Digidexo.com

Forstuet skulder behandling

Forstuet skulder behandling


Skulderleddet er kroppens mest mobile felles, ifølge American Academy of ortopediske kirurger, og dermed gjør den til en av de mest utsatt for forvridning. Skolen definerer en delvise forvridning, eller en subluksasjon, som da leder av overarmsbenet er delvis ut av kontakten. En komplett forvridning betyr at det er fullt ut av kontakten. Både delvis og fullstendig forvridning forårsake smerte, hevelse, nummenhet og svakhet, men det er flere behandlinger, både medisinsk og fysisk, for en skulder ute av ledd.

Forståelse Shoulder Surgery

Det første som en lege vil gjøre for å behandle skulderen din er å "pop" den forstuet leddet på plass igjen. Denne prosess, den AAOS sier, kalles lukket reduksjon. Mest smerte vil stoppe nesten umiddelbart når leddet er tilbake på plass. For folk flest, bør dette være omfanget av en lege behandling, så er det til en måned med fysioterapi øvelser. For andre er det ikke så lett.

Ortopedisk avdeling ved University of Washington sagt mange alternativer er tilgjengelig for pasientene, avhengig av problemet. Det finnes flere typer av operasjoner, avhengig av alvorlighetsgraden av ulykken:

Labral reparasjon (dette er hvis de fremre eller bakre leddene er alvorlig påvirket)
Reparasjon av Rotator cuff
Reparasjon av biceps anker (denne operasjonen vil hemme bruk av hele armen mens rehabilitering), og
Stramming av skulderen kapsel.

Pasienter som har betydelige beinbrudd på hodet av ledd eller de som, som University of Washington sa, har sant multidirectional ustabilitet (MDI), kan trenge en åpen prosedyre på skulderen. Dette innebærer som regel et større snitt for å komme inn og feste leddbånd i skulderen.

Hvorvidt forvridning er alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgi, University of Washington sier flytte en skulder ute av ledd er av den største betydning. Det må gjøres så raskt som mulig for å unngå ødeleggende, livslange problemer.

Viktigheten av Physical Therapy

Mens kirurgi og medisiner kan bidra til å lindre smerte og ta med skulderleddet tilbake til justering, er fysioterapi nesten alltid nødvendig å re-styrke en gang forstuet skulder.

Den AAOS sa leger vil mest sannsynlig immobilisere skulderen i en slynge. Dette immobilisering (som skal vare tre eller fire uker på de fleste) tjener til å holde press og stress fra å hemme reattaching av skulderleddet er leddbånd. I tillegg til å holde skulderen i en slynge, foreslår akademiet deg isen de berørte skulderen minst tre ganger om dagen i 30 til 45 minutter om gangen.

Enhver forvridning vil føre til hevelse i det berørte området, men etter en måneds verdt av immobilisering, legen vil ha fysioterapi øvelser for deg å gjøre hjemme. Disse, AAOS sagt, bidra til å gjenopprette skulder utvalg av bevegelse og, enda viktigere, re-styrke muskelen, slik forvridning er mindre sannsynlig å skje i fremtiden. Ikke mist motet på begynnelsen øvelser, som vil være enkel og fokusert på toning muskel. Vekttrening vil bli lagt til senere, og det er da at du vil føle skulderen vokser kraftig.

Eksempel Shoulder styrke øvelser

Tammy White ved University of Michigan Medicine Department sa at det er dusinvis av øvelser pasientene kan gjøre på fritiden sin.

I en, Isometrisk Shoulder External Rotation, stå i en døråpning med albuen bøyd 90 grader og baksiden av håndleddet presses mot dørkarmen. Trykker på dørkarmen utover og hold i minst fem sekunder. Gjør minst tre sett av 10 av disse.

Det er også Push-Up Med en Plus, som bør bare forsøkes etter at du føler deg noe styrke kommer tilbake til skuldrene. Begynn på gulvet i standard pushup posisjon. Begynn å løfte føttene opp fra gulvet. Prøv overordnede ryggen så høyt som mulig. Bøy albuene og senk kroppen til gulvet. Tilbake til startposisjonen og bøy ryggen igjen. Gjør minst tre sett av 10 av disse.

Det finnes flere andre eksempler på øvelser som er tilgjengelige i koblingen merket "Skulder styrke øvelser" i Resources.