Digidexo.com

Medisinsk bruk av ultrafiolett lys

Medisinsk bruk av ultrafiolett lys


En del av strålingen fra solen kalles ultrafiolett lys. Denne elektromagnetisk stråling er en kortere bølgelengde enn synlig lys og dreper mikroorganismer. Den medisinske industrien bruker ultrafiolett lys til å sterilisere rom, utstyr og medisinske instrumenter. Det brukes også som en medisinsk behandling.

Historie

Freidrich William Herscel var en tysk astronom som brukte et glassprisme med forskjellige farger av lys for å eksperimentere med sollys. I 1800 oppdaget han en usynlig lys som han kalte "Ultra-red." Johann Wilhelm Ritter også gjennomført eksperimenter i 1801. fant han en form for lys utover den fiolette enden av spekteret. Han refererte til dette lyset som kjemiske stråler, men den ble senere kalt ultrafiolett lys.

Fakta

Medisinske anvendelser av ultrafiolett lys inkluderer desinfeksjon og sterilisering uten bruk av kjemikalier. Ultrafiolett lys er også brukt til å ødelegge bakterier og virus. I året 1877, to engelske forskerne oppkalt Downes og Blunt, oppdaget at bakterier døde i sollys. I 1892 demonstrerte Marshall Ward at de baktericide handlinger var fra den ultrafiolette del av spekteret. Ultrafiolett lys er også brukt som et sikkert medisinsk behandling. Det stimulerer immunforsvaret og har vist gode resultater i å drepe blodbårne patogener.

Fordeler

Ultrafiolett lys er miljøvennlig som gjør den ideell for bruk i det medisinske feltet. Det deaktiverer DNA fra patogener og gjør det umulig for dem å formere seg. Ultrafiolett lys skader nukleinsyren av mikroorganismer som holder organisme fra å reprodusere. Noen mikroorganismer ødelagt av ultrafiolett lys er Bacillus anthracis, salmonella eller matforgiftning, shigella dysentariae eller dysenteri, bakteriofag eller E. coli, hepatitt og influensa. Ultrafiolett lys kan kombineres med andre behandlinger. Dr. Stallone ved Arizona Integrative Medical Center bruker ozon eller hydrogen peroxide kombinert med lysterapi for å gjenopprette oksidativ metabolisme. Dette behandler kroniske sykdommer.

Typer

Noen typer hudsykdommer kan forbedre med eksponering av ultrafiolett lys. Dette kalles lysbehandling. UVA fototerapi er vanligvis brukt sammen med psoralen som er en lys sensibiliserende tablett. Psoralen kalles PUVA-behandling. Brede bånd UVB er en annen ultrafiolett lys terapi, men kan bare brukes på områder av huden uten folder. Smalbånd UVB bruker en bølgelengde for å behandle hudsykdommer og er svært gunstig for psoriasis. Det er også brukt til å behandle kløe, vitiligo og lichen planus. Disse behandlingene bidra til å helbrede betent vev, skadde celler og sår. Det kan være noen bivirkninger og folk med medisinske problemer ikke bør behandles.

UV bakteriedrepende Lights

Ultrafiolett bakteriedrepende eller bakteriedrepende lamper er ofte brukt i det medisinske feltet for å holde sykdommen under kontroll slik at det ikke sprer seg. Disse lampene gir en sterk effekt av ultrafiolett energi som gjør dem utmerket for desinfiserende luften og drepe bakterier og bakterier. hei også bli kvitt mugg, meldugg, sopp og mange typer virus. Sykehusene bruker UV bakteriedrepende lamper for sterilisering kirurgiske instrumenter og selv luften i operasjonssaler. Disse lampene er installert trygt å holde noen fra å bli eksponert for dem.