Digidexo.com

Hashimotos og overgangsalder

Hashimotos thyreoiditt, også kjent som Hashimotos sykdom, er en autoimmun sykdom som påvirker skjoldbruskkjertelen. Skjoldbrusk betennelse oppleves av lider til slutt ødelegger skjoldbruskkjertelen, noe som tvinger pasienten til å ta skjoldbrusk erstatning hormon for hypotyreose for resten av hennes liv. Symptomer på lavt skjoldbruskkjertelen er vanlig i opp til 20 prosent av kvinner i en alder av 60, ifølge Dr. Richard Shames, en skjoldbrusk ekspert ligger i Boca Raton, Florida. Dr. Shames sa det er en skjoldbrusk / menopause tilkobling, med mange symptomer på overgangsalder forverret av skjoldbrusk sykdom og etterlignet av Hashimotos tyreoiditt.

Symptomer i Common

Mange kvinner forveksler symptomene på Hashimotos for tidlig debut menopause. Ofte er menopause symptomer forverret av udiagnostisert Hashimotos sykdom, den vanligste formen for hypotyreose. Hetetokter, depresjon, frossenhet, irritabilitet, overdreven tretthet, søvnløshet, hjertebank og uregelmessig hjerterytme samt forvirring og uklar tenkning er symptomer på både hypotyreose og overgangsalder.

Diagnose

Kvinner opplever symptomer på overgangsalder og har lite eller ingen resultater etter å ha tatt hormon erstatning bør testes for Hashimotos tyreoiditt. En endokrinolog vil palpere skjoldbruskkjertelen i halsen og bestille tester for å fastslå om hypotyreose er en utløsende faktor. Noen ganger kan en biopsi av skjoldbruskkjertelen er gjort for å bekrefte diagnosen. Hypotyreoidisme kan også resultere etter operasjonen som fjerner en del av eller alt av skjoldbruskkjertelen hos pasienter med kreft i skjoldbruskkjertelen. Nivåer av thyroid hormon og tilstedeværelsen av skjoldbrusk-antistoffer vil indikere hvorvidt thyroid erstatningsterapi er nødvendig.

Behandling

Dersom en pasient blir funnet av hypothyroid, eller har Hashimotos, er thyroid replacement therapy foreskrevet. Etter å ha blitt stabilisert, mange kvinner ikke lenger trenger like mye eller noen HRT, finne at symptomene de trodde var utløst av overgangsalderen ble løst med skjoldbrusk erstatning. Menopause ekspert Dr. Christiane Northrop anbefaler kvinner som opplever alvorlige symptomer på overgangsalder bli testet for thyroid problemer.

Alternative behandlingsformer

Alternative homøopatiske skjoldbrusk behandlinger er tilgjengelig for å ta plassen til konvensjonelle skjoldbrusk medisiner. Disse inkluderer over-the-counter kjertel kosttilskudd, Armour Thyroid og forsterket T3 samt akupunktur og kinesiske urter. Hvis menopausale symptomer vedvarer etter skjoldbrusk medisiner er foreskrevet, over-the-counter kosttilskudd og alternativ behandling er tilgjengelig for å lindre symptomer når HRT ikke er anbefalt eller ønskelig.

Osteporosis

Tidligere var det bekymring for at for mye skjoldbrusk medisinering i form av T4 terapi, også kjent som Synthroid, produsert osteoporose. Etter omfattende forskning, er det nå kjent at for lite skjoldbrusk erstatning er en ledende årsak til osteoporose, ifølge Dr. Shames. Beintetthetstester kan bestilles for å avgjøre om det er et eksisterende problem, eller for å bidra til å hindre utbruddet av osteoporose. Hvis du opplever symptomer, bør du oppsøke lege.