleranse gjøre årsak ubehag som kvalme, hodepine og oppblåsthet. Finn ut om testing for matintoleranse og lære om symptomene.

Intoleranse vs. Allergi

En allergisk reaksjon fra mat oppstår når immunsystemet lager antistoffer når det feil en ingrediens i mat som skadelig. Antistoffene kjempe mat og forårsaker ulike typer reaksjoner, inkludert muligens utslett eller hevelse i luftveiene. Matintoleranse, på den annen side, er svar av fordøyelsessystemet. Disse svarene oppstår når fordøyelsessystemet ikke er i stand til å fordøye maten fordi personen mangler et enzym for å bryte ned visse proteiner i maten. Den vanligste matintoleranse er laktoseintoleranse eller manglende evne til å fordøye laktose funnet i meieriprodukter.

Symptomer på matintoleranse

Når en person får i seg noe som han har en intoleranse, kan han bli kvalm, gassy, ​​irritabel og / eller nervøs. Andre symptomer er magesmerter, kramper, oppblåsthet, oppkast, halsbrann, diaré og hodepine.

Trial & Error

To typer tester kan avgjøre matintoleranse. Den første er prøving og feiling. Denne fremgangsmåten krever den elendige til å holde en matdagbok for å holde styr på hva hun spiser og for å spille inn noen symptomer eller reaksjoner (hvis noen) som hun har med visse matvarer. Dette bidrar til å begrense de matvarer som kan være årsaken til reaksjoner.

Elimination Test

Denne fremgangsmåten krever at personen til å eliminere alle mistenkte matvarer, som en lege kan gi råd om, før alle symptomene er borte. Pasienten kan begynne å gjeninnføre disse matvarene til sin diett én etter én i en løpet av fire til seks uker. Når reaksjonene kan tilskrives visse matvarer, kan det bli bekreftet intoleranse. Før du tar denne testen, bør en person først rådføre seg med sin lege eller kostholdsekspert for å sørge for at han vil få nok næringsstoffer mens du går gjennom testen.

Behandling

Den eneste sikre behandling for matintoleranse er å redusere inntaket av mat eller kutte det helt ut. Heldigvis kan mange mennesker fortsatt spise små mengder mat de har en intoleranse overfor og de kan ikke få en reaksjon hvis de spiser en stor porsjon.